June 1, 2015

Triad 2 Debrief - Stuff of HeroesKevään eeppinen Triad 2 -turnaus on pelattu! Viikonloppuna kumppanimme Poromagian myymälässä järjestetty kutsuturnaus keräsi taistelukenttien ympärille kuusitoista kyvykästä ja kukin skenessä omalla tavallaan ansioitunutta kenraalia. Osallistujia oli kutsuttu mukaan kevään aikana järjestettyjen Qualifier-turnausten perusteella, hyödyntäen Nopat ja Taktiikka Ry:n kansallista rankingia sekä palkiten pelaajia näkyvästä toiminnasta kotimaisessa figuskenessä. Lopulta paikalle saatiin haastavasta ajankohdasta huolimatta tasokas edustus maamme taitavimpia pelaajia.

Triadissa pelattiin tänäkin vuonna lauantain aikana kolmen kierroksen alkusarja, jonka jälkeen kahdeksan parhaan joukkoon sijoittuneet lunastivat paikan sunnuntain single elimination -pudotuspeleissä. Neljännesfinaaleissa eliminoitui puolet sotureista ja neljä matsinsa voittanutta kenraalia jatkoi semifinaaleihin. Kun pöly näiden jäljiltä viimein laskeutui, oli finaalikaksikko selvillä; Triad 2 -sotaherruus ratkottaisiin ETC-joukkueen vakiokasvo Joonas Nevan (Eldar+Dark Eldar) ja Jyväskylän yllättäjän Joona Pöppösen (Dark Eldar+Eldar) välillä.

Aleksi Meurosen viime vuonna toteuttama tuhkimotarina suomalaisesta turnausunelmasta toisti itseään, sillä finaalikaksikko oli 2014 tapaan kohdannut jo aiemmin turnauksen ensimmäisellä kierroksella, jolloin Neva peittosi Pöppösen murskaavin 20-0-luvuin. Joona ei kuitenkaan luovuttanut, vaan otti vakuuttavat voitot Joonathan Suvannosta sekä Tapio Apajalahdesta ja taisteli tiensä TOP8-joukkoon. Varmat otteet ja Dark Eldar -armeijan julma taistelutehokkuus jatkuivat pudotuspeleissä, kun tieltä saivat ensiksi väistyä Niko Ärväksen Grey Knightit ja tämän jälkeen täpärästi Otto-Ville Virkkusen tulivoimainen Tau-armeija.

Turnausfinaali alkoi dramaattisesti kun Joona otti vahvan kiinnityksen Triad-voittoon tuhoamalla ensimmäisellä vuorolla Joonaksen Bastionin, jonka tuloksena myös Eldrad Ulthran ja Skyrunner Farseer kuolivat ampumiseen. Joonan mobiili lista otti myös haltuun kentän kaikki objektiivit netoten Joonaksen psykerien listimisen lisäksi ensimmäisellä vuorolla Dominationin, Witch hunterin, First Bloodin ja Slay the Warlordin. Joonan Maelstrom-voitto näytti väistämättömältä, mutta ottelu oli vielä alkumetreillään...

Seuraavat vuorot ja Joonaksen vastaisku olivat verisiä. Heiveröiset, mutta äärimmäisen tuhovoimaiset yksiköt pippuroivat toisiaan ympäri kenttää ja sen joka kolkassa käytiin myös murhaavaa lähikantaman sotaa. Eräätkin Kabalite Warriorit chargasivat Joonaksen Jetbike-ryhmään toisensa perään ja niittivät nämä maahan. Eeppisiin hetkiin lukeutui myös Joonaksen Hemlock Wraithfighterilla loitsima Sanctic Vortex, joka jäi pyörimään keskikenttään molempien pelaajien päänvaivaksi. Yksikkö toisensa jälkeen poistui pöydältä, mutta toisen pelaajan target priority alkoi näyttää vastapelaajaansa vakuuttavammalta...

Kun pelin loppui lähestyi, kiinnittivät pelaajat ja kaikki ottelua paikan päällä ja streamissa seuranneet huomionsa toisena tehtävänä toimineeseen Reliciin. Kohde oli ollut koko pelin Joonan näkymättömiin Reavereihin liittyneen Farseerin hallussa ja tietäjä oli kantanut reliikin jo omalle pöydänreunalleen asti. Joonas oli kuitenkin keskittynyt tuhoamaan järjestelmällisesti Joonan Troop-yksikön toisensa jälkeen ja kirinyt Maelstromeissa rinnalle. Olennaisinta oli kuitenkin se, että Dark Eldareilla ei ollut jäljellä objective secured -yksiköitä, kun taas Joonaksen omassa Eldar-arsenaalissa oli vielä useita nopeita Troopeja transporteineen. Farseer lukittiin taisteluun ja Relic contestoitiin läheisellä kiiturilla.

Pelin loppuminen olisi tarkoittanut Joonaksen voittoa uskomattoman kirin jälkeen, mutta taistelu jatkui nopalla. Joonalla oli uusi mahdollisuus hävittää voittoaan uhkaavat vihollisyksiköt ja kaikki keinot Joonaksen Venomin ja Windriderien poistamiseksi käytettiin. Dark Eldarien tehokkuuden terävin kärki oli kuitenkin tiessään ja vaikka Farseerin heittämä Psychic Shriek tuhosi Reliikille boostanneet vihollis-Windriderit, jäi Venom kuitenkin eloon ja nappaamaan Relicin tasoittavalla vuorolla. Vaikka ottelu jatkui vielä seitsemännelle vuorolle, ei tilanteeseen tullut muutosta. Joonas Neva oli uskomattomalla comebackilla kuronut kiinni seitsemän pisteen Maelstrom-kaulan ja noussut Eternal War -pisteillä War Head Hammerhead: The Triad 2 -voittajaksi!

Tunnelma turnauspaikalla ja streamin chat boxissa oli ollut tiivis ja molempia finalisteja oli syytä onnitella hienoista suorituksista. Vaikka Joonas korjasi tällä kertaa potin, sai myös Joona varmasti uutta intoa oman pelaamisen hiomiseen ja turnausreissailuun. Ehkä voitonnälkä kasvaa entisestään ja mies nähdään hakemassa revanssia Triad 3:ssa ensi vuonna!

Kiitokset kaikille turnauksessa pelanneille ja sen coveragea eri medioissa seuranneille! Kuvagalleriaan voi tutustua War Head Facebookissa ja turnauskertomuksia tippunee piakkoin Sotavasara.netin Taisteluraportit-osioon.4 comments:

 1. Are you guys going to post more pictures of the armies and games? Looks awesome so far...and what about kroot? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hi Tim! Don't worry, we'll continue with the Kroot articles soon! :) Our traditional Invitationals Tournament just required all of our attention last week.

   You can find some more pics of players and armies here:

   https://www.facebook.com/media/set/?set=a.866251326743877.1073741841.478082545560759&type=1

   Have a good one!

   Delete
  2. Hey guys, thought you might like this. Kinda like your kroot project but different. Still Fury Road inspired.

   http://tauofwar.blogspot.com/search/label/Current%20Obsession

   Delete