June 13, 2015

Back to the Wreckage Valley
Pari viikkoa sitten pelatun eeppisen 40K-turnaus Hammerhead: The Triad 2:n oheisohjelmana järjestettiin tälläkin kertaa megasota. Koska turnaus perustui pudotuspelikonseptiin, jossa puolet pelaajista eliminoitui ensimmäisen päivän jälkeen (ja loput neljännes- ja semifinaaleissa), järkättiin näille sunnuntaina kevytmielinen Participation Battle päätapahtuman katkerien tappioiden unohtamiseksi. Konsepti oli omista hobbymiiteistämme tuttu sekopäinen Walker Brawl, johon voi osallistua monta pelaajaa kerrallaan.

Matsin aluksi kaikki heittävät nopalla itselleen sotaisan kävelijän, joka voi olla mistä tahansa Codexista ja millä tahansa varustuksella. Tällä kertaa tarjolla oli muun muassa monenlaisia Space Marine Dreadnoughteja, Kaaoksen demonikoneita ja örkkien sotakalustoa. Riveissä päivysti myös pari vaunujokeria, kaikkien yksiköiden ei siis välttämättä tarvitse olla Walkereita. Monstrous Creaturet olemme kuitenkin yleensä jättäneet sivuun voimasuhteiden ylläpitämiseksi, niillä on yleensä kestoa ja liikkumiskykyä liiaksi Walker Brawlin mittasuhteisiin.

Koko kenttä on täynnä "hot spoteja", jotka toimivat yksiköiden respawn-paikkoina ja silloin tällöin niihin myös ilmestyy erilaisia Mysterious Objectiveja. Kun osallistujat ovat arponeet itselleen taistelijan ja aloitusalueen, laitetaan peli käyntiin!

Keskustan gladiaattoriaukealle deployannut pelaaja saa aloittaa pelin, jonka tarkoituksena on murjoa mahdollisimman paljon peltiä ruttuun! Ampumalla suoritetusta taposta saa pisteen ja lähitaistelussa tehdystä kaksi. Lisäksi jos vihollisyksikön tuhoaa keskustan gladiaattorikeitaalla ollessaan, saa tästä aina yhden bonuspisteen. Tämä ohjaa taistelua kohti keskustaa ja tekee matseista tapahtumarikkaampia!

Brawlissa aggressiivisuus on kaikki kaikessa. Mikäli oma purkki kaatuu tantereeseen, saa Walker Poolista heittää oitis uuden satunnaisrobon jolla jatkaa pelaamista ensi vuorolla. Näin myös voimasuhteet saattavat vaihdella, kun kentällä on yhtä aikaa Soul Grindereita, Imperial Guard Sentinelejä ja vaikka Contemptor Dreadnoughteja.

Örkkien Deff Dread vaanii vihollisklaanin Gorkanautin takapanssaria. Isostakin kaadosta saa kuitenkin normipisteet...

Ironclad haastaa Tzeentchin Soul Grinderin!

Space Sharks Death Company Dreadnought jahtaa Killa Kania (joka on tietysti tällaisessa matsissa pelaajalleen aikamoinen lottovoitto).

Dredipainia! Imperial Fists Contemptor on niskan päällä.

Muinainen World Eater -talsija siirtyy parempiin asemiin.

Toinen Contemptor ei huomaa lähestyvää Maulerfiendia...

...ja joutuu pian Magma Cutterien uhriksi!

Liberators Ironclad, Mentorien klassinen Dreadnought sekä Slaaneshin Helbrute kolmiottelussa.

World Eaterien kaksi sukupolvea selvittävät, onko vanhassa vara parempi!

Lopuksi poolin tyhjennyttyä kaksi eniten pisteitä kerännyttä heitti itselleen uudet yksiköt ja kävivät lopulliseen finaalisotaan. Turnaukseenkin osallistuneen Eetu Torikan onnistui heittää itselleen kaikkien ajoneuvojen joukosta Gorkanaut jo toistamiseen! Vastustajan yksiköksi osoittautui Vindicator, joka kurvasi kentälle ottamaan haasteen vastaan. Vaikka voittajasuosikki oli useimpien seuraajien mielestä örkkien valtaisa sotakone, onnistui Vindicatorin Demolisher Cannon halvaannuttamaan taistelurobotin niille sijoilleen heti kättelyssä, eikä Gorkanautin auttanut muuta kuin yrittää räiskiä ohjuksia kohti vihollisvaunun raskasta etupeltiä. 

Lopulta Imperiumin tehokas vaunukuski kruunattiin teknisellä tyrmäyksellä Triad 2 Walker Brawlin voittajaksi! Onnittelumme ja kiitokset kaikille oheisohjelmaan osallistuneille.

No comments:

Post a Comment