March 5, 2015

Road to Triad: The Crimson Conqueror
Kenraali nimeltä Emppu Niemi nousi ETC-skeneryhmän tietoisuuteen viimeistään viime vuoden Triad-turnauksessa, jossa mies kruunattiin ensimmäisen pelipäivän voittajaksi Jukka Halmetta vastaan pelatun maratonmatsin jälkeen. Herrasmies on sittemmin ilmiömäisen Fight Club -aktiivisuutensa lisäksi nostanut henkilökohtaisien turnausreissujen määrää ja tulivoimainen muukalaisarmeija on reissannut pelitapahtumissa pääkaupunkiseutua etäämmälläkin. 

Pienestä Eldar-syrjähypystä huolimatta Emppu tunnetaan nimenomaan Tau Empire -spesialistina ja tämän kokoelmasta näkyy hyvin intohimo 40K:hon strategiapelin lisäksi myös taiteellisena harrastuksena. Pelaajana Emppu on reilu ja suoraselkäinen, eikä edgeä haeta tarpeettomasta nillityksestä edes kompetitiivisella tasolla sodittaessa. Sen sijaan mies voittaa pelinsä pitkäjänteisellä listankehityksellä, oman armeijan tuntemuksella, vankalla pelirutiinilla sekä tiukan paikan tullen tulisilla kuusitahoisilla.


Miten menee? Kuuluuko Empun elämään muutakin kuin Tau-propagandan levittäminen, vai onko viikot vaan seuraavan Fight Clubin odottelua?

Ihan hyvää on kuulunut! Elämä jatkuu aika saman kaavan mukaan kuin aikasemmin, vapaa-ajan huipentuman yleensä kyllä ollessa ne tiistai-illan sodat lähi-Porossa. Jälkikäteen täytyy myöntää, että aika nappiin tuli tämä nykyinen asunto ostettua vaimon kanssa näin harrastusten kannalta. ;)

Mitä turnauksia olet pelannut vuoden sisään ja minkälaisella menestyksellä?

Triadin jälkeinen kolmossija Ropeconista on ollut se paras sijoitus, mitä on tullut saavutettua. Sen jälkeen on tullut muutamia vähän heikompia tuloksia. Viimeisimpänä N&T Jatkosota, missä olin mielestäni ihan kilpailukykyisellä listalla pelaamassa ja sain luikerreltua kuitenkin 10. parhaan joukkoon.

Mitkä fiilikset jäi mieleen viime vuoden Triadista?

Yllätys oli varmaan päällimmäinen, mitä siitä jäi käteen. Se oli eka kerta, kun olin koskaan 'pärjännyt' turnauksissa, tosin Triad taisi olla vasta kolmas turnaus, missä kävin harrastuksen uudelleenaloituksen jälkeen. Myöskin se, että pistin kampoihin skenen parhaimmille oli kyllä aika makee suoritus. Mieltä jäi tietysti lämmittämään paljon saatu tunnustus armeijan ilmeestä. Ei se kyllä jäänyt yhtään harmittamaan, vaikka mun pelit päättykin ekalla pudotuspelikiekalla tulevaa voittajaa Allua vastaan. Uskaltaisin vieläkin sanoa, että se meidän peli oli paras peli 40K:ta, mitä on tullut pelattua.

Minkälaista armeijaa pelasit turnauksessa viime vuonna? Olitko tuolloin tyytyväinen armeijalistaan?

Kutonen oli Riptiden valtakautta ja armeijani oli kans sen näköinen. Pelasin jo siihen aikaan omaksi ykkösjutukseni muodostunutta Crisistiimiä, mikä koostuu kolmesta puvusta ja kuudesta Marker Dronesta. Siitä lähtien se on löytynyt jokaikisestä listasta, millä olen pelannut. Ei sitä hyvää vissiin kannata vaihtaa. Näin jälkikäteen voi kyllä todeta, että listani oli aika alimitoitettu jotain muita kutosen turnauslistoja vastaan muun muassa buffikomentajan puuttumisen takia. Tätä kompensoin kyllä vähäsen Eldradin ottamisella listaan. Redeployment ja neloslevelin taikuri oli kovaa kamaa viime edikassa, kun Tau ja Eldarit oli vielä bestiksiä.

Minkälainen armeija tällä "kaudella" on ollut ensisijaisesti kehitystyön alla?

Tässä viimeisen puolen vuoden aikana on tullut hiottua armeijaa moneen otteeseen, mutta viimeiset pari kuukautta on kyllä tuntunut siltä, että 'se' on löytynyt. Jatkosodan listani on aika pitkälti se, millä tulen varmaan pelaamaan kevään ja kesän turnaukset. Jotain pientä muutosta saattaa sinne tulla, mutta armeija on sen tyylinen, että sillä on aivan mahdollista voittaa turnauksia - listalla on kyvyt, loput taitaa jäädä mulle itelle hoidettavaksi. Siinä on sittenkin varmaan vielä vähän enemmän tekemistä. ;)

Empun Tau-iskujoukon armeijarakenteeseen tutustutaan paremmin artikkelisarjan seuraavassa taisteluraportissa.

Mitä odotuksia sinulla on tämän vuoden Triadille? Mitä ehdotuksia tekisit sääntöpaketin suhteen?

Lähtökohtaisesti lähen hakemaan ainakin sitä TOP8 sijoitusta tälläkin kertaa, kesän mittaan ku harjoittelee paljon niin se on ihan varmasti mahdollista. Itse tykkään tosi paljon ETC:n sääntöpaketin mukaisista Kill pointeista osatehtävänä kaikissa peleissä ja se olis omasta mielestäni kiva nähdä Triad-skenaarioissa jossain muodossa.

Aiotko osallistua Triadin Qualifier-turnauksiin?

Kaikkiin mihin on vain mahdollista. Ekan ehdin jo käydä ja seuraavaksi on vuorossa Turun tiimiturnaus, mistä joukkueemme lähtee varmasti hakemaan voittoa ja sieltä ainakin yhtä paikkaa. Ehkä se pistekuninkuus tulee meidän tiimille samalla. ;)Mitä mieltä olet turnauspelaajana GW:n suunnittelutyöstä seiskaedikan sääntöjen ja codexien osalta?

Kirjat ovat olleet kaikki aikalailla samalla viivalla toistensa kanssa, mikä on ollut todella hieno juttu. Muutama Codex on ehkä vähän jäänyt jälkeen toisista, mutta kaikista löytyy potentiaalia ainakin liittolaismuodossa olla mukana taistelemassa hyvistä sijoituksista. Parempi sääntöpaketti seiska on mielestäni, kuin kutonen.

Anna oma aktiivipelaajan mielipiteesi polttaviin skenepuheenaiheisiin A) Riptide on OP B) Mitä Wraitheille voi tehdä?

Eipä se Riptiden poistaminen ainakaan omissa peleissäni yleensä ole ollut mikään ongelma vastustajilleni. Siihen tepsii kyllä aivan varmasti juurikin sama, mikä omankin armeijani toimintatapa on. Kaataa ämpärillisen noppia, niin kyllä ne ykköset sieltä tulee.

Wraithit eivät kyllä loppupeleissä paljoa parantuneet oman armeijani näkökulmasta. Broadsidet tekevät muutaman haavan vähemmän SMS:n tehon heikennyttyä, mutta muuten ne kyllä kaatuvat samaan tapaan ampumalla ne vaan pois.

Mitkä kolme codexia arvioisit tällä hetkellä itsenäisinä kokonaisuuksina kolmen parhaan joukkoon?

Eldarit, Tyranidit ja uusimpana tulokkaana Necronit.

Näkisitkö itsesi pelaamassa 40K ETC-joukkueessa? Aiotko hakea joukkueeseen tulevina vuosina?

Aivan varmasti aion olla joku vuosi mukana pelaamassa joukkueessa. Tai ainakin yritän olla! ;) Tällä hetkellä jää vielä henkilökohtaisista syistä harmittavasti väliin tämä ja varmaan ensi vuoden reissu myös.

Mikä olisi unelma-matchup Triad-finaaliin 2015?

Kyllä mä haluaisin ehdottomasti kokea uudestaan sen vuoristoradan, mitä mun pudotuspeli Allua vastaan oli. Muutaman kerran ollaan nyt kohdattu Allun kanssa turnauksissa ja olen ottanut kunnolla pataan, joten ehkä se olis takaisinmaksun aika sitten siellä finaalissa. ;)

Mikä on suosikki Tactical Objective -korttisi?

Overwhelming firepower. Sehän on kuin suoraan jostain fluffipätkästä Tau-kirjassa!

Millä eväillä Farsight Enclaves nousee tänä vuonna Triadin pääkallovuoren huipulle?

Kovalla treenaamisella ja tarkalla pelaamisella! Ja kutosilla. Tosi monilla kutosilla.

Road to Triad on War Headin artikkelisarja, joka seuraa kevään kovimpaan kompetitiiviseen nelkkarihaasteeseen valmistautuvia turnauspelaajia. Hammerhead: The Triad 2 pelataan 30.-31.5. War Head Fight Clubilla.

No comments:

Post a Comment