March 8, 2015

Road to Triad: Commander-in-ChiefMiika "Vasara_" Kalliokari kantaa tänä vuonna Suomen Warhammer 40,000 European Team Championships -joukkueen kapteenin natsoja ja tiimivalinnat on juuri lyöty tälle kaudelle lukkoon. Kapteenin rooli on haastava pesti, joka vaatii omistautumista, kommunikointitaitoja ja silloin tällöin myös vahvoja mielipiteitä, mitä tulee ETC-kisojen kokoisen turnauksen sääntöviidakon läpi seulomiseen. Suomen oma "drilling manager" kuitenkin vastaa haasteeseen kahden ETC:n kokemuksella ja sekä pelaajan, että coachin roolit jo kokeneena.

Pelaajana Miika muistetaan varmasti myös Blood Angel -hyppyreppujoukkoja ja panssarivaunumuodostelmia ohjanneena kenraalina, mutta nykyään mies on pyöritellyt enimmäkseen suippokorvapitoisia listoja. Turku Fanatic -voittajan erikoisrepertuaariin ovat kuuluneet erityisesti Dark Eldarit jo vuosien ajan ja Miika on nähty venomspammin, Beast Packin ja nyttemmin tasapainoisempien Kabal-listojen puikoissa niin turnauksissa, kuin Fight Clubissakin. Kapteeni Kalliokarin kohtaavan kenraalin täytyy tuntea Dark Eldar -yksiköt, tai sitten Commorraghin orjakellarit saavat pian täydennystä...

Miten menee? Onko viikot pelkkää listojenviilaamista ja kapteenitehtävien toimittamista?

Kyllähän siihenkin aikaa menee, mutta pitää sitä töissäkin olla normi perhe-elämisen lisäksi, että on edes mahdollista harrastaa pikku-ukkoja. Noin kolme peliä turnausten lisäksi tuntuu olevan kuukausitasolla se, mitä pystyy pelailemaan tällä hetkellä.

Mitä turnauksia olet pelannut vuoden sisään ja minkälaisella menestyksellä?

Fanaticit ja muut isommat turnaukset, kuten Triad ja Ropecon on tullut kierrettyä Jatkosotaa lukuunottamatta. Aivan kirkkaimpaan kärkeen ei ole rahkeet kuitenkaan riittäneet pariin vuoteen. Myöskin ESC (ETC:n sivutapahtuma European Single Championships) tuli pelattua kesällä, jossa sijoitus osui toiseen neljännekseen. Myös pienempiä turnauksia on tullut kierrettyä. Samoin vähemmän kilpailullisia, joihin on saanut viedä sellaisen listan, jota ei kannata isommissa turnauksissa pelata.

Minkätyylisissä turnauksissa viihdyt parhaiten?

Melkeen kaikissa. Yleensä yritän suhteuttaa listaani ko. turnauksen odotettuun tasoon, jotta en olisi ihan väärän tasoisella listalla hakkaamassa kuutteja. Tällä hetkellä kuitenkin mieluiten pelaisin enemmän kilpailullisia turnauksia.

Mitkä fiilikset jäi mieleen viime vuoden Triadista?

Parannettavaa jäi omalle osalle paljon niin listassa kuin taktiikoissa ja eritoten valmistautumisessa. Noppakaan ei aina suosinut. Erityisesti epäonnistunut 8” charge Wraithknightilla Allun Riptideen edesauttoi mun tappiota siinä pelissä. Tunnelmahan siellä oli katossa, kun loppuun asti hiotut listat pääsi vihdoin tositoimeen.

Minkälaista armeijaa pelasit Triadissa viime vuonna? Olitko tuolloin tyytyväinen armeijalistaan?

Viime keväänä pelasin tupla WK:ta Beast packilla. Silloin oli vielä Farseerit listassa, jotka myöhemmin vaihtuivat Spiritseerehin.

Mitä mieltä olet nykyisestä Dark Eldar codexista ja Haemonculus-supplementista? Jäikö pehmeäkantista kirjaa ikävä?

Uusi kirja on huippu! Selvää yhtä oikeata ratkaisua sieltä ei löydy, vaan mahdollisuuksia on paljon. Kirja ei kuitenkaan ole mikään automaattinen voittonappula, vaan pelatakin pitäis osata. Pehmeäkantisesta kirjasta jäin kaipaamaan oikeastaan vain Vectiä. LoW olisi ollut kiva lisä nykyiseen kirjaan. Muuten vanha kirja oli oikeastaan aika tylsä.

Minkälainen kokoonpano tällä "kaudella" on ollut ensisijaisesti kehitystyön alla?

DE MSU, Eldar tai Haemy Covens allyilla. Listassa ei ole ollut enää mitään deathstariksi kutsuttavaa, mutta silti pari kovaa hammer unitia. Reavereiden paremmuus edelliseen kirjaan verrattuna on ollut todella kiinnostava lisä.Mitä odotuksia sinulla on tämän vuoden Triadille? Mitä ehdotuksia tekisit sääntöpaketin suhteen?

Tottakai odotuksena on Suomen kovimmat pelaajat ja listat. Nyt jo nähty hypetys on ollut todella hyvä juttu koko kilpailulliselle nelkkariskenelle. Skenupaketilta toivos sellasia missioita kummallekin päivälle, jotka ei suosisi mitään tiettyä listatyyppiä. Nykyisin usein turnauksissa nähtävä Maelstrom+Eternal on ollut todella hyvä lisä kaikkiin turnauksiin.

Aiotko osallistua Triadin Qualifier-turnauksiin?

Kyllähän niitä tullaan kiertämään mahdollisimman monta, jotta paikka Triadiin varmistuisi.

Viime vuonna osallistuit ETC-kisoihin koutsin roolissa. Kuvaile turnausta lyhyesti valmentajan näkökulmasta?

Alkuun kuvittelin, että päivistä olisi tullut pitkiä, kun siellä oli 4,5h kierrokset. Kuitenkaan en edes ehtinyt seurailemaan paljoakaan muiden maiden pelejä, koska Suomenkin matsit olivat jo riittävän mielenkiintoisia. Lisäksi loppukierroksilla tuleva teamwide pushaus/securaus taktikointi on ihan uusi aspekti tavallisiin single-peleihin verrattuna.

Minkälainen kokemus ETC-kipparointi on toistaiseksi ollut? Minkälaisia tavoitteita sinulla on joukkueelle ja minkälaisia otteita toivoisit pelaajilta ennen kisoja?

Mukaavahan hommaa tämä on. Toistaiseksi ei ainakaan ole liikoja työllistänyt. Tavoitteena on tietenkin parantaa rutkasti viime vuoden sijoitusta. Totta kai sitä toivoisi, että kaikki treenaa hulluna, mutta koska tästä ei palkkaa makseta, niin pitää reaalielämän ehdoilla mennä.

Mikä olisi unelma-matchup Triad-finaaliin 2015?

DE vs Necrons voisi olla sopiva mun mielestä. Ainakaan 6+ Wave serpenttiä en haluisi nähdä pöydän toisella laidalla.

Minkä Dark Eldar -spessun ottaisit mukaan purjehdusreissulle?

Ha! Nyt siis puhutaan läpeensä pahoista oman edun tavoittelijoista. Mutta eiköhän piraattien kuningas, Paroni Sathonyx toisi mielenkiintoisia mutkia matkaan.

Road to Triad on War Headin artikkelisarja, joka seuraa kevään kovimpaan kompetitiiviseen nelkkarihaasteeseen valmistautuvia turnauspelaajia. Hammerhead: The Triad 2 pelataan 30.-31. toukokuuta War Head Fight Clubilla.


No comments:

Post a Comment