May 25, 2014

Armies on Parade

Contemptor Dreadnought suojaa Command Squadin etenemistä Ollin displaypöydässä.
Boom! Upean aurinkoinen päivä starttasi tänään bussimatkalla Pasilaan noutamaan kilpailufigut Games Workshop Helsingin The Fang -maalauskilpailua varten. Kilpailun yksittäisfiguentryt oli toimitettu liikkeeseen jo perjantaina, mutta skabaan kuului myös jo klassiseksi muodostunut Armies on Parade -armeijakilpailu. Koska Ollin Pre-Heresy World Eaterit onnistuivat voittamaan palkinnon viime vuonna, piti War Headin nyt puolustaa mestaruutta. Latasimmekin piippuun twin-linked-ammukset ja veimme mukaan Ollin valmistuneet Imperial Fistit ja mun skabaa varten uuden display basen saaneet Carcharodonit.

Kilpailutöitä oli taas tullut paikalle hyvä määrä ja Armies on Parade -kategorian osallistujatkin täyttivät koko niille varatun pöydän. Yksittäisfiguja ei silmämääräisesti arvioiden ollut ihan yhtä paljon kuin viime vuonna, mutta edelliskerta olikin osallistujamäärältään varmaan about Suomen isoimpia ikinä. Taso sen sijaan oli kova, oikeesti makeita konversioita ja maalaustöitä oli useita ja kaikki Armies on Parade -osanottajajengit olivat ehdottomasti tarkemman tarkastelun arvoisia. Paraatiarmeijoiden ja Open Categoryn voittajat valittiin yleisöäänestyksellä, mikä olikin hyvä tapa aktivoida kisaan osallistumattomia harrastajia ja fiilistelijöille näppärä syy (siis 7th editionin sääntökirjan julkaisun lisäksi...) piipahtaa myymälässä.

Tällä kertaa meidän päivän katkaisi leffareissu (X-men, Days of Future Past) ja meille ei oikein jäänyt aikaa dokumentoida skabaa viime vuoden tapaan. Lisäksi kaikki Fangin figut olivat pyörivillä vitriinihyllyillä tupaten asiakkaita täynnä olleessa myymälässä, joten niiden valokuvaaminen oli aika haastavaa. GW:n väki kuitenkin kertoi ottaneensa napeista omia kuvia, joten hienoja kilpailutöitä päästäneen tsiikailemaan myöhemmin. Kannattaa seurata firman Facebookia!

Tunnelma oli katossa heti aamusta osallistujien laittaessa displaytaan kasaan. Lisäksi paikalla oli paljon harrastajia fiilistelemässä nelkkarin uutta edikkaa.

Ollin display oli Imperial Fistien puolustusasemat sodanrepimällä joutomaalla, mun taas vuorenalainen tukikohta palavalla aavikolla. Tarkkasilmäiset ja hyvämuistiset ehkä bongaavat, että Ollin armeija-alusta on samantapainen edellisvuoden levyn kanssa; World Eeaterien ja Imperial Fistien display-alustat on suunniteltu yhdistettäväksi jolloin muodostuu Marineiden välinen taistelukohtaus. Aika makeeta!

Joukossa oli taas reilusti Forgen tavaraa.

Vanhoja huippusiistejä Predatoreita! Keltainen väriteema on näyttävä, mutta myös yllättävän vikkelä maalata. Olli teki joulun alla ytimekkään tutorialin Imperial Fists Tactical Squadin duunailusta about yhdeltä istumalta.

Meitä vastapäätä oli tosi makea rauniokokonaisuus jossa eteni eksoottisia Dark Eldar -yksiköitä! Esillepanosta vastasi viime vuonnakin näyttävän kokonaisuuden toteuttanut Kajsa Juslin miehineen.

Tyylipuhtaasti toteutetut Dark Eldarit olisivat vahva haastaja skaban yleisöäänestyksessä. Armeija oli osallistujista selkeästi teknisesti parhaiten maalattu ja siinä oli teemanmukainen, yhteinen väriteema. Oli hauska nähdä, että Kajsan tämän vuoden työssä oli enemmän yksikkövariaatiota kuin viime vuoden Chaos-entryssä. Scourget ja eläimet on niin makeita!

Myös maaston yksityiskohtien maalaamiseen oli panostettu. Rakennukset olivat kuljetuksen kannalta kätevästi irroitettavia, mutta yhdistyivät saumattomasti pohjalevyyn, joka oli Forge Worldin valmistama kaupunkilevy Citadelin Realm of Battle -kenttään.

Lohikäärmelipun alla purjehtivia piraatteja sekä auringonottajia.

Venom ja Wychejä.

Armeijan raju "Kabalite Avatar" oli napattu kekseliäästi uusien Dark Elffien Cauldron of Blood -patsaasta. Yksityiskohdat ja varustus sopivat konvertoimattakin aika täydellisesti Dark Eldar -versioksi Khainen ruumiillistumasta. Asentokaan ei ole ihan niin staattinen kuin voisi luulla ja koko on myös passeli. 

Tämän nähtyään jää kaipaamaan enää uudesta Treemanista tehtyä Exodite-versiota!

Armies on Paradessa oli myös viime vuonnakin osaa ottanut violetti IG-armeija (johon oli tänä vuonna liittynyt myös Baneblade), kaupunkitaisteluteemainen kaartin panssarivaunuosasto sekä tosi tunnelmallinen High Elffien puisto temppeleineen ja suhkulähteineen, joka edusti skabassa hienosti Fantasy Battlea.

Sitten muutamia vitriinilasin läpi vauhdista kuvattuja figuja Fangin puolelta. Lurkkikingi taisi olla Youngbloods-kategorian menestyjiä?

Noa Kaistisen uusia Tempestus-erikoisjoukkoja.

Ultramarinet on aina ajankohtaisia!

Toni "mälis" Sokuran kuuluisia jättimarineita ryhmäkategoriassa!

Asenteikas komissaari. Takana on siisti, räikeä Eldar-sankari josta ei näköjään tarttunut kuvaa kameraan. Odotellaan GW:n virallista galleriaa!

Ollin kilpailutyö Fantasy Singleen oli kierosti hymyilevä Nurglen tonnikeiju. Suolia kopeloivaan käteen levinnyt mätä ja inhat limasäikeet eivät välity kuvasta, pitää kuvata meidän omat kilpailutyöt vielä ajan kanssa.

Khornen raivoisa Helbrute kallometsällä.

Vaikuttava Oldblood Carnosaureineen! Erityisesti kilven värit on sikamakeat!

Antti Hakkaraisen Fight Clubillakin sotinut Maulerfiend voitti ansaitusti 40K:n hirviökategorian.

Eric edusti meitä LotR-puolella hienolla örkkiryhmällä, jonka maalaukseen on sisällytetty aika paljon fiilistä ja visiota. Esimerkiksi yhden jousiampujan tunika on maalattu ommelluksi Rohanin ratsuväeltä kähvelletystä lipusta.

Makea Skaven-diorama aloitusboksin figuista. Oikealla näkyy Ollin kipeä työ Open Categoryyn.

Ogryn matkalla Gothamin keskustaan pieksämään Night Lordeja. Figun osat ovat uudesta Ogryn/Bullgryn-boksista ja yksityiskohdat on veistelty green stuffista ja milliputista.

Lopulta oli palkintojenjaon aika ja pitää ylpeänä fiilistellä, että War Head putsasi pöydän! Olli voitti palkinnot parhaasta 40K Singlestä (Colonel Straken, ei vielä kuvaa), parhaasta FB Singlestä (Nurgle Fairy), parhaasta 40K Squadista (Emperor's Children Raptors) ja Open Categorysta (Banegryn). Eric taas voitti Lord of the Rings -kategorian örkkiryhmällään ja mun Space Sharkit palkittiin parhaina Armies on Parade -kategoriassa!

Upeaa työtä haiden ja Imperial Fistien kanssa kilpailleiden Dark Eldarien kanssa tehnyt Kajsa Juslin voitti Warhammer Monster -kategorian. Ansaittua tunnustusta!

Koko päivä olikin yhtä voittoa, sillä päiväleffa oli jeppiskamaa, sää kuin morsian ja Leijonat selvittivät vielä meidän illan puistochillailujen aikana tiensä MM-lätkäfinaaliin! Haiden uusi, hieno mitali pääsee Fight Clubin vitriiniin huomenna kerääntyessämme punomaan juonia seuraaviksi projekteiksi ja syksyn seuraavaa Armies on Paradea varten!

Yleiskuva "Operation Hunger Rush" -displaysta. Palaan myöhemmin asiaan vähän tarkempien otosten kanssa. Kiitti GW:n henkilökunnalle kivasta skabasta ja nöyrät kumarrukset kaikille skabassa Carcharodoneille äänensä antaneille! Lisäksi kädenpuristukset valoefektien kanssa jeesanneelle Antti Haloselle ja viimeistelyvaiheessa lisäpensselisedäksi vaivautuneelle Johannekselle.

First in, last out, Sharks lead the way!No comments:

Post a Comment