April 17, 2014

The Sumptuous PestilenceWar Headin Kaaoksen valtakausi jatkuu! Ollin ristiretki läpi synkkien jumaluuksien on tullut neljänteen osaansa Khornen, Tzeentchin ja Chaos Undividedin jälkeen. Luvassa on välähdyksiä synkästä ja korruptoituneesta sotajoukosta, joka vannoo uskollisuutta rappion ja hävityksen herralle.

Olli aloitti Nurgle-armeijansa pystyttämisen kaikessa rauhassa jo armon vuonna 2009. Tuolloin armeijan runko kasaantui kavereilta ja puolitutuilta ostetuista Forge Worldin konversiokiteistä ja vanhemmista metallidemoneista. Ollille päätyi myös Forgen demppakamaa, jotka olivat kuitenkin ensin ajautua jälleenmyyntiin, mutta figut maalattuaan tuore kaaoskenraali ei enää raaskinut luopua lojaaleista suojateistaan. Parin yksikön saatua maalit päälleen armeijaprojekti jäi joka tapauksessa tauolle vuosikausiksi.

Pari vuotta sitten Nurglen kuiskutukset painostivat rakentamaan Terminaattoreita ja myös vanhat figut kaivettiin esiin sängynalaisesta valtakunnasta. Kun yksiköitä alkoi olla jo armeijaksi asti, päätti Oltsu ottaa itseään niskasta kiinni ja viimeistellä projektin. Figujen valmistumista ja toteutusinnon syttymistä oli hauska seurailla ja muistuttelin Ollin poiketessa Khornen ja Tzeentchin poluilla että vanha kunnon Nurgle-hankekin tuli viimeistellä. Viime lopussa pääsin itsekin projektiin mukaan alustojen väsäämisen kanssa, beissailu kun ei ole Frontside-Ollin lempparipuuhaa.

Armeijan ensimmäinen figu oli Chaos Terminatorista, satunnaisosista ja Green stuffista yhdistelty Typhus-konversio, jonka Olli toteutti Sotavasara.netin "Paluu hulluuden vuorelle"-konffauskilpailuun. Figu on sittemmin beissattu uudelleen useaan otteeseen armeijan hakiessa lopullista lookkiaan, mutta alustan suuri kivi ja hangaround-Nurgling ovat säilyneet mukana joutomaasta lumihankeen ja viimein lopulliseen suobeissiin.

Figun inspiraationa toimi nelosedikan kaaoskirjan piirros Typhuksesta, joka raahaa epäonnista kaartilaista mukanaan. Pienemmät yksityiskohdat, kuten olkasuojuksen kärpäskohokuvio ja selän sienirykelmät on muovailtu Green Stuffista.

Suurelle sotapäällikölle kuuluu myös uhkaava kunniakaarti. Typhuksen terminaattoriryhmä kasattiin tavan termisosista, mutta niihin yhdisteltiin bitsejä ja green stuffia kovalla kädellä. Olli kohotti kaikkia figuja hiukan vyötäröstä ja laski käsiä alemmas raskaan lookin saavuttamiseksi.

Klassiset Nurgle-yksityiskohdat, kuten paiseet, lonkerot ja turvonneet vatsat ovat tietty mukana. Olli otti elementteihin mallia Forge Worldin figudesignista detaileja sculptatessaan. Ryhmän viikateaseistus taas on viittaus vanhan Death Guard -legioonan suuntaan.

Typhuksen sotaretkiä tukee kolmikko synkkiä demoniylimyksiä. Nurglen prinssistä pikku osaswapeilla toteutettu yksilöllinen miekkamies voitti pari vuotta sitten Stadin Games Workshopin Finecast-maalauskilpailun. Figun kasvoilla oleva maski on Dark Eldarien Talos-setistä.

Vaaleat panssariosat ovat muistomerkki Heresyn ajoista, jolloin Death Guard sonnustautui valkoiseen tai kermanvaaleaan haarniskaan. Häntä on hauska lisäelementti figuuun.

Myös Great Unclean One on jaksanut lyllertää koko matkan armeijan mukana, itse asiassa ihan sen aloitusajoista saakka.

Forge Worldin irvokas tulitukiprinssi on aika hirviömäinen ilmestys.

Alustan suoteemassa haimme viboja LotR-leffojen Kalmansoista ja käytimme muutamia eri sirotteita luonnollisen ja yksityiskohtaisen beissausilmeen saavuttamiseksi.

Selän mätäsäiliössä kylpevät pikku Nurglingit.

Armeijan kaikki Plague Marinet on konvertoitu käyttäen osia useista eri kiteistä. Tällä ryhmällä on aseistuksenaan liekinheittimet...

...kun taas kaksi muuta ryhmää on varustautunut Plasmakiväärein. Armeijan jokaiseen jalkaväkiryhmään on myös rakennettu lippuikoni, joka toimii useimmiten koristeena. Raskaasti aseistetut ryhmänjohtajat on mun henkilökohtaiset suosikit.

Kaikki ryhmät ovat tietysti seitsemän vahvuisia, kuten kunnon Nurglejoukoille kuuluu.

Forge Worldin osia ja omia asennonmuutoksia sekä bitswappeja.

Vähän erikoisempana elementtinä sotajoukossa toimii Nurglen prätkäryhmä.

Figut on modattu ajelemaan vähän rouheamman tyylisillä örkkimopoilla ja niihin on käytetty osia muun muassa Chaos Space Marines- ja Possessed-bokseista sekä Forge Worldin Death Guard -figuista.

Tautien riivaama ryhmänjohtaja kohottaa lonkerokädellään massiivisen viikatteen tervehdykseen.

Ryhmään kuuluu myös mopokultin tunnus, kärpäslippu. Kankaalle on taiteiltu tyylitelty versio Nurglen vauhdikkaista Plague Drone -demooneista.

Mopot on siisti yksikkö ja on harmi, että Spawnien tehokkuuden vuoksi niitä ei näe kovin usein Chaos-armeijoissa. Tällaiset teema-armeijat onkin tosi siistejä hankkeita, kun ei aina tarvitse välittää tehoista ja suorituskyvystä, kunhan vain pääsee raksaamaan makeita yksiköitä ja irrottelemaan konversioiden kanssa. Kentälle joukot pääsevät sitten hyvähenkisissä peliporukan teemapeleissä.

Ryhmän toinen upseeri on laskeutunut ajokkinsa satulasta. Ollin mukaan sankari toiminee joskus Nurglen Sorcererin säännöillä.

Kokoonpanoon mahtuu myös yksi Chaoksen perinteisemmistä Fast Attack -valinnoista. Olli bongasi foorumeilta hauskan konversion, jossa Arachnarokia oli käytetty Heldrake-konversioon ja ajatteli sen sopivan hienosti armeijan teemaan. Korostaakseen tunnistettavaa Nurgle-fiilistä Olli konvertoi figulle siipien sijasta Forge Worldin Blight Dronen tyyliset propellit.

Myös hämähäkkipää muuttui Milliputin ja Green stuffin avulla kärpäsmäisemmäksi. Helflyn pärstävärkistä tuli makeen eläimellinen ja siiinä on hyvää tunnetta. Wysiwyg-syistä Olli halusi laittaa ötökän suuhun liekinheittimen.

Suoteemaisessa alustassa näkyy, kuinka vahvat kitiinirunkoiset jalat viiltävät Vector Strikeja veden pintaan...

Paiseet lisäävät Nurgle-fiilistä, johdot ja kaapelit taas tuovat FaBasta peräisin olevan figun lähemmäksi nelkkaritunnelmaa.

Lauma haisevia Plaguebearereita! Ollin armeijassa on kaksi seitsemän figun kuppakuskiryhmää sekä Herald of Nurgle.

Oikeastaan kaikki Demonien vanhemmat metallitroopit ovat seuraajiaan parempia figuja, vaikka muovi onkin paljon anteeksiantavampi materiaali työstää ja pelata.

Heraldilla on rividemoonia koreampi miekka, hiukan rengaspanssaria ja vaikuttava kallokokoelma.

Lauma Helflyta pienempiä jättikärpäsiä! Yllättävän vauhdikkaat Plague Dronet jatkavat harmahtavanvihreää väriteemaa.

Tästä masentuneesta yksilöstä irtosi paljon hyvää läppää viime maalausmiitissämme. Napit on muuten paljon fiksumpia ilman hölmösti kärpästen niskan päällä pönöttäviä Plaguebearer-kuljettajia, joissa nyt ei oikein ideanakaan ole mitään järkeä.

Örinää ja kärpästen surinaa. Ruoste, taudit ja rappio leviävät vääjäämättä!

Ilmatuki saapuu roottorit kolisten!

Plaguebearerit tekevät ilmoituksen palvelukseenastumisesta Terminaattoriryhmän varajohtajalle.

Aspiring Champion motivoi joukkojaan ennen taistelua keisarillisia koiria vastaan.

Plasmagunnerit tasaavat ammusvarantojaan.

Warpista tantereelle manattu demonikaksikko marssii turmeltuneiden taistelujoukkojen vanavedessä.
 
Hitaiden ja nopeiden joukkojen edustajien yhteiskuva.

Toivottavasti Fight Clubin Bastioneista ei ala jatkossa löytyä tällaisia huonekärpäsiä...

Koko Nurglen iskuosasto valmiina komennukselle! Let the galaxy rot...1 comment:

  1. Niin se Olli jaksaa vaan kerta toisensa jälkeen tehdä älyttömän hyvää jälkeä. Mitähän luvassa seuraavaksi?

    ReplyDelete