April 10, 2014

Adepticon 2014 II: Bricks and Mortars

Ennen siirtymistä Adepticonin turnaustunnelmien ja figufiilistelyiden pariin postaan vielä pari kuvaa paikallisista hobbykaupoista. Kuljailuaikahan oli tällä reissulla vähän kortilla eikä me Akun kanssa juuri ehditty etsiä pelikauppoja, mutta niitä osui sattumalta eteen jokunen etsimättäkin! Keskustan business-alueilla pyöriessämme emme nähneet mitään figuihin tai geek-tavaraan viittaavaakaan, mutta kaikeksi onneksi Downers Groven ostari ja sen pääkadun pienet kivijalkakaupat paikkasivat tilanteen!

Lähiostarimme nollakerroksesta löytyi lelukauppaa vastapäätä Gamers World. Akun mukaan myymälää ei vielä viime vuoden reissulla ollut olemassa, ehkä Adepticon-hullutus ja vuosittain paikalle saapuvien tuhansien harrastajien virta on sitten kehittänyt paikallista liiketoimintaa!

Gamers Worldin lajitelmaan ei kuulunut figutuotteita, mutta kaikenlaista muuta peliaiheista kylläkin. Hyllyillä oli isosti lautapelejä, korttipelituotteita, keräilytavaraa ja figuureita eri aihepiireistä, kuten LoTR-leffoista, Halosta ja Doctor Who'sta. Myymälä oli aika tilava ja sen takanurkassa oli pieni pelitila korttipelaajien tarpeisiin. Suomituristi bongasi Angry Birds -julisteen.

Myös Gamers Worldilla oli myynnissä Magic-irtokortteja, tähän bisnekseen on tullut tutustuttua duunipaikan kautta. Jenkkimyymälässä volyymit olivat tietty vähän Poromagiaa pienemmät. Koko kaupassa oli muuten kaikkia tuoteryhmiä koskeva "osta kolme, maksa kaksi" -tarjous, johon sai yhdistellä kaikkia tuotteita. Aika hauska diili etenkin shoppailtaessa yhdessä kaverien kanssa.

Irtokortteja oli sealed-produktin ohella kaupan myös muihin korttipeleihin.

Tapahtumakalenteria värittivät Yu-Gi-Oh!, Magic the Gathering, Dungeons & Dragons ja Cardfight Vanguard -peli-illat. Tiistait on Gamers Worldissa Fight Clubien sijaan lautapelipäiviä.

Downers Groven keskustan pääkadulta taas löytyi tyylikäs Fair Game -myymälä. Kauppias oli itse paikalla ja saimme keskustelun ohessa ottaa muutaman kuvan tunnelmallisesta liikkeestä. Henkilökunta oli kuulemma itsekin suuntaamassa viikonlopuksi Adepticoniin, Fair Gamen tavanomainen ilta-ohjelma jäisi tuolloin väliin.

Myymälässä oli siistit ja isot pelipöydät lauta-, kortti- ja figupelaajien harrastustoimintaa varten. Lautapeliosasto oli kompakti mutta laadukas ja hyllyissä oli kattava valikoima bestsellereitä lisäosineen. Kuvassa pimeänä olevan takatilan hyllyt olivat täynnänsä avattuja kappaleita, joita asiakkaat voivat lainata myymälässä pelattavia pelejä varten.

Figuosasto rakentui Privateer Pressin Warmachinesta ja Hordesista sekä Reaperin uusista Bones-figuista, jotka sopii loistavasti esimerkiksi roolipelikäyttöön. GW-tavara loisti poissaolollaan.

Fair Gamen kuukausiohjelma. Netrunner ja Heroclix oli jännä nähdä vahvasti viikkotasolla edustettuina!

Siisti ja lämminhenkinen kauppa, tätä kelpaisi pitää pienenä friendly neighborhood gaming storena!

Nurkan takaa löytyi ihan sattumalta vielä paikallinen Games Workshop! Aikamoinen ylläri, uusi myymälä oli avattu vastikään pari kuukautta sitten nykyiseen sijaintiinsa. Pienessä liikkeessä kävi kuhina ja kaikki maalaus- ja pelipöydät oli miehitetty kun piipahdimme mestoilla ihmettelemässä meininkiä.

Uudessa liikkeessä oli kaikki GW:n myymälöistä tutut peruselementit, eli hyvä valikoima, pari firman omista kiteistä koottua maastosettiä, maalatut introkamat kaikkiin kolmeen peliin ja pari vitriiniä henkilökunnan ja asiakkaiden figuja. Myymälöiden nykyinen geneerinen linja kyllä vähän harmittaa, sillä Hobby Centerien potentiaalit toteuttaa hulluja displayja ja jopa pieniä, vaihtuvia figunäyttelyitä olisivat loistavat. Kauppojen näkyvyys- ja rekrytointivaikutusta pitää kuitenkin arvostaa ja kyllä Suomessakin tulee aina silloin tällöin vierailtua GW:llä tsekkaamassa henkilökunnan mageita armeijoita.

Esittelypelin kultistit oli maalailtu siististi tavallaan värikkäiksi, mutta kuitenkin yhtenäisiksi ja yleisfiilikseltään asiallisen rääsyisiksi.

Myös Hobitti-figut olivat siististi toteutetut leffaesikuvien mallin mukaan.

Aurinko paistoi kirkkaasti vitriineihin, joissa olleista Tomb Kingeista, Imperial Knighteista ja Lizardmeneista oli vähän vaikeaa saada kuvia. Dark Angelien erikoinen Land Speeder Vengeance kuitenkin ikuistui kortille, näitä en muista nähneeni livenä aiemmin!

Loppuun vielä kovan penkkiurheilijan intoilut päheestä fanitavaramyymälästä! Nimmaroidut taulut, muistoesineet, pelipaidat, viirit ja julisteet olisivat kyllä kelvanneet tuliaisiksi... Stadi vain oli tällä kertaa vähän väärä!

Toivottavasti samanlainen tarjonta löytyy sitten joskus San Josesta. Pari NHL:n paikallisjoukkue Chicago Blackhawksin lippistä kuitenkin tarttui fiilistelymielessä mukaan, vaikkei se kuulukaan änärissä ihan mun omiin ykkössuosikkeihin.

Kova jengi silti ja myös liigan hallitseva mestari... Pian alkavat playoffsit rakentavat tämän kauden sankaritarinat!

1 comment:

  1. Makeita mestoja ootte kyllä kiertäneet! :D
    Jonain päivänä se on kyllä itsekin lennettävä rapakon taa piipahtamaan! Panthersien Playoff-pelit jäi tällä kaudella haaveeksi, mutta onneksi idässä ja lännessä Bruins ja Sharks porskuttaa vahvasti! Go go!

    Cheers,
    Jaska

    ReplyDelete