March 26, 2014

Coming in hot!

Turku on kaunis kaupunki ja Fanatic-reissuista on tullut jo aika kestävä perinne. Kun kuultiin Ordo Aboensiksen vaikuttajien kaavailevan tälle keväälle tiimiturnausta, alkoi joukkueiden rakennus ETC-tiimin ympyröissä jo hyvissä ajoin. Tiimit ja autokunnat muodostettiin lopulta oikeastaan aika maantieteellisin perustein, jotta jengien lähtö liikkeelle ei olisi ensin ajelua ympäri pääkaupunkiseutua noukkimassa sotureita kyytiin.

Meidän "muu Suomi" -tiimiin piti ensiksi kuulua mun lisäksi viime kesänä ETC:ssä Dark Eldareita pelannut Miika Kalliokari ja tänä vuonna prospektiksi aktivoitunut porilainen Antti Ramstadius, mutta kun Antille tuli esteitä, astui War Headin Johannes paikkaamaan. Johannes ei kuitenkaan ollut pelannut peliäkään uudella Nidicodexilla, joten meidän piti raksailla lista kasaan aika vikkelästi, jotta ehdittiin ottaa edes yksi testipeli. Tuttu armeija kuitenkin kietoutui hyppysiin alta aikayksikön ja pimeyden voimien ylipäällikkö oli valmis tositoimiin turnausaamun koittaessa. Meidän iskuryhmään kuului siis Miika Eldar+Dark Eldar -kombolla, meikä Space Marines+Tau+Inquisition -allianssilla ja Johannes viritetyillä Troopinhaku-Tyranideillä.

Jarkon viheliäisiä rosvoeldareita
Koska kolmenkin pelaajan tiimien kanssa saa jo vähän peliparitusta aikaan, oli hyvä hioa taktiikoita etukäteen. Miikan lista oli ehkä paperilla yleispätevin ja ajattelimme, että Beast Pack olisi usein hyvä eteenlaitettava, kun taas mun hyvin ilmaan ja yksittäisiin figuihin voimakkaasti vaikuttava lista olisi hyvä paritettava matseihin, josta voisi saada paljon pisteitä. Johannes taas oli työkalu nihkeisiin matseihin, sillä vihollisen scoring-kyvyn poistamalla ja pysymällä elossa olisi mahdollista netota tiimille pisteitä pelistä kuin pelistä. 1.0-taktiikkaa piti kuitenkin taivuttaa pitkin turnausta ja välissä esimerkiksi Johannes uhrautui menemällä eteen, jotta mulle ja Miikalle saataisiin vähän paremmat matchupit. Ennen pitkää matsit starttasivat ja päästiin kokeilemaan, oliko niistä taktiikoista mihinkään... Ohessa tiivis selonteko kustakin matsista.

Sota 1: Jukka Halme, Chaos + Necrons

Matsi oli alusta alkaen hyvin näpeissä, sillä pääsin Scoutilla tulittamaan täysilaidallisen Jukan Spydereihin ja Zahndrekhiin heti ekalla vuorolla. Zahndrekh seivasi kuitenkin invullaan hyvin eikä reilu kymmenen AP2 woundia tehnyt kuin hajawoundeja yksikköön. Scarabit pääsivät sitten vastapalloon ja ne yhdessä Zahndrekhin kanssa veivät Centurioneilta pari vuoroa ampumista. Mun lentokoneet olivat kuitenkin kova pala huonosti reservejä heittäneelle Jukalle (vein vastapuolen Comms Arrayn) ja Heldraket eivät oikein löytäneet sopivia maaleja. Fire Raptor oli matsissa aika liekeissä tulittaen Night Scythejä alas hoverista keskellä kenttää. Vikoilla vuoroilla Be'Lakor pääsi yrittämään Shriekilla Warlord-tappoa Scouteja vahvistamaan liittyneestä Tiguriuksesta, mutta komentaja jäi yhteen woundiin. Zahndrekh taas heräsi henkiin kolmesti, mutta sain sen lopulta pysymään maassa. Voitin kuitenkin molemmat primaryt ja sain Linebreakerin sekä First Bloodin, joten matsi päättyi mun eduksi 18-2. Matchup meni kuitenkin vastapuolelle, kun Jouni ja Joonas voittivat omat matsinsa Miikaa ja Johannesta vastaan.

Sota 2: Miikka Ristkari, Iyanden+Grey Knights

Servoskullit estivät Scoutailun, joten ekalla vuorolla ammuttiin vain isoilla aseilla. Sain kuitenkin upotettua viisi woundia ekaan Wraithknightiin, jonka Sternguardit viimeistelivät Hellfire-ammuksilla. Toisella vuorolla lähti toinen lentokoneiden avustuksella ja vihollisen isot aseet oli selätetty. Centurioneja oli kuitenkin menetetty pari matkan varrella ja piti alkaa pelata tehtävää tiiviisti. Miikan iso prätkäryhmä oli paitsi tosi mobiili, myös Scoring unit ja siitä piti hankkiutua eroon. Lentsikat pääsivät tässäkin pelissä rellestämään aika vapaasti, mutta Land Raiderilla kentän yli suhaillut Grey Knight Terminator -tiimi piti mun kotipesän aika varpaillaan. Sain sen sidottua hetkeksi Centurioneilla, mutta kämmäsin Hit and Runin ja menetin Warlordin Force Weaponeihin kun Forewarning jäi castaamatta. Fire Raptor ja Stormraven kuitenkin metsästivät pois Eldarien takakentän Troopit ja jäätiin odottelemaan pelin loppua. Matsi ja hävitys jatkuivat seiskalle, jolla sain poistettua Linebreakaamaan boostanneen Warlord-Farseerin Stormstrike-ohjuksella. Lopuksi pöydällä oli vihun pinnannut Terminator-yksikkö, halvaantunut Land Raider, mun ilma-aseet ja yhdet Scoutit objella. 14-6 avaruushaille ja koska Miika ja Johanneskin voittivat matsinsa, saatiin kovat pisteet tiimille!

Sota 3: Jarkko Kallio, Eldar + Dark Eldar

Deployasin keskelle ajatuksena ottaa First Blood kammottaviksi tiedetyistä Horneteista ja tuoda Sternguardit nappaamaan Big guns -piste War walkereista. Pieleen meni meditoinnit, kun Jarkko seizasi ja ampui Centurionit ja Tiguriuksen yhteen haavaan. Sain kuitenkin Sternguardilla First Bloodin Horneteista, mutta muuten peli meni aikamoiseksi pakitteluksi. Outflankasin jengiä pakoon ympäri kenttää ja koetin hajottaa lentokoneilla Wave Serpenteja, jotta shieldilaukauksia tulisi mahdollisimman vähän. Viidennellä vuorolla ammuin ensin Fire Raptorilla Reliciä pitäneet Avengerit pois ja flattasin sitten Stormravenin reliikin päälle. Matsi onneksi loppui kutosella ja sain pitää muutaman pisteen, 5-15. Miika voitti oman pelinsä, mutta Johannes taipui Heldrakeja vastaan, joten matsi meni vihuille. Kierros oli kuitenkin päivän viimeinen ja saatiin vähän hengähtää!

(Lauantain jatkosodat ja aamulla virkeänä pekoniaamiaiselle)
  
Sota 4: Jesse Lehto, Chaos Space Marines

Vastustaja deployasi yhdeksän Oblia oikeaoppisesti yli 30 tuumaan Centurioneista, mutta Liber Heresiuksen Scout tuli yllätyksenä ja pääsin kuitenkin ampumaan kaikilla aseilla ja poistin ekalla vuorolla kuusi Obliteratoria. Tällä kertaa matsi eteni hait kuskin paikalla, sillä kun Oblit oli poistettu, oli kenttää helppo kontrolloida niin, etteivät Heldraket oikein päässeet Vectoraamaan ja liekittämään kuin Centurioneja. Hurja Khornen bikeryhmä Sorcererilla ja Juggerilordilla oli vielä uhata reliikkiä, mutta sain lentokoneilla ja Centurion split firellä niihin niin kovan vaikutuksen, että Juggerilordi päättikin palata omalle Depolle niittämään Emperor's Will -objektiivia havitelleet Krootit. Fire Raptor jäi kuitenkin hoveroimaan valmiusasemiin ja pisti kylmäksi kultistit kohteen lähettyviltä. Mun Scoutit taas saapuivat reservistä ja Stormravenista reliikille ja omalle baselleni, hallussa oli myös kaikki Secondaryt. 20-0 mulle ja myös J ja M voittivat omat matsinsa, hyvä meidän joukkue!

Sota 5: Kapteeni Lehtiö, Demooonit

Tää matsi oli mun suosikkipeli, sillä matsit Akun demppoja vastaan on olleet aikamoista tervanjuontia Necroneilla ja nyt mulla oli vähän paremmat lähtökohdat. Aku deployasi reserviin ja nurkkabastionin taakse, jota lähdin ampumaan Centurioneilla rikki. Sternguardit tulivat eteen poistamaan Troopeja ja joutuivat pian häsyyn Lord of Changen kanssa. Pidin Scrier's Gazella omia koneita reservissä kunnen Akun siivekkäät saapuisivat ilmatilaan ja otin blastikikkailulla First Bloodin Bastionin taakse paenneista kolmesta Horrorista. Lord of Change kävi pistämässä Krootit pinoon. Omalla tokallaan Aku heitti epäoptimaaliset reservit ja kentälle tuli vain Fateweaver, joka liihotti ihan takanurkkaan. Aktivoin sitten omalla vuorollani Monster Hunterit ja toin molemmat koneet ampumaan Akun Warlordia, joka jäi yhteen woundiin ja pakeni ongoingiin.

Sitten alkoi tapahtua ja riehuttiin ympäri kenttää, Lord of Change kävi vielä kokeilemassa Centurion Stariakin mutta hengästyi vähän Psychotrokeista ja pääsin Hit'n'runaamaan pois uhraamatta ketään haasteessa. Pelin loppuvaiheilla Fire Raptor ampui Grimoireprinssin riekaleiksi ja samalla kun zoomasin Stormravenin röpsäämään yhden luotiaseen seinämän taakse piiloutuneeseen Fateen pudotin Locator Beacon -täsmädiipillä Scoutit linebreakiin ja Akun pään objelle. Aleksi meni kuitenkin heti Fateweaverin menetettyään Drop Podin ja Scoutit tuhoamalla pisteen Kill Point -johtoon ja avasi Portaglyphin takakenttään kokeilemaan objea. Jännä matsi kulminoitui ihan viime metreille, kun sain just pitkänmatkan laser-tulella Portaalin rikki ja Fire Raptor ampui sieltä saapuneista Daemoneteista pisteen. Centurionit ottivat sikana osumaa Flickering fireista, mutta olin laittanut äijät ihan läjään Look out Sirien optimoimiseksi ja sain siirrettyä woundit tankkaavalle Tau Commanderille. Lopuksi pässättäväksi jäi kahdella nopalla yksi loitsusta ansaittu 6+ Feel No Pain, joka onnistui ja voitti mulle Kill Pointit! Sain myös Linebreakin, First Bloodin ja Warlordin Aleksin Linebreakia vastaan ja voitin 15-5. Johannes kaatui Eetua vastaan, mutta Miika voitti matsinsa, mikä toi meille voiton turnauksen kuitenkin vieneestä Eurocheese-joukkueesta. Hyvät sodat!

Loppujen lopuksi tiimimme Deathstar Wars sijoittui neljänneksi, mikä vastasi tavoitteitamme. Koko turnaus oli järjestelyiltään ja puitteiltaan toimiva paketti ja oli mahtavaa päästä pelaamaan T-talon yläkertaa perinteisen nelkkarikellarin sijasta. Isot kiitokset 40k-organisaation nokkamiehenä toimineelle Lauri Koukilalle!

Turnausvalmisteluihin kuuluivat olennaisesti Centurion-rakentelut. Käytin edellisen Fanaticin lahjakortit aika hullulla hintalapulla varustettuun boksiin ja keräsin puuttuvat ryhmänjäsenet War Head -lähipiiristä. Tavalliset Centurionit on musta vähän karuja ja laiskaa designia, joten halusin konffata niistä räväkämpiä. Aku myi mulle aikanaan koko yksikköajatuksen mielikuvalla, jossa Centut loikkaavat matalalla leijuvasta Stormravenista ampuma-asemiin ja kun kolossit rojahtavat maahan, alkaa aseet laulaa ja kerettiläiset kaatua. Tätä asennetta piti siis figuihin saada.

Kelasin että paljaat, kalpeat käsivarret olis mässyt Gearsofwarmaisella macholla tavalla. Käytin konversiossa örkkien käsivarsia, sillä Grav Cannoneita kantaessa saa aika hyvän pumpin ja halusin tulitukimiehille tarkoituksella aika överin fysiikan. Torsoa oli kuitenkin pakko kaventaa ja jättää kainaloista raketinheittimet ja konetuliaseet pois. Paloittelin myös jalkoja vähän, jotta ne sai rautalankanivelin käännettyä vähän dynaamisempiin vinkkeleihin.

Maalailut jäivät lopulta vähän viime tinkaan ja vielä viikkoa ennen turnausta valmiina ei ollut yhtään Krootia tai Centurionia ja lentsikatkin olivat vielä vähän kesken. Onneksi reseptit oli kuitenkin aikaisemmista Space Sharkeista tutut ja hommaan oli kova motivaatio! Jatkoin puurunkoisten aseiden ja taisteluvaurioituneen haarniskan kanssa ja pidin kirkkaan punaisen tehokkaana kontrastivärinä.

Rakensin kolme Lascannonia ja kaksi Grav Cannonia kaikki Centurionien omien Lascannonien pohjalta. Tein ensiksi Gravitaatiotykkien piipuista irroitettavat (jotta niihin voisi joskus vaihtaa lassopiiput) mutta tulin siihen tulokseen, että luultavasti niitä ei kuitenkaan vaihtaisi koskaan pois, joten liimasin ne kiinni. Centurionien omat kypärät on jotenkin ihan ihmeelliset, joten laitoin näille mieluummin MkV-tyyliä muistuttavia kaaoskypäriä, tavallisia marinepäitä ja yhden Heseltä saamani Pre-Heresy Iron armor -kypärän, joka sopii hyvin raskaille maajoukoille.


Kersantti Couturella ei tietty ole kypärää ollenkaan, siten näkee paremmin laukoa precision shoteja!

Figuista tuli kai aika yksilöllisiä, sillä monet kysyivät Fanaticissa, että mistä figut on tehty. Isoin muutos oli rakettitissien sahaaminen pois ja tietty käsiswappi, samoin olkasuojuksien asentoa joutui vähän hakemaan, kun osat mihin ne normaalisti kiinnittyisivät jäivät tällä kertaa pois.

Centurionit on niin isoja, että ne menivät true scale -Marineiden rinnalla hyvin sellaisenaan. Vertailukohteena kuvassa on niin ikään listassa esiintynyt Inkvisiittori Demers Liber Heresiuksella, jonka rakensin inspiraatiomyrskyssä Edulta joululahjaksi saamastani Imperial Guard Lord Commissarista. Leikkasin figulta hatun pois ja vaihdoin kädet, jolloin napista tuli fiilikseltään aika erilainen. Kundille pitää kirjoitella vähän fluffia, ehkä se tapaa joskus Juhan kuuluisan inkvisiittori Vektin!

Kun puhuttiin raskaasta tuesta, hyppäsi kameran eteen myös alkuperäiseen Fanatic-listaan tehty Dreadknight. GK-liittolaiset ei kuitenkaan tuntuneet hyvältä synergian kannalta, vaikka lähitaisteluun kykenevä vastapallo oliskin ollut ihan hyvä juttu. Tulipahan kuitenkin tehtyä. Ehkä liekkihai nähdään myöhemmin jossain muussa listassa!

Tulivoimaiset iskujoukot ottavat haltuun tähystyspisteen. Kiitti kaikille asianomaisille loistavasta Fanatic-kokemuksesta ja omalle tiimille hyvästä seurasta ja suorituksesta!

8 comments:

 1. On noi Centurionit konversion jälkeen aika eeppisesti paremman näköisiä kuin alkuperäiset. Diggailen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti, joo munkin mielestä vaiva kannatti nähdä. :)

   Delete
 2. Rupee kyl heti soimaan rokki korvissa kun noita katsoo. Bad ass :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aavikko palaa ja... you know the drill. ;)

   Delete
 3. Kattoin että nyt on komeita sadanpäämiehiä ja mietin että jos tekis loput kolme oblia omaa armeijaan noista mut sit katoin hintaa ja vähä kyl hirvittää nyt, varsinki ku huhuja on kuitenki liikkunu mutilator/obliterator-boksista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo Centurionit taipuu aika hyvin oblikonffeihin, jos haluaa niihin vielä enemmän langennutta lojalistifiilistä. Stadin GW:llä oli Word Bearer Oblit konffattu juuri Centurioneista siistillä menestyksellä. Oblit/Mutilatorit-muoviboksia odotellessa en vielä pidättelisi hengitystä, mutta ehkä sellainen jossain vaiheessa saadaan...

   Delete
 4. Those guys are Epic! I was going for a slimmer look for the Centurion and I wasn't sure how I'd do it. Problem solved, thanks to you :-)
  I don't comment much, but I'm a regular lurker on this Blog and its easily my favourite 40K blog. Kuddos War Head!

  JP

  ReplyDelete