November 14, 2011

Resurrection

Viikonloppuna koitti pitkään odotettu tapahtuma, kun Necronit pääsivät uudelleensyntyneinä tulikasteeseensa Nopat & Taktiikka-kerhon 1750 pisteen komppaamattomassa turnauksessa. Matkasimme Hammerheads-tiimin kanssa Helsingin Lauttasaareen klubin kerhotiloille tapaamaan muita tuttuja harrastajia ja heittämään kilpailumielessä noppaa kolmen kierroksen pelirykelmässä. Paikka oli vaikuttava ja esillä olevien figujen ja eritoten maaston määrä eri pelijärjestelmiin oli huikea. Äijät pelasivat samaan aikaan turnauksen kanssa myös puitteiltaan tosi siistiä Vietnam-kampanjan päätöspeliä tajutakseni Force on force-säännöillä. Paikalla oli myös ihan paras koira!

Mun Necronit näkivät turnaustaistelua viimeksi vuonna 2008 Ropeconissa, jonka jälkeen ne ovat jääneet hyllylle. Ensimmäisten marraskuista ylläriä koskeneiden huhujen hiipiessä esiin aloin kaivaa Croneja esiin ja tehdä pieniä päivityksiä. Tilaisuuden tullessa hankin vanhempia Necron-figuja ja esimerkiksi kaikki FOC-slotit täyteen (ja vähän ylikin...) Tomb Spydereita ja pidättelin henkeäni codexin julkaisuun saakka toivoen, että niitä saisi edelleen useita yhteen Heavy support valintaan. Odotus palkittiin ja mahtavana synttärilahjana Spydereitä sai kolmen squadeissa ja vielä loistavilla säännöillä. Great! Maalailin nappeja pikkuhiljaa ennen ja jälkeen codexin julkaisun ja figut olivatkin valmiit hyvissä ajoin ennen ensimmäistä turnausta. Mun lista oli käytännössä sama, jonka kehittelin taannoin ennakkoon selailemani codexin perusteella Pelikaupan Necrontai-tilaisuuteen.

AVENGER HOST – WATCHERS OF HIVE CYBERDYNE

Scavenger, The Yellow king, The Scarab lord (Imotekh Stormlord) 225

Galvatron, Destroyer Lord 140
- Sempiternal weave
- Warscythe

Kamui, Cryptek 55
- Harbinger of Destruction
- Solar pulse

8 Immortals “The Rust brotherhood” 136
- Gauss blasters

8 Warriors “Glaive” 104
8 Warriors “Scimitar” 104
5 Warriors “Barrier” 65

4 Canoptek Wraiths “Knightmares” 155
- Whip coils
- Particle caster

9 Canoptek Scarab swarms “The Second curse” 135
9 Canoptek Scarab swarms “The Third curse” 135

3 Canoptek Tomb Spyders “Artificiers” 165
- Gloom prism
3 Canoptek Tomb Spyders “Pioneers” 165
- Gloom prism
3 Canoptek Tomb Spyders “Treasurers” 165
- Gloom prism

Timon Verienkeliarmeijalla oli joka figulla erikseen tilatut resiinisiivet ja custom-alustat. Hardcore...


Ensimmäisessä pelissä kohtasin Timo Oravalan Blood Angelit. Enkeli-teemaisessa armeijassa oli Commander Dante, Librarian Jump packilla, kaksi Sanguinary Priestia Jump packeilla, Honour Guard, kolme Sanguinary Guard-ryhmää ja Death Company Lemartesilla sekä Jump packeilla. Squadit oli tietysti kuorruteltu kaiken maailman erikoisaseilla ja koko armeija oli siis Jump infantrya. Mun onneksi mukana ei ollut Mephistonia! Scenaariona oli viisi objectivea ja Kill pointit.

Voitin aloitusvuoron ja laitoin Timon aloittamaan, tämä jätti kaiken reserviin. Itse deployasin omaan pöydänreunaani hiukan nurkkaa kohti ja laitoin scarabit armeijan eteen. Jätin pari squadia warrioreita reserviin siltä varalta, että olisi mahdollisuus tavoitella toisen laidan objectiveja. Tyhjää pöytää vastaan tein pari liikettä ja Spydereillä muutaman Swarmin lisää.

Timo sai reservistä heti kättelyssä Death Companyn, Danten Honour Guardin ja kaksi ryhmää Sanguinary Guardeja. Dante iski ryhminensä tarkasti mun linjojen sisään pöydän nurkkaan ja ampui meltoilla ja inferno pistoleilla pari woundia läheisiin Tomb Spydereihin. Muut ryhmät tulivat turvallisesti mun etumaastoon, osa juoksi parempiin asemiin. Puntaroin oman vuoroni aluksi hetken mitä tehdä, sillä Necroneilla on edelleen aika kivistä poistaa 2+ saveja (tässä tapauksessa vielä Feel no painilla) ampumalla. Scarabitkaan eivät oikein pääse eliittijoukoista läpi ja power fistit tekevät rumaa combat resolutionia vastahyökkäyksessä. Näin kuitenkin, että mun tulee suojata scoring uniteja ja lähetin scarab swarmit kohtaamaan Death Companyn ja toisen Sanguinary Guard-ryhmän. Danten yksikköä taas ammuin kaikella, myös reservistä paikalle saapuneella Warrior-ryhmällä ja chargasin haavoittuneen ryhmän kuudella Tomb spyderillä. Otin itse pari haavaa erikoiaseista, mutta tapoin koko squadin Dantea lukuunottamatta, joka epäonnistui -4 LD-testinsä ja lähti kikeen. Siirsin consolidate-liikkeellä Spyderit kuuteen tuumaan estämään komentajan kokoontumisen. Toisaalla Scarabit onnistuivat tekemään huomattavat tuhot Death Companya vastaan, vaikka molemmat swarmit hävisivätkin combatinsa.

Lemartes, eli galaksin vihaisin jätkä, jäi ainoana henkiin Scarabien säälimättömästä tuhoparvesta. Tässä pelissä näkyi selkeästi 2+ ja 3+ saven välinen ero. Taustalla Commander Dante vetäytyy taistelusta Hautahämiksiä vastaan.

Timon vuorolla saapui lisää enkeleitä, jotka pudottautuivat kauas taistelusta turvaamaan oman nurkkansa objectivea. Librarian lähti tiimistä omille teilleen salamataivaasta huolimatta. Dante jatkoi pakenemista ja toinen Sanguinary Guard tuli vapauttamaan mustapanssariset veljensä tappelusta ötököitä vastaan. Tapettuaan scarabit Sanguinary guard hyppäsi taaemmas mutta Lemartes hyökkäsi eteenpäin. Päätin iskeä vastaan ja ottaa Lemartesista vauhtia niin monella squadilla kuin mahdollista, jotta pääsisin keskikenttään ja lähemmäksi Timon reunan objectiveja. Yksi pieni warrior squad eteni ihan pöydänreunassa kiinni Tomb Spyderien saattamana. Sain taas jatkettua Danten pakoretkeä.

Yksi Timon Sanguinary Guardeista hyppäsi keskusobjectivelle ja Librarian liittyi näihin. Mun Wraithit ja Destroyer lord chargasivat takalinjoista haastamaan nämä, iskin kaikki charactereihin jotta saisi Kill pointeja ja sain kuin sainkin Librarianin ja Sanguinary Priestin tapettua. Henkiin jäi pari Blood Angelia, mutta Wraithit contestoivat objectiven. Immortalin laskeutuivat mun puolen objectivelle talosta, johon ne olivat menneet turvaan Jump infantrylta. Tomb Spyder-lauma hyökkäsi seuraavaan Sanguinary guardiin, jotka olivat vetäytyneet lähemmäs kohdettaan. Pelivuorot uhkasivat loppua, joten mun piti riskillä chargata warrioritkin samaan combatiin, jotta saisin ne joko consolidatella tai seuraavalla kiekalla objectivelle. Homma wörkki, Spyderit pistivät punakoneen nippuun ja sain omat joukkoni Timon reunalle. Kokonaisuudessaan menetin Destroyer lordin, molemmat scarabit, yhden warrior-squadin ja yhdet Tomb spyderit. Peli päättyi kutosella, Kill pointit menivät tasan mutta voitin Objectivet 2-1 eli 9-7. Matsi oli sikäli jännä, että vastapuolen armeija oli niin eksoottinen, ettei sitä vastaan taistelemiseen ollut muodostunut mitään rutiinia. 2+ save piti hyvin ja otsa meni kyllä ryppyyn kelaillessa minkälaista olisi pelata Necroneilla esimerkiksi Deathwingia vastaan, jossa power fistit tappavat swarmit ja Spyderit ja jotka vielä ampuvat lujaa hyppyrynnäköiden sijaan.

Necronit ottivat rauniot haltuunsa taistelussa Mordialaista rautakaartia vastaan. Flesh is weak, hail the machine!Toisen pelin pelasin Touko Kästämän kokenutta Mordian Iron Guard-kaartiarmeijaa vastaan. Imperiumilla oli komentoryhmä erikoisaseilla, kolmet Veteraanit Chimeroissa, Infantry command erikoisaseilla, iso combined Infantry squad lascannoneilla ja Comissarilla, Special weapon squad flamereilla, 2x2 Sentineliä Plasma cannoneilla, 2x2 Hydra flak tankia ja Leman Russ Executioner Plasma cannoneilla. Tappelu käytiin ensisijaisesti kill pointeista sekä kolmesta keskiviivalle sijoitetusta objectivesta Dawn of war depolla.

Sain aloittaa ja heitin Stormlordin Immortalien kanssa linjaksi keskikenttään suunnitelmanani sheikkailla ajoneuvoja vuorolta yksi ja ehkä saada Stormlord combatiin. Kokeilin myös muita villejä taktiikoita ja laitoin Wraithit ja Destroyer lordin Deep strike reserviin. Loput tulivat reservistä ja lähtivät täyttä juoksuvauhtia kohti kaartia.

Touko iski rautaa rajalle ja aloitti tulishow'n. Mun yösäännöistä ei ollut mitään apua koko matsissa IG:n käyttäessä vaunujensa searchlighteja ansiokkaasti. Heitin maksimicoherencyt joka paikkaan jotta Plasma cannon saisi hitillä korkeintaan yhden osuman, Necronit kestivätkin ekan vuoron ampumisen hyvin. Immortaleja kaatui muutama, mutta suurin osa palasi henkiin. Itse immotin scarabien haettavaksi yhden eteen työntyneen Chimeran relentless Gauss blaster-tulituksella.

Mun tokalla vuorolla salamat iskivät kenttään kerrankin kunnolla ja tuhosivat yhdestä Chimerasta molemmat aseet, shakesivat toisen ja stunnasivat Executionerin. Aloin hiljalleen päästä rynnäkkökantamalle spawnattujen scarabien ansiosta ja työnsin myös Warrioreja lähemmäs objectiveja. Immortalit ammuttiin hajalle Toukon vuorolla, mutta haavoittunut Stormlord hyppäsi Tomb spydereihin turvaan. Ulostautuneet plasmaveteraanit saivat vastavuoroisesti lieskarista. Wraithit ja lordi iskivät tarkasti kentän reunalle ison losblockin taakse valmiina chargaamaan useita kohteita seuraavalla vuorolla. Touko ammuskeli vähäsen mutta oli joko poissa line of sightista tai ampui plasma cannonilla, joka ei tehnyt mun hajautettuihin yksiköihin dramaattista vahinkoa.

Hämikset potkivat yhteispelissä Wraithien ja lordin kanssa vaunut kumoon ja käyvät kiinni niiden mehukkaisiin sisuksiin.


Lopulta pääsin combatiin. Tässä vaiheessa peliaika oli loppumaisillaan ja piti pelata tosi nopeasti, joten en muista tapahtumia tai niiden järjestystä tarkkaan. Scarabit combichargasivat Hydrilta vähän panssareita pois ja menivät sitten turvatappeluun sitomaan Sentinelejä. Lord ja Wraithit tuhosivat pari Chimeraa ja Tomb Spyderit ulos tulleita Veteraaneja. Lordi meni vielä viimeistelemään Special weapon squadin ja Wraithit löivät hajalle Hydra-ryhmän. Toisaalla Toukon Combined squad tuhosi mun ison scarab-lauman ja eteni mun viidellä warriorilla contestoimalle objectivelle. Koko läjä onnistui tappamaan vain kolme warrioria mun nitistäessä yhden kaartilaisen vastaiskussa ja kun onnistuin LD-checkissa, jäi pari warrua contestoimaan objectiven. Mä taas tein kiireessä turnauksen pahimman kämmin toisella laidalla enkä tuhonnut miljoona kertaa shakettua weapon destroyed Chimeraa ja se pääsi contestoimaan mun objectiven. Huoh. Lopuksi voitin viidellä Kill pointilla ja yhdellä objectivella. 15-5.

Viimeinen peli oli Aleksi Meurosen vihreitä Space Wolfeja vastaan. Allulla oli Wolf lord prätkällä ja tappelukamoilla, Rune priest, kahdet isot Grey Hunterit, yhdet pienemmät Grey Hunterit Rhinossa, Long fangit raketeilla, muutama Wolf guard, Wolf scoutit ja kaksi Land Raider Redeemeria. Aika paha matsi scarabeille, kun peltiä haluaisi nakertaa mut on instaavat lieskarit vastassa. Pelasimme Spearheadia neljästä Objectivesta ja Kill pointeista. Allu laittoi mut alottaan.

Deployasin keskikukkulan taakse raunioon, Immortalit kerrokseen pakoon prätkälordia ja scarabit muun armeijan eteen. Koetin jo depossa kiinnittää huomiota Jaws-linjoihin ja asetin Spyderit riviin, jotta edestä päin lähestyvä Rune priest ei saisi useaa figua psychic powerin alle. Jätin Imotekhin, Cryptekin, warrior-tiimin ja yhdet Spyderit reserviin.

Ekat vuorot oli liikuskelua, ampuminen ei yöstä ja mun aseettomuudesta johtuen tehnyt mitään lukuunottamatta salamoiden tuhoamaa Rhinoa. Allu ajeli Land Raidereitaan täyttä vauhtia viistosti mua kohti suojaten prätkälordia. Kakkosvuoron alussa mulla oli jo mahis chargata lantikat ja näin jälkikäteen ajatellen olisi pitänyt odottaa Allun aloitetta eikä iskeä vielä niin pelin alkuvaiheessa. Lähdin kuitenkin liikkeelle, chargaten sekä Lordin Wraitheineen että toiset, vahvistetut Scarabit kahteen lantikkaan. Toisaalla Imotekh liittyi reservistä tullessaan Spydereihin ja iskujoukko lähti hölkkäämään kohti Aleksin nurkkaobjectivea. Lähitaistelussa toinen lantikka meni immoon ja toisesta lähti pari panssaria.

Rust Brotherhood ampuma-asemissa keisarillisen tehdasrakennuksen raunioituneella parvekkeella.


Vastaiskuna Aleksi siirteli joukkojaan ja tappoi Jawsilla mun Necron lordin (Gloom prism jäi pari tuumaa kantamalta). Tehokas comborynnäkkö Wraitheihin ja scarabeihin toi kreisit combat resolutionit Wolffien eduksi, mutta kuin ihmeen kaupalla sain kikkailtua allocaatiot ja heitettyä savet siten, että yksi mun Wraitheista jäi henkiin, sitoen suuren Grey hunter-ryhmän taisteluun. Kuuden Spyderin vastarynnäkkö teki selvää kaikista paitsi yhdestä, joka urheasti kieltäytyi perääntymästä ja sain pidettyä kaverin panttivankina. Toiset Hunterit nousivat Allun vuorolla lantikkaansa, joka lähti etenemään kohti mun objectiveja, Wolf lord taas rysähti pienempiin Spydereihin. Tapoin viimeisen Hunterin ja vapautuneet Spyderit chargasivat liikkuneen lantikan paskaksi. Toisella laidalla scarabit pääsivät kiinni pieniin, scoraaviin huntereihin ja vetivät nämä kauemmaksi objectivesta.

Wolf lord lopetti ensin toiset Spyderit ja kävi sitten hakemassa vielä toiset. Mun piti siirtää toinen warrior tiimi turvalinjaksi tämän eteen, että prätkäkenraali ei boostaisi viimeisellä vuorolla contestoimaan mun reservijoukkojen hallussa ollutta nurkkaobjectivea. Heitin kuitenkin heikon runin enkä saanut linjaa levitettyä riittävästi. Oli siis pakko chargata Immortaleilla Wolf lordiin ja toivoa, että saisin sen pidettyä vuoron tappelussa. Hävisin tietty combatin mutta onnekseni vain kahdella, enkä epäonnistunut Moraalitestiä. Loppupelin Allu siivoili Immortaleja ja juoksi ottamaan useita objectiveja, flankista tulleet Wolf scoutit saivat myös mun yhdet warriorit lopulta tapettua. Allun nurkassa Tomb spyderit ja Imotekh tappoivat Long fangit ja contestoivat näiden alla olleen kohteen. Allu voitti yhdellä Objectivella ja parilla Kill pointilla 7-13. Hyvä peli!

Loppujen lopuksi Necronit olivat seitsemännellä sijalla, eli vähän puolivälin paremmalla puolella. Mulla oli fiilis, että pelit menivät aika hyvin, tein toki virheitä, mutta kyse oli pitkälti tottumattomuudesta. Necronit on siisti armeija, ainakin Special Characterien kanssa ehdottomasti turnauskelpoisia, mutteivät missään nimessä rikki samalla tavalla kuin Grey Knightit. Vertaisin uusia Necroneita voimatasossa ennemmin Dark Eldareihin. Tomb spyderit on hurjia ja armeija yllättävän nopea liikkeissään, mutta troopit eivät välttämättä kestä kontaktia ja 2+ savejen tuhoaminen ampumalla on ongelma. Kikkailuvaraa löytyy vaikka muille jakaa ja veikkaankin, että Necronit tarjoilee useita yllätyksiä turnauskentillä lähitulevaisuudessa...

Lopuksi muutama foto Nopat & Taktiikka-kerhon Vietnam-pelistä, jota herrat fiilisteli turnauspelien lomassa. Asiallista!

Sikamakeet talot oli tehty korkkilevystä, juuttikankaasta, bambutableteista ja puutikuista. Tämä idis pitää kopsata!

Telavaunuja, piikkilankaa, riisipeltoa, sekä jenkkien kumivene.

Merijalkaväki suojasi lentokenttää ja sen vartiotornia.

Mukana oli myös siviileitä, kuten krokotiileja, munkkeja ja maanviljelijöiden vesipuhvelivankkurit.

Taloja oli pieneksi kyläksi asti.

Jenkkien tehtävä ja pelastettavat kohdehenkilöt "Hanoi hookers..."

Kopterit suorittivat ilmavalvontaa. Tässä on sitä meininkiä, pitäis päästä itsekin messiin jokin kerta!

2 comments:

 1. Hi, I know Fu, always shows his works, your works are amazing and the photos are good.
  Necrons are very well pintandos, I like your scheme.
  you will have more pictures?

  ReplyDelete
 2. Hey man! Thanks for the compliments.

  You can follow the Necron army by clicking the Necron picture on the left side panel of my blog. I'll attach the link below for you. There's some additional pictures and a link to all Necron posts of the site.

  http://warheadfrenzy.blogspot.com/p/necrons-avenger-host.html

  ReplyDelete