October 5, 2011

Progress Peek

Tällä ja seuraavalla viikolla tiivistyvät aikataulut aika paljon kouluduunien deadlinesuman ja tenttien vuoksi. Reilun viikon päästä saa taas tyhjentää to do-listat ja keskittyä olennaiseen, eli harrastuskuvioihin ja peleihin! Odottelen innolla, kouluvihkojen nurkat on täynnä kaikenlaisia suunnitelmia, ajatuskarttoja, armeijalistaideoita ja ehkäpä jokin kampanjarunkokin... Kohta kun viimeisin palkkamaalausprojektikin valmistuu, saa taas keskittyä kunnolla omiin armeijoihin. En oikein osaa paneutua henkilökohtaisiin figuihin jos on jokin tilausduuni työn alla. Pitää nyt ottaa pieni breikki noista.

Oon funtsinut aika paljon Rust Hulk-armeijaa ja fluffikuvioita. Hauskaa tehdä pitkästä aikaa pahiksia, samalla saa uutta näkökulmaa pelaamiseen ja oikeutuksen mahdollisesti rajumpiin yksityiskohtiin figuissa. Rakentamatta on vielä yksi Paladin-Enforcer ja komentaja esittämään Draigoa. Näihin on matskut valmiina, mutta aika on toistaiseksi ollut kortilla. Paladin-lista ei kyllä olekaan se kaikkein omaperäisin valinta, mikä on jäänyt hiukan kaivelemaan, mutta se tarjoaa hyvän mahdollisuuden toteuttaa tällainen scratchbuild-henkinen, vähäfiguinen teema-armeija. Ja ainahan on mahdollista laajentaa!

Vedin hiljattain tämänhetkisiin koottuihin nappeihin pohjamaalit Ollilta lainaamallani kynäruiskulla ja parilla Army Painterin spraylla. Ruiskussa käytin Vallejon Airbrush-sarjaa ja GW:n washeja, jotka menevät hyvin läpi sellaisenaan. Värimaailma on kellertävä ja hiekkainen, muttei ihan niin keltainen kuin alemmissa kuvissa. Myös aiemmin maalaamani Paladinit on pohjamaalattu samoin sävyin, mutta korostettu Dheneb stonea ja valkoista kohti. Saa nähdä mihin väreihin nämä Warsuitit loppujen lopuksi päätyvät.

Miniatyyrien rakentaminen lähti siitä, että figut piti ehdottomasti vääntää perusfigua dynaamisempiin asentoihin. Dreadknightin haara-asento on kerrassaan tuskaisan tylsä muuten niin vaikuttavalle yksikölle. GW:llä nivellettyjä jalkoja ei luultavasti olla tehty, koska pilotin jalat olisi aika vaikeaa saada taipumaan kovin vauhdikkaisiin ohjauskulmiin mechapukunsa mukana. Päätin että mun Warsuitit on yhteydessä kuljettajan aivokäyrään tai selkärankaan (tms) ja liikkuu ajatuksen voimalla pilotin vain roikkuessa mukana ja keskittyessä aseiden käyttelyyn. Lopulliset kuvat pitääkin ottaa vähän alaviistosta, niin asennoista saa paremman käsityksen.

Koetin saada figut näyttämään siltä, että niitä olisi vähän korjailtu sieltä täältä, eivätkä sotakoneet olisi ihan niin loisteliaita insinöörityön taidonnäytteitä kuin alkuperäiset hopearitarit. Käytin muoviputkia, kupari- ja rautalankoja, sähkojohtoja sekä kitarankieliä tehdäkseni erilaisia letkuja ja kaapeleita johtamaan virtaa puvun eri järjestelmiin. Maalaus korostaa rähjäistä lookkia lopulta vielä enemmän. Tällä kaverilla on siis Heavy Incinerator, selässä oleva polttoainesäiliö ei näy vielä kunnolla näissä kuvissa.

Tämä kaveri oli ensimmäinen prototyyppi ja rakensin sen armeijan ekaksi figuksi purettuani Pelikaupalle aikoinaan tulleen näytöskappaleen. Selkään tulee ehkä lippu, joka figulla oli aiemmin julkaisemassani kuvassa. En ole vielä ihan varma kuuluvatko liput armeijan henkeen, toisaalta ne ovat näyttäviä ja viireihin saisi hyvin lisäväriä tai jotain logoja, mutta toisaalta figujen fiilis on melko sotaisa ja ylimääräiset lipputangot ym. olisivat taisteluissa tiellä. Liehuvat liput toisivat kyllä myös lisää dynamiikkaa nappeihin. Tätä täytyy meditoida. Pilotin kypärän eteen tulevaan ulokkeeseen tulee muuten pieni näyttö, joka kertoo Heavy Psycannonin ammus- ja lämpötilanteen.Tein pieneksi yksityiskohdaksi Warsuitin käteen powerblades-nyrkkiraudat ja niihin virtaa johtavat kaapelit. Veikkaan et kaiken maailman letkuja ja johtoja tulee oleen hauska maalailla! Tällä kaverilla on armeijalistassa Greatsword, jonka soturi on iskenyt maahan ampumisen ajaksi. Kolmas kaveri tuleekin pitelemään miekkaa kädessään, mutta figu on vielä suunnitteluasteella. Pidän blogin ajan tasalla kun edistystä tapahtuu! Kiitos kaikesta palautteesta ja tsemppauksesta tähän mennessä!

1 comment:

  1. Odotan innolla näille jatkoa. Sotaisuuden nimissä jättäisin itsekin liput sun muut epäkäytännölliset ulokkeet laittamatta.

    ReplyDelete