October 28, 2011

Harvest Moon

 I was recently approached by some Fu's friends from Santiago. These guys are serious wargamers and hobbyists and are currently founding an official wargame guild for their gaming group. Fu has apparently been promoting my blog overseas as WAR HEAD has regular reader base from Chile although most of the text is in finnish. Francisco, who's both member of the group and according to my knowledge also a some kind of guild officer, was kind enough to invite me to be part of their club and added me to their facebook group. It's crazy to think what kind of positive attention the blog has got and I appreciate all the kind words spoken or written about my hobby material. Greetings to my new friends in Chile!

Lately I've been thinking if I should write the blog in english. Language change would certainly bring more viewers but I don't like the idea of having older, also precious posts in finnish. I also enjoy writing with my own language, as I think I have pretty good lingual flow and the writing is never complicated or uneasy. I think this has to do with my short story writing hobby in the past. If there's any kind of advice how the blog could work coherently with two languages, I'd welcome all the help.

For now, WAR HEAD will continue it's operation in finnish, but I will try to take international contacts into account when planning future posts. Perhaps I could add material in english spesifically to the project pages first. Let's see. Keep viewing, reading and the comments flowing, guys, it's the fuel!


Necronit ovat olleet 40k-skenen huulilla jo jonkin aikaa, kun vakavasti otettavia huhuja ja kuvavuotoja alkoi ilmestyä nettifoorumeille. Itsekin olin välittömästi ihan pähkinöinä, sillä kaapista löytyy aika iso Necron-armeija, joka on silloin tällöin ollut metkaa pelattavaa, mutta voisi nyt saada kunnon piristysruiskeen. Mun Necron-ura alkoi juuri vitosedikan kynnyksellä ja silloisessa metassa ja turnausympäristössä pelasin niitä täysin kilpailumielessä. Armeija pysyi toistakymmentä peliä tappiottomassa putkessa ja sijoittui kuudenneksi Ropeconin turnauksessa 2008. Sittemmin armeijalistan yksipuolisuus alkoi puuduttaa ja myös voimasuhteet heilahtelivat uusien Marinecodexien putoillessa peliin. Nyt kun huhuja kutosedikasta viljellään jo vilkkaan, on aika pistää Necronit uuteen uskoon.

Päätin pian huhujen ilmestymisien jälkeen, että koettaisin olla mahdollisimman hyvin perillä uudesta codexista vuotaneiden huhujen, WD-artikkelien ja muiden lähteiden perusteella ja yrittäisin kehitellä potentiaalista armeijalistaa jo ennen codexin lopullista julkaisemista. Tämä auttaisi suunnittelemaan vähän maalaamisjärjestystä ja armeijan valmistumista ensimmäisiin turnauksiin, jotka järjestettäis codexin ilmestymisen jälkeen. Olis hienoa olla ensimmäisiä Necron-kenraaleita Suomen pelitapahtumissa ja etenkin veteraaniarmeijalla pelaten, ennen kuin kaiken maailman juustottajanousukkaat heräävät luolistaan. ;) Olen muutenkin kaivannut vakavaa turnausarmeijaprojektia Liberators-Marineiden jälkeen ja siinä mielessä Necronit osuivat loistavaan saumaan.

Uudet Necronit ovat figuina mun silmään aika siistejä, vaikka kaikki niihin ympätty kulttuuri ja Space Tomb Kings-fiilis vaatii hiukan sulattelemista. Päästyäni tutustumaan fluffiin tarkemmin muutokset ovat kuitenkin omalla tavallaan mielenkiintoisia ja osuvia. Marraskuun White Dwarfin battle reportia varten kirjoitetut tarinanpätkät olivat mielestäni aika siistit kuvaukset nykyisestä Necron-meiningistä, joka siis eroaa totutusta ohjelmoitu tappajarobotti-tyylistä. Kannattaa vilkaista. Kaiken kaikkiaan tulen hankkimaan joitakin uusia yksiköitä, mutta tykkään kovasti myös vanhoista napeista jotka saavat nyt uuden tulikasteen päivitetyillä ominaisuuksilla. The heat is on...

Inspiksen herättelemiseksi tsekkasin Terminator 2: Judgment Dayn projektin alkuvaiheilla. Vaikka leffan ainekset ei suoraan armeijaan päätyiskään, fiilistely on aina paikallaan! Mun Necronit ovat siis nähneet kirkkaanhopeiset päivänsä ja hiukan romuttuneet suojellessaan hauta-aarteitaan ja synkkiä pyramidibunkkereitaan. Warrior-figuilla on niin iso osa Necron-armeijan ulkonäköä, että halusin tehdä niille vähän erilaisia asentoja ja pieniä konversioita jotta ryhmät olis mielenkiintoisemman näköisiä.
Tein liukuhihnaduunina parillekymmenelle warrulle greenstuffista keltaisia rääsyjä ja viitantapaisia vaatekappaleita. Sadeviitat estää joukkoja ruostumasta vanhoina päivinään sekä tuovat kaivattua lisäväriä nappeihin. Mun vanhassa armeijassa oli vihreät lego-loisteputket, mutta uuteen joukkioon halusin maalata ne.
Tomb Spyderit on sairaan siistejä ja ennakkotiedot niiden uusista säännöistä oli vähän liiankin lupaavia. Hämikset tuleekin kuulumaan mun vakiokokoonpanoon, on ne sen verran sympaattisia. Bzzzz...

Jotta Spyderit sopisivat Warrioreiden keltaiseen lookiin, tein vähän klassisia varoitusraitoja niiden selkäpintoihin. Maalasin joka figulle yksilöllisen, vähän erilaistetun raitakuvioinnin reseptillä Tausept Ochre, Iyanden Darksun, Darksun+Golden Yellow, Golden Yellow, Gryphonne Sepia ja Vallejon weathering-puuteri. Lopuksi tuputtelin foam-palalla Scorched Brown-chippingiä pintaan ja vetaisin muutamat Mithril Silver-skraidut sinne tänne.
Kun armeijan raskaat aseet olivat baseja myöten valmiit, ne riistäytyivät kontrollista ja lähtivät Los Angelsiin hajottamaan paikkoja! Take cover!


Scarabit on ollu mun suosikkiyksikkö jo pitkään. Etenkin tämänhetkisen codexin swarmit ovat sellainen yksikkö, jota pelaisin vaikka joka armeijassa jos olisi mahdollisuus. Toivottavasti ne ovat säännöiltään ja hinnoiltaan käyttökelpoisia myös uudessa kirjassa. Puhun siis pistehinnasta, hamstrasin hyvissä ajoin swarmeja FOC-slotit täyteen. Olen purkanut osan ja rakennan niille vähän yksilöllisempiä scenic baseja kaupunkielementteineen ja liikennemerkkeineen. Ehkä myös näihin voisi lisätä jotain keltaista.Aww.

Rhinot sai kyytiä kun Spyderit saapuivat vähän muokkaamaan kaupungin siltaverkostoa.Mulla on myös seitsemän Wraithia jotka nekin muuttuvat potentiaalisemmiksi valinnoiksi uudessa kirjassa. Näille laitoin Dark Eldar Talos-kitistä ylijääneitä maskeja pieniksi yksityiskohdiksi.
Viittoja, reposetuksia, konversioita ja erilaisia baseratkaisuja.
Vaikkeivät Warriorit mitään weapon optioita saisikaan, tein silti pari Gauss Bazookaa värittämään yksiköitä. Singot rakensin yhdistellen Tomb Spyderien pyssyjä ja warrujen Gauss flayereita. Nämä tiputtelee sit glancing hiteilla kaikki Stormravenit ja Valkyriet taivaalta.

Partiointia ja kummittelua, kaupunki näyttäisi olevan hallussa. Mut mikäs taustalla leijuu?
Mulla oli aikeena pitää Ghost Ark-vastineet vielä omana tietonani kunnes saisin rakennettua toisen, mutta meni jo! Terminator-vaikutteet raahautuivat silti kokoonpanoon kun löysin Pelikaupalta pari Terminator Salvationin Hunter-Killer-mallia konversiopohjiksi. Purin aluksesta ylimääräisyydet, liimasin muutamat liikkuvat osat kiinni ja aloin sitten keskittyä yksityiskohtiin. Näihin lukeutuvat parit Necron-bitsit, jotta alus istuisi paremmin armeijan lookiin. Koska eri johdot Hunter-killerin pinnassa olivat aika halvan ja kaksiulotteisen näköisiä, porasin ja liimailin rauta- ja kuparilankaa erilaisiksi kaapeleiksi ja virtapiuhoiksi. Aseistusta pitänee vielä muokata, sillä Ghost Ark ampuu pelissä aika vihaisesti molemmille sivuilleen. Virallisen figun base tulee myös olemaan tavallinen skimmer base, mutta mun transportit lentelee vähän isommilla jalustoilla. WD-kuvista päätellen virallinenkin arkkikin tulee olemaan aika iso, joten koot menevät luultavasti ihan yksiin.

Maajoukot, ilmatuki ja taisteluinsinöörit taisteluvalmiina! Sit vain vahvistusten kimppuun ja odottelemaan Skynetin heräämistä. T-minus 8 days and counting...

5 comments:

 1. Asiallisia necroneita. Nuo rääsyt ja värivalinnat on kyllä huomattava parannus tylsiin perus peltiheikkeihin. Ghost Ark on myös aika hiton hieno.

  ReplyDelete
 2. Pitäis varmaan jotenki estää itteäni kattelemasta sun blogia nyt pariin kuukauteen. Nää kuvat herättelee omaa halua ruveta taas pelaamaan mun aztecroneilla. Kait sitä vähän aikaa löytyis koulun ja dark eldareiden ohella....

  Mut hienoja figuja, tykkään sun ideoista.

  ReplyDelete
 3. Erittäin cool. Pitää tulla viikon päästä tutustumaan tarkemmin näihin ja tohon pöytään. Osan figuista näinkin kun vierailin yhtenä päivänä kaupalla.

  ReplyDelete
 4. Hyvin olet saanut tuollaista hunter-killer-lookkia noihin. Itseäni inspasi suuresti Judge Dredd leffasta se ABC-robotti. Muistaakseni tuollainen stadissakin on
  http://www.deviantart.com/download/103195016/Judge_Dredd_ABC_Robot_by_pauloduarte.jpg

  ReplyDelete
 5. Kari, tarkoitat Hammersteinia! Joo, ABC Warriors on varsin ässää kamaa. Oma suosikkini on Joe Pineapples. "A robot pretending to be a human pretending to be a robot. How stupid can you get!"

  ReplyDelete