April 11, 2011

Next fix

Tenttikausi venyy edelleen uudelle viikolle ja duunia riittää. Alkuvuoden pehmeä lasku iisiin periodiin tuuditti ehkä vähän liiaksikin rentoon viikkorytmiin ja nyt saakin sitten raapia päätään et mistä nämä kaikki rästiprojektit tulee ja kuinka ne saa purettua aikamääreeseen mennessä. Kuten tänään todettiin ennen tenttiä; toivottavasti Deadlineista ei tule Dead endeja!

Mut asiaan, omia projekteja. Tänä viikonloppuna pidetään Model Expo, johon tulee mentyä varmasti joko töihin tai ihan vain kiertelemään. Muuten viikko- ja viikonloppusuunnitelmat ovat vielä auki ja voi olla et Helsinkiin päin tulee vieraita kestittäväksi. Ajankäyttömme Expon näytöspelipöydän ja figujen kanssa ei olisi varmaan voinut olla parempi, aikatauluissa on pysytty hyvin ja olemme saaneet tehtyä jopa vähän ylimääräistä sotaväkeä Undead-armeijaan. Kiitos jalkaväen ja sankarien maalauksesta kuuluu enimmäkseen Ollille ja parille harjoittelijalle. Koetan ottaa kuvat joukoista viimeistään viikonloppuna ja heitän myöhemmin tänne niiden tarkasteltaviksi, jotka eivät pääse messuille. Setti on hyvin kasassa. Mut nyt pitkästä aikaa vähän tarinointia...

RAGDAD BY NIGHT

Mulla ja hyvällä frendilläni Hesellä (Keravan liikkeemme myymäläpäälliköllä) on jo about vuoden ajan ollut mieletön 40k-kampanja meneillään. Kukin taistelu on jatkumoa eeppisessä tarinassa, jota höystetään silloin tällöin erityisillä teemamatseilla. Liberators-Marineiden johtamien liittoutuneiden pyrkimykset kaataa sota-amiraali Grimklaw Ragdadin örkkikaupungin valtaistuimelta ovat tuoneet totaalisen sodan lukuisille sektoreille ja muuttaneet niin aavikot kuin asutusalueetkin sissi- ja kaupunkisodan helvetillisiksi syövereiksi. Useat salamurhayritykset Grimklawin luutnanttien eliminoimiseksi ovat olleet pääosin onnistuneita, mutta örkkien vastatoimet ja erityisesti erikoisjoukkojen häikäilemättömät iskut ovat olleet vakava ongelma vähälukuisille mekanisoiduille joukoille sekä liittolaiskaartin huoltorykmenteille.

Liittoutuneiden valtava panssaroitu keihäänkärki pyrki lävistämään örkkiklaanien johtoportaan sydämen Tyhjän meren taistelussa, mutta vihernahkojen palkkasoturien toimien vuoksi kaoottiseksi eskaloitunut tilanne pakotti sekä amiraali Grimklawin että Liberatorien johtajan, The Captainin vetäytymään henkitoreissaan taistelukentältä. Coalition Force Lionheart onnistui pyrkimyksissään evakuoida siviiliväestön ja ottaa haltuunsa sataman öljyvarannot sekä ohjusresurssit, mutta örkit jatkoivat taistelusta tilanteen herrana riistäen useita panttivankeja kaartin veteraaniryhmien riveistä.

Taistelun jälkihetkillä Coalition Force Lionheart järjestyi uudelleen lähettäen useita soluttautujia ja ilmavalvontaa suorittavia yksiköitä vetäytyvien vihernahkajoukkojen perään. Tunnustelijat raportoivat mahdollisista kulkuväylistä örkkien pääkaupunkiin ja erikoisjoukot, terävimpänä kärkenään Liberatorien "Insane Aces" suorittivat väkivaltaista tiedustelua täsmällisempien heikkouksien paljastamiseksi. Master Sergeant Rhodimus johti samalla Task Force Iron Giantin hidastamaan vihernahkojen toimia Hagalundin sektorilla.

Coalition Force Lionheartin rintama Tyhjän Meren taistelussa. Täysi armeijalista blogientryn kommenteissa.
 
Örkkijoukkojen lukuisat sotapäälliköt ja amiraali Grimklaw saapuivat taisteluun useilla Battlewagoneilla.


Mekanisoitu jalkaväki tunnustelee Ragdadin esikaupunkien puolustuksia. Tiedustelujoukkueen kulku katkaistaan valtatiellä ja hyökkäys tyrehtyy.Ragdadin puolustuksen etujoukkoina toimivat lukemattomat örkkitalsijat, joiden eksoottiset asejärjestelmät sekä keraamiset panssarilevyt ovat osoittautuneet todelliseksi haasteeksi Liberatorien maavoimille.

Task Force Iron Giantin erikoisjoukot Hagalundin öljynporauslautalla sekaantumassa Grimklawin suunnitelmiin


Liberatorien raskaita erikoisjoukkoja. Kuvassa Detachment 88 - "Army of Two" aluepartioi katuja operaatiokeskuksen lähettyvillä örkkien kommandoyksiköiden varalta.

Panttivankien pelastustoimet on nyt käynnistetty ja The Captain on nimittänyt uuden operaatiopäällikön Ragdadin alueelle. Komentaja Rhodimus sekä Liberatoreiden 1st Reconnaissance ovat juuri varmentaneet, että Amiraali Grimklaw on havaittu johtamassa örkkijoukkoja Hagalundin louhoskaupungissa. Yllätyshyökkäys ja "Isku Ragdadiin" panttivankien vapauttamiseksi on valmis alkamaan tyrannin ja pääjoukkojen poissaollessa.

Kuten ehdin jo hehkutella, edellinen maastoprojekti rullasi kaikessa kiivaudessaan uuden alun kasaan. Aloimme tutulla kokoonpanolla kasata Ragdadin örkkikaupunkia juuri tämäntyylisiin skenaariopeleihin. Maastoa tehdään sen verran ja sillä mentaliteetilla, että ainakin osa sopii myös Fantasy Battle-käyttöön ja miksei muihinkin saman skaalan peleihin. Ajatuksena on entinen ihmisasukkien hiekkakaupunki meren rannassa, jonka örkkiklaanit ovat ottaneet haltuunsa vuosikymmeniä sitten. Pelattava skenaario erikoissääntöineen ja armeijakokoonpanoineen tulee siis olemaan niin teemaltaan kuin maastoltaankin vahvasti Black Hawk Down-elokuvan henkinen... "I live for this shit!"

Squad kasassa. Mega-Hese, Hymy-Olli ja Puukko-Edu (Nälkäinen Sensei)Blogaaja ja harrastus, sekä molemmille luontainen ympäristö
Lämmittelyksi väsäsin örkkimäisiä somistus- ja säilytysratkaisuja Ragdadin kaduilleTalojen perusmatskuksi valitsin askartelupahvilaatikot, joita saa halvalla ja useissa eri kokoluokissa
Pari örkkiasumusten prototyyppiä. Laatikoiden kannet kääntyvät kätevästi katoiksi ja parvekkeiksi, joista örkit voivat tarpeen tullen tulittaa raketteja kaduille tai kaupungin ilmatilaan.
Pidämme talonpalaset modulaarisina eli irrallaan, jolloin "palikoista" voi kasata milloin minkäkin näköisiä rakennuksia tai sitten levittää suuremmalle alueelle esimerkiksi turnauksissa.Ragdadin katukuva alkaa hahmottua... Stay tuned!Jatkoa seuraa. Rock on!

5 comments:

 1. TASK FORCE 131
  Coalition Force 'Lionheart'
  To defeat Ork Warlord Grimjaw

  The greenskins have ravaged the sector and these suburbs for too long. Their numbers are vast and scatter all over the planet like a rot. Make no mistake, this is not a light campaign. But at equal proof I say we will take the head of this tyrant. Before me today I see brothers and allies. I see courage and passion for the good cause. I see wrath and determination. But above all, I see a band of brothers, a tight-knit force of capable warriors. This Grimjaw, Warlord of the great clans, will tomorrow be known only as another dictator brought to justice. Conquered homes will be taken back, invaders banished, and national pride restored. And finally we will take the fight to them, strike blade through the heart of the beast which is the Ork flagship and base of operations.

  We have the direction and plans laid in front of us by the Overlord. It will require a sacrifice, but I see this courage in every one of you. Steel yourself, for freedom is not free.

  Marines and soldiers. Work with me on this one, and I ensure you; We'll turn this greenskin shanty-town into a goddamn parking lot.

  - The Captain, Coalition Forces Supreme Commander

  ReplyDelete
 2. Imperial Guard Company
  Vanaheim National Ground Forces
  Steel ghosts formation

  Command platoon McAllister
  - Captain McAllister
  - Master of Ordnance

  Command platoon Asolo
  - Lieutenant Asolo
  - Fleet Officer

  Veteran squad, Sgt. Merrel
  - lascannon
  Chimera
  - multilaser
  - heavy bolter

  Veteran squad, SSgt. Rike
  - lascannon
  Chimera
  - multilaser
  - heavy bolter

  Veteran squad, Sgt. "Roach" Sanderson
  - lascannon
  Chimera
  - multilaser
  - heavy bolter

  Veteran squad Ghost Recon, Sgt. Willis
  - missile launcher

  Ground Pounders team, 5th Armored

  Leman Russ Battletank
  - lascannon, heavy bolters

  Leman Russ Battletank
  - lascannon, heavy bolters

  Leman Russ Battletank
  - lascannon, heavy bolters

  Leman Russ Demolisher
  - lascannon, plasma cannons

  Leman Russ Demolisher
  - lascannon, plasma cannons

  Shattered Steel Defence formation, 21st Armored

  Leman Russ Exterminator
  - lascannon, heavy bolters

  Leman Russ Exterminator
  - lascannon, heavy bolters

  Leman Russ Eradicator
  - lascannon

  Leman Russ Vanquisher
  - lascannon

  TF 131 Special Infiltrator Scout platoon

  Allied Liberator Fire director patrol vehicle

  Hellhound
  - heavy flamer

  Bane wolf
  - heavy flamer

  Knightmare Division
  Redtagon Mandate strike force

  The Captain, Liberators Commander
  - BFG
  - Get the fuck out of my way
  - "Dead earth trigger"

  8 Liberators SF Fire team "Warhammer"
  - 3 Combi-plasma guns
  - Special ammunition
  - Sergeant first class with power fist
  Razorback
  - Twin Plasma guns
  - Lascannon

  8 Liberators SF Fire team "I'm the Highway"
  - 3 Combi-flamers
  - Special ammunition
  - Sergeant first class with power fist
  Razorback
  - Twin Plasma guns
  - Lascannon

  5 Assault Marine squad "Cerberus"
  - meltagun
  - bolt pistols and chainswords
  Liberator Battle tank "Interceptor"
  - Godhammer lascannons
  - Twin Heavy bolters

  5 Assault Marine squad "Death street"
  - meltagun
  - bolt pistols and chainswords
  Liberator Battle tank "Trigger shift"
  - Hurricane bolters
  - Twin Assault cannons

  5 Liberator Linebreachers "Force Major"
  - Thunder hammers
  - Storm shields
  Corpsman


  Galactic Special Warfare
  Liberators Special Operations Forces

  Spine Moth, Liberators Black OPS
  - SF equipment
  - Nightmare glaive
  - War narcotics

  7 Liberators Airborne "Insane Aces"
  - Bolt pistols & Chainswords
  - Inferno pistol
  - 2 Power fists
  - Power weapon
  Razorback
  - Twin Plasma guns
  - Lascannon

  Liberator "Starscream" Gunship
  - Twin Multi-melta
  - Twin Lascannons
  - Strikefang warheads

  Liberators 1st Reconnaissance

  Liberator Scout tank "Bushmaster"
  - Twin Assault cannons
  - Heavy bolter sponsons

  Liberator Scout tank "Cottonmouth"
  - Twin Assault cannons
  - Heavy bolter sponsons

  Force Detachment 88 "Army of Two"

  Dreadnought Silas
  - Dual Twin autocannons

  Dreadnought Raiden - Dreadnought CCW
  - Gatling Frag cannon

  ReplyDelete
 3. Iskujoukko oli kokonaisuudessaan 5750 pistettä ja örkkejä luonnollisesti saman verran; aika paljon vihreätä lihaa johon upottaa demokratian hampaat. Peli kesti pikkutunneille saakka, mutta ehdottomasti makeimpia matseja ikinä!

  ReplyDelete
 4. Näyttääpä jälleen todella lupaavalta. Jäämme innolla odottamaan jatkoa. Ihailtavan eeppiset mittasuhteet tuossa pelissä myös. Systeemistänne kuulisi mieluusti lisääkin, että miten kampanjaa pyöritätte.

  ReplyDelete
 5. Kiitti palautteesta!

  Ylipäätään kampanja on vapaamuotoinen, aikatauluton ja käytännössä free for all siinä mielessä, että remmiin on päässyt helposti messiin. Pelaillaan fiilistellen kasuaalisti aina kun mahdollista ja kehitellään tarinaa samalla. Mitään sääntöjenmukaista kampanjarunkoa ei varsinaisesti ainakaan toistaiseksi ole. Rento tunnelma, mut paljon meininkiä pöydillä!

  Tämäntyyliset pelit ja projektit on tosi hyvää vaihtelua turnauspelaamiselle. Teemamatsit muistuttaa harrastuksen alkuajoista, olennaisesta hobby-aspektista sekä siitä, mistä 40k:n maailmassa on kyse. Diggailen kovasti myös kilpailuhenkisestä pelaamisesta turnauksissa ja senhenkisiä kavereita vastaan, mut näitä pelejä, fiiliksiä ja kundeja en vaihtais mihinkään.

  ReplyDelete