April 20, 2011

A Fair Demolition.. BOOM!

Kuten tuli luvattua, kuvat ja jälkitunnelmat Model Expon presentaatiostamme, jossa aiemmin rakennettu laavapöytä saatiin käyttöön ja julki yleisölle. Mukana olivat myös Stadin ja Tapiolan myymälöidemme maalaamat Vampire Counts ja Chaos Dwarf-armeijat, jotka valmistuivat kumpainenkin ajoissa mittelemään synkkien kenttien hallinnasta.

Messuvieraita oli älyttömästi ja kaikki halukkaat pääsivät astumaan kenraalin saappaisiin, komentamaan paria yksikköä kentällä ja kokeilemaan harrastusta opastuksen johdolla. Pyöritimme hommaa perjantain ja lauantain Special Forces-voimin Ericin ja introkeisari Hesen kanssa. Kahdessa päivässä saldoksemme tuli noin 250 esittelypeliä ja -maalausta. Yhteistyökumppanimme Fantasiapelit huolehti 40k ja Flames of War-puolesta ja 'liittolaisetkin' saivat esitellä äänensä käheäksi. Sunnuntaina lisäjoukot vielä pistivät setin purkkiin ja "Model Expo oli räjäytetty!" Boom!

Pääsimme puhumaan paljon pöydästä ja figuista messuvieraiden ja asiakkaiden kanssa, esittelemään valmistusprosessia ja materiaaleja sekä saimme paljon kehuja pöydästä. Oli upeaa kuulla, että osa oli nähnyt maastosetin blogissa ja tullut katsomaan sitä livenä. Kiitos kaikille kävijöille!

Special Forces, baby! Kiitokset myös Fantasiapelien väelle sujuvasta yhteistyöstä, Jyrille ja Telmolle roudauksesta ja järjestelyistä, Porvoon Karille myymäläpuolen hoitamisesta, sekä kaikille messuvieraille!
Intropeli täydessä käynnissä. Miniatyyrisotaa pääsivät kokeilemaan kaikki nuorimmatkin halukkaat. Esittelytaistelussa meininki on hurja ja peli kääntyy usein dramaattisesti ensikertalaisen eduksi. Kahdeksastakymmenestä matsista voitin ehkä yhden... Takaisin nyyppärinkiin miettimään miten sitä peliä pelattiinkaan.
Yleiskuvaa kuumille taistelukentille. Vasemmalla epäkuolleiden nurkkaus ja hautaholvit, oikealla kääpiöiden varustukset ja tulivuorilinnoitus.Vankkumattomat puolustajat. Kaaoskääpiöiden kokoonpanoon kuuluivat Kenraali Manticoren selässä, kiero Velhoinsinööri, Hellcannon, katapultti, rykmentit Crossbow- ja Blunderbuss-miehiä, kolme isoa rykmenttiä hampaisiin asti aseistautuneita veteraanikääpiöitä ja kaksi iskujoukkoa Bull Centaureja. Manticin figut näyttivät tosi hyvältä.Epäkuolleiden loppumattomat rivistöt. Parisataa luurankoa, sata ghoulia, nälkäisiä susilaumoja, viheliäisiä Corpse carteja, vampyyreitä ratsain ja jalan sekä hirvittävä noitakuningas zombie-lohikäärmeen selässä. Hengenmukaisesti lurkkeja myös syntyi koko ajan lisää sitä mukaa kun kääpiötykistö ampui entiset sirpaleiksi.Perjantain ajan noitakuningas pysytteli taka-alalla ammentamassa taikavoimiaan, mutta lauantaina kenraali liittyi taisteluun.Epäkuolleet massat lähestyvät uhkaavasti vuorilinnoituksen puolustuksia. Etualalla taikakehä, susilauma ja ruumiskärryt.Lisää Ghouleja liittyy taisteluun. Koska figuja oli niin paljon, ettei taisteluihin millään mahtunut kaikkea, saatoimme tehdä kentälle sinne tänne tämänkaltaisia dioraamamaisia tapahtumia. Asiakkaat asettuivat puolustajien rooliin, jolloin me pääsimme ohjastamaan pahiksia. And they just keep coming!Portti maanalaisiin katakombeihin ja mustan taikuuden alkulähteille. Kelmeät liekit johdattavat tahdottomat palvelijat luolaston pimeydestä kohti taistelua.Vastapuolen oma portti ja puolustajat. None shall pass!Kääpiökuninkaan eliittijoukot eturintamassa. Mantic-figut vangitsevat kaaoskääpiöfiiliksen hyvin, osassa seteistä hattuja myöten. Edullisesta hinnasta huolimatta Abyssal Dwarf-seteissä on myös metalliosia mikä oli yllätys ainakin mulle.Noitakuningas liittyy ratsuineen taisteluun. Etäisyys varsijousiin on kuitenkin hyvä pitää ja komentaa takalinjoista josta kokonaistilanteen näkee paremmin...Vampyyri tarkastaa kalisevat rivistöt. Johtajahahmojen vaikuttava maalaus on Stadin liikkeen Ollin käsialaa.Armeijat, kenttä ja stoori valmiina. Ympyrä sulkeutuu ja projekti finaalissa!

1 comment:

  1. Tuli itsekin hyörittyä tuolla messukeskuksessa samalla viikolla, mutta valitettavasti työmatkalla edellisten messunäyttelyjen aikana! Ärsytti kyllä ajoituksen tuska, mutta minkäs teet. Olisi kyllä ollut hienoa päästä näkemään tuo livenä.

    ReplyDelete