April 18, 2011

NINJAS RULE THE JUNGLE

Vanhat imageshackiin lataillut kuvat on valitettavasti räjähtäneet rikki näistä vanhemmista artikkeleista. Katsotaan, jos kuvat löytyisi vielä jostain kovalevyjen kätköistä ja saataisiin ne fiksattua...

Frendini Hesen otettua jonkin aikaa sitten vastaan Keravan Pelikaupan myymäläpäällikön pestin kävi ilmi, että kauppa tarvitsisi rajusti kohennusta erityisesti sen hobby-puoleen ja figupelitarjontaan. Uusi asema kaaoksen keskellä ei ole iisi duuni ja halusin ehdottomasti jeesata miestä mäessä. Keskiviikon vapaapäivänäni pakkasimme Ericin kanssa kamat kasaan ja matkustimme Keravalle duunailemaan maastoja liikkeen pelipöydille. Ajatuksena ja lähtökohtana oli työskennellä tehokkaasti koko kaupan aukioloaika ja saada kokonainen maastosetti valmiiksi kertaeffortilla.  MyGameStore Special Forces saapui siis pizzapalkalla pystyttämään pienen viidakon!

Tiesimme etukäteen, että perillä odottaisi vain muutamia perusmateriaaleja, joten pakkasimme kaiken hiekasta lähtien messiin. Edelliskerroista viisastuneena otin nyt reppuun kaksi kuumalankaleikkuria, mikä käytännössä puolittaa esityöstövaiheen keston kun rakennetaan kukkuloita tai lohkareita. Lisäksi kuumaliimaa, finnfoamia, vähän GW:n jungle planteja sekä vaihtelun vuoksi ja testaukseen Gale Force Ninen beissausflockeja vähän epätavallisemmissa sävyissä.  Kun reppu ja pari pussia oli Stadin myymälästämme täytetty tavaralla jota voisi paikan päällä tarvita, päästiin matkaan.

Tavoitteena oli tehdä pöydällinen hyvännäköistä perusmaastoa noin kuudessa tunnissa maalaus ja kuivumisajat mukaanlaskien. Tästä syystä esim. water effect ja muut hifistelyt jäivät tälläkin kertaa väliin ja käytimme valmismateriaaleja niin paljon kuin nollabudjetilla ja aikarajan huomioonottaen oli mahdollista. Itse jäin kaipaamaan vähän korkeampia puita, mutta palmujen rakentamiseen olisi mennyt liikaa aikaa. Hesen on kuitenkin mahdollista lisäillä elementtejä pikkuhiljaa ja ajan kanssa nyt kun viidakon siemen on istutettu!


Chop chop. Tämäntyylisten lohkareiden muotoilu onnistuu pian vaikka silmät kiinni.


Viidakkotemppelin ensiaste. Finnfoamin pintaan kaiverrettiin kuulakärkikynällä kivenlohkareiden ääriviivat, jolloin syntyy vaikutelma että pyramidi todella olisi rakennettu palikoista.
Kuumalankaleikkuri on kuin vanha ystävä maastonteossa. Foamin muotoilu onnistuu kätevästi ja langan leikkaamiin sivuihin muodostuu kevyen sulamisen seurauksena kova pinta joka kestää aika hyvin iskuja.

Kuumaliimasin foamikukkuloihin "pihoiksi" levyt joita käytimme joskus Helsingissä metsien pohjina. Puut ja raunioseinämät ovat irtopalaylijäämää Keravan ja Stadin Pelikauppojen pöydiltä. Beissauksen jälkeen rauniokukkula sudittiin suurpiirteisesti tummilla foundation-maaleilla spraymaalauksen varalta. Sitten vaan Chaos Black niskaan.

Maalaus hoitui nopeasti drybrushaamalla. Kallion pohjavärinä on Adeptus battlegrey ja korostuksina Codex Grey, Astronomican Grey sekä Dheneb Stone. Hiekassa taas Calthan Brown ja Dheneb Stone. Sinne tänne lisäiltiin lopuksi static grassia, muovikasveja ja Galeforcen oranssia flockia tuomaan väriä.
Mun keskittyessä kukkien istutteluun ja kuivaharjailuun Eric maalasi puiden rungot. Muistaakseni termi oli "Taktiset highlightit" perusvärin ja washin päälle. Roger that!Raunioiden ensimmäinen tutkimusmatkailija oli yksi Hesen örkkiarmeijan lukuisista Warbosseista.


Temppeliin valittiin kellertävä sävy, jonka Eric maalasin harmaan pohjavärin päälle. Lisäsin lopuksi muutamat kasvit kivien rakoihin ja seinämiin.
Kesken työskentelyn saimme idean tehdä riippusilta pöydälle. Koko pala toimii aika hauskana centerpiecena pöydällä ja on hyvä valtauskohde jossain objective-tehtävässä. Lankut on leikattu pahvista, joihin maalasin ruskeasävyisen puutekstuurin.
Koska idea sillasta saatiin vasta paikan päällä, ei meillä ollut valmiita materiaaleja tai suunnitelmia valmiina. Leikkasin sopivat palat WARHAMMER-mainoskyltistä jota kaupassa sattui olemaan ylimääräisenä ja kuumaliimasin puoliskot yhteen 48 tuumaa pitkäksi joeksi. Maalaus on nopea wet on wet tekniikka parilla Foundation-sarjan sinisen sävyllä. Ehkä Hese laittaa myöhemmin joen päälle Water effectin.

Rauniokukkulat toimivat hyvin vähän kookkaampina 40k-maastoina tai Fantasy battlessa kentänjakajana/tykkikukkulana. Kuvat ovat vähän tummasävyisiä, mutta skaala ja yksityiskohdat käyvät hyvin ilmi.


Maastonkappaleita oli hauska väsätä ylijäämämatskuja yhdistelemällä. Jossain vaiheessa kun on aikaa panostaa johonkin henkilökohtaiseen pöytään, teen satavarmasti yhden setin isompaa viidakkomaastoa palmumetsiköineen Codex: Catachans-tyyliin!

Pöytä pelivalmiina aikamääreeseen mennessä. Kiitokset Edulle ja Keravan porukalle hauskasta päivästä!


6 comments:

 1. Puuh tiedättökös tälläisiä iskuryhmiä pitäisi saada tilattua kotiinkin ;) Inspiroivaa jälkeä ja tahtia jälleen.

  ReplyDelete
 2. Komeaa ;-)
  t.
  Sith Lordi

  ReplyDelete
 3. Mahtavaa jälkeä saitte kyllä tuolla pelikaupassa aikaan :)

  ReplyDelete
 4. on muute iha helvetin hyvä pöytä warmachinessa :)

  ReplyDelete
 5. Onko tullut testattua? Hyvä meininki! Jos teillä on tapana napsia peleistä kuvia, linkittäkää pari vaikka taisteluraportin kanssa Keravan Pelikaupan FB-sivuille. Ehkä palataan jossain vaiheessa laajentamaan pöytä Mega Battle-kuntoon... ;)

  Kiitti kaikille kehuista ja kommenteista!

  ReplyDelete
 6. Tommosella kyllä kelpaa pelata ja hyvän näköinen maasto houkuttelee aina pikkumiehia kauppaan : D

  -Olli

  ReplyDelete