March 7, 2011

Warriors and Wraithbone

HOOAH! Viikko finaalissa, Metal Gear OST soimaan ja blogimerkintä tulille!

Eldar-projekti on nyt tullut päätökseensä. Koko seikkailu violettien Eldareiden kanssa alkoi tulisesta Amarillo-illasta, kun Fu oli ostanut mittavan Eldar-armeijansa ja suunnittelimme massiivisen valikoiman pohjalta armeijalistaa. Suosittelin listaan mekanisoituja elementtejä jotta sillä olisi kilpailukykyä ja pelaaminen tuntuisi mielekkäältä heti lähtökuopista myös vahvoja armeijoita vastaan. Tottakai mukaan otettiin myös tyylivalintoja ja osa napeista puhtaasti figujen lookin perusteella. Mielestäni aloittelijan armeijan ei tarvitse tai tule olla täysin optimoitu heti lähtökuopista, oivaltaminen ja oppiminen itse on tärkeää.

Ylipäätään armeija on toiminut hienosti ja sitä on helppoa lähteä muokkaamaan kun aloittelijan pelikokemus karttuu ja halutaan lähteä kokeilemaan erilaisia yksiköitä ja taktiikoita. Juuri yksinkertaisuuden vuoksi jätimme armeijasta esim. Psychic powerit vielä tässä vaiheessa pois, jotta pelaaminen olisi suoraviivaisempaa ja vähemmän tiettyä rutiinia sekä vahvaa pelisilmää vaativaa.

Fu pelasi tänään ensimmäistä kertaa maalatulla armeijalla, kun otimme läksiäismatsin Stadin pelikaupalla joukkuein Eldar & Imperial Guard (me) vastaan Blood Angels ja Black Templars (Hese ja Olli) pistemäärällä noin 3000 per puoli.

Miehen 1750 pisteen lista sisälsi seuraavaa.

Phoenix Lord Fuegan, the Burning lance
- Firepike
- Fire axe
- Melta bombs

Avatar of the Bloody-handed God
- The wailing doom

10 Dire avengers
- Avenger shuriken catapults
- Exarch
- Power weapon
- Shimmershield
- Defend

Wave Serpent
- Twin-linked Scatter lasers
- Shuriken cannon

10 Dire avengers
- Avenger shuriken catapults
- Exarch
- Bladestorm
Wave Serpent
- Twin-linked Scatter lasers
- Shuriken cannon

5 Pathfinders
- Ranger long rifles

6 Fire dragons
- Fusion guns
- Melta bombs
- Exarch
- Dragon's breath flamer
- Crack shot

Wave Serpent
- Twin-linked Bright Lances
- Shuriken cannon
- Spirit stones

8 Harlequins
- 6 Harlequin's Kisses
- Shuriken pistols
- Shadowseer

Fire Prism
- Prism cannon
- Shuriken cannon

Fire Prism
- Prism cannon
- Shuriken cannon

Omassa listassani oli vähän kaikennäköisiä vaunuja, tavallinen Lascannon-muuri toimittamassa kotipesän virkaa ja suosikikseni muodostunut combined infantry squad maustettuna power weaponeilla ja commissarin auktoriteetilla. Hese craftas listansa paikan päällä hetki ennen taistelua ja lainasi mun Marineita. Yhteensä vastapuolella oli siis Blood Angeleilla Librarian, Assault terminatorit, kaks Razorbackia Assault Marineita, Sanguinary priest, Multi-melta Land Speeder, iso Assault squad erikoisaseilla ja kaksi Baal Predatoria, kun taas Black Templareita marssi sotaan Terminator-Marshal Assault terminator henkivartiostolla, High Chaplain Grimaldus Assault Cannon terminator henkivartiostolla, Emperor's champion, iso Crusader squad, kaksi pienempää Crusader squdia lascannoneilla ja tottakai Land Raider Crusader. Pelikenttänä oli standardikokoa pidempi jäätikkökenttä, joka päättyi esikaupungin raunioihin. Objektiiveja oli kolme, jotka sijoitettiin tasaisin välimatkoin kentän keskiviivalle koko pöydän matkalta.

What can I say? Huippu matsi, hyvät safkat ja hyvää seuraa. Oli hauska suunnitella Fun kanssa strategioita ja miettiä liikkeitä etukäteen, nähden että taktiikat onnistuivat lähes poikkeuksetta hyvin ja päästiin pian niskan päälle parin objektiivin hallinnassa lähinnä keskustassa ja meidän oikealla laidalla. Highlighteihin lukeutui esimerkiksi Harlekiinien kuolettava tanssi kaksien terminatorien ja lopuksi vielä turboilleen Razorbackin lävitse, Fire Dragonien tuhoamat Land Raider ja kaksi Predatoria, Leman Russin jättämät valtavat lommot vihollisen scoring uniteissa, Bane Wolfin kruisailu outflankista keskikenttään mariiniryhmiä hajottaen ja Land Speeder, jonka Pathfinderit nappasivat snipereilla vuorolla yksi. Myös vastapuolella oli hetkensä, joista yhtensä esimerkkinä Ollin kuuluisien Lightning Claw-Terminaattorien verinen rynnäkkö kaartilinjoihin, jossa pelkästään salamalapasiin kaatui 15 guardsmania yhdessä combat phasessa. Brutal!

Kiitti kundeille hyvästä taistelusta! Kaikkea on näin isosta pelistä mahdotonta kirjoittaa, valmistelen tarkempia battle reporteja vähemmän kreiseistä peleistä varmasti jälkeenpäin.

The man with the brush
"War Head" and some finishing touches The finished "product", A War God Daemon  


 

  Phoenix Lord Fuegan 
  
Eldar & Imperial Guard battle line, Harlequins on the hill

Bloodbath before the Eldar counter-charge, three guardsmen survive

  Hese and Frenzy, warlords over the glacier sector    


Fu and Olli, commanders of the rival Eldar and Black Templars

Good stuff.

Thought for the Day: "Dead or alive, you're coming with me!"

1 comment:

  1. Juma, jätkähän blogaa! Hyvältä näyttää noi Eldarit kyl.

    ReplyDelete