March 19, 2011

Crazy Hobby Day

Tänään tuli tehtyä melkoisesti eri juttuja figurintamalla. Tenttiviikko tuli päätökseensä kun poistuin Business Englishin koetilaisuudesta yhdeksän jälkeen aamulla. Vaikka mulla ei ollut tänään työvuoroa, päätin silti lähteä keskustaan duunipaikalle edistämään projekteja. Koska ensi viikko on intensiiviviikko eikä mulla ole mitään kursseja vaivoinani, otin vastaan ylimääräisiä vuoroja joiden aikana aiomme edistää Model Expo-projektiamme. Tarkoitus on siis mennä messutapahtumaan esittelemään harrastusta ja liikettämme. Halusinkin saada "pöydän puhtaaksi" työrintamalla muiden, pitkäaikaisempien projektien kanssa ennen kuin aloitamme ensi viikolla jättiläissetin. Päivään mahtui kuitenkin myös paljon muuta figuaiheista tehtävää ja ihmeteltävää. Sorry vähän tummista kuvista.

Solar Rogues-armeija alkaa olla viittä vaille valmis ja siitä puuttuu enää pari pienempää ajoneuvoyksikköä. Maalasin tänään yhdeltä istumalta loput Scoutit ja viimeistelin Land Speeder Stormin ja Land Raiderin pelikuntoon. Päivän päätteeksi ehdin jo aloittaa Ironclad Dreadia, johon tein pienen konversion. Kun Dreadnought on maalattu, tarvitsee enää rakentaa ja sutia sen Drop Pod-pudotuskapseli. Sitten 750 tai 1000 pisteen armeija on valmis ja asiakkaiden haastettavissa!
Yleiskuva tämänhetkisestä armeijasta. Kunnia lantikasta ja freehandista kuuluu Ollille (Ogre_Dude) joka rakensi ja maalasi yllättäen Reaktori-pelitapahtumaan tarvitun panssarivaunun. Lisäsin tänään kulumaa, hiukan kuuraa telaketjujen ympärille, vähän katolle satanutta lunta, hiukan lisää battle damagea ja pari hengenmukaista tekstinpätkää "Might of a star" ja ajoneuvon nimi "Osiris-2".
Haulikkotiedustelijoita ja kersantti Ruin. Eric oli mukana jalkaväen maaalauksessa ja suti esimerkiksi johtajan. Itse en jaksanut olla ihan yhtä tarkka oranssien olkapanssarien korostuksissa mutta onneksi ryhmä näyttää ihan yhtenäiseltä. Speeder oli hauska koota ja maalata, osat on suunniteltu tosi hyvin. Taidan ylipäätään diggailla eniten ajoneuvojen rakentelusta ja maalaamisesta...
Vetaisin tänään ensimmäisenä kuukausia pohjamaaleissa viruneet tarkka-ampujatiedustelijat maaleihin. Naamioviitat ovat yksivärisen harmaat puhtaaseen valkoiseen päin korostettuina. Halusin, että viitta liittäisi figut paremmin koko armeijan beisseissä oleviin kivenlohkareisiin. Viittojen alta pilkottavat panssarit tuovat kivasti kontrastia figuun. Halusin lisätä nappeihin vielä jonkin efektin ja ylimääräisen värin, joten maalasin tähtäimet (integroituine lasertähtäimineen) loistamaan sinistä valoa piippua pitkin. Kuvassa kolme sniperia pitää overwatchia samalla kun kersantti ja töhö miettivät hukkuiko alokkaan camo-viitta vaihtoasemiin vai kasarmille.
Armeijan johtoporrasta ja iskujoukkoja, ekat kokoonpanoon maalatut hahmot. Päätimme käyttää metallisia Vanguard Veteraaneja tavallisena Assault squadina, sillä onhan näissä nyt paljon enemmän fiilistä. Tykkään erityisesti ryhmänjohtajasta, joka pitää miekkaa molemmilla käsillä. Musta-oranssi teema toimii mun mielestä näissä erityisen hyvin, kehitin Assault Marineiden parissa aika hyvän pikatekniikan maalata mustia osia. Chaplain Velahon on näköispatsas Jyri Venholasta, miehestä mygamestoren ja Pelikauppa-ketjun takana. Kultakutrit kuuluvat siis asiaan ja kirkkaanoranssi panssari maalattiin tilauksesta...
Toiseksi viimeinen yksikkö, IronClad Dreadnought Raier, "The Patriot" valmiina siveltimen alle. Tein figuun pienen re-posetuksen dynaamisemman lookin tavoittelemiseksi, samalla syntyi myös idea jättivasarasta. Väriteema on vielä auki, mutta mielessä kävi kirkas, mutta kovia kokenut maalipinta. Laadukas Ironclad-kit oli niin ikään hauska kasata. Sanoivat vaihtoehtomiehet ja haterit mitä hyvänsä, mun mielestä asianmukaisten välineiden kanssa GW muovisetit on tosi vaivattomia koota ja usein vielä kekseliäästi toteutettuja.
....muualtakin löytyy kuitenkin valopilkkuja. Kasasin malliksi ja motivaatioksi ensi viikon projektirupeamaa varten ensimmäisen 30 epäkuolleen (20 Skeleton warrioria ja 10 Ghoulia) setin. Tarkoitus olisi marssittaa taistoon aikamoinen armeija luurankoja ja zombeja Model Expon megataistelussa. Kings Of War-napeista on luvassa tarkempaa analyysia ja kuvia, kunhan figut saa väreihin. Bitsien määrä ja settien yleinen toteutus ovat tosi kivat. Voi kuitenkin olla et näitä maalatessa alkaa lurkit vilistä silmissä......työnsarkaa nimittäin vielä piisaa. Tavan tykinruokaa ja epäkuollutta jalkaväkeä odottelee kokoamista vielä 270 ja maalaamista täydet 300 sotilasta. Näihin yhdistetään vielä muutamia sankareita ja sotakoneita jotta saadaan aikaan monipuolisemmat ja mielenkiintoisemmat armeijalistat. Aikaa kuitenkin piisaa ja motivaatio on korkealla. ;) Tervetuloa Model Expoon tsekkaamaan, saatiinko luupäät ja lihakasat ajoissa valmiiksi!

Ehdin illan aikana ottaa myös 1750 pisteen harkkamatsin turnaukseen valmistautuvaa Eldar-armeijaa vastaan. Koska vaihtelu ja fakta, että ötökät antoi taas aika pahasti kansiin viikonlopun turnauksessa, päätin itsekin palata Tyranidien pariin. Jääkentällä taisteltiin viiden objektiivin herruudesta Spearhead deploymentilla, Nidien alkuasettelu näytti tältä.

Muutama rundi myöhemmin Eldarit olivat jo hiukan ahtaalla omassa nurkassaan. Päätimme arvioida tilanteen viidennellä vuorolla ja lopettaa ajoissa, jotta kaveri ehti vielä maalata hiukan. Tyranidit ottivat haltuunsa suurimman osan kohteista Eldareiden urheista vastatoimista huolimatta. Kuitenkin hyvää kokemusta vastapuolelle ja mullekin jälleen vähän otetta Tyranidien pelaamiseen. Kiitti matsista Thomakselle!Kirjasimme totta kai tulokset WH40K-kampanjamme tehtäväkalenteriin. Pahiksien voitosta johtuen universaali War Tracker siirtyi siis pykälän kohti pimeyttä ja varjon lopullista lankeamista Armageddonin ylle. Vedän kampanjaa torstaisin ja armeijakuntien saavutettua kaupunkisektorit huipentuvat pelit turnaukseen ja megabattleen. Kamppis inspaa myös itseä kehittelemään uusia armeijajuttuja ja fluffaamaan taustatarinoita.
Seuraava kokoonpano saattaakin näyttää tältä. Suunnitelmat ja ekat napit (yhteisprojekti Edun kanssa) ovat jo vireillä... Watch this space.

Thought for the Day: "Disintegrations are likely."

4 comments:

 1. Huhhuh siinäpä tosiaan harrastepäivää kerrakseen. Kumpa itsekin pystyisi useammin lahjoittamaan harrastukselle noin isoja rupeamia. Vanha ja pinttynyt Eldar-pelaaja, kun olen, niin Space Mariinit eivät yleensä juurikaan säväytä, mutta tuo keltamusta joukkio kyllä miellyttää jopa minun silmääni. Odotan innolla lisää.

  ReplyDelete
 2. Kiitti kommentista! Marinet on kyllä sen verran tavanomainen porukka, et pitää usein olla jokin tosi selkeä idea tai teema mielessä jotta niihin saa paneuduttua. Paras motivaation lähde tuntuu anyways monesti olevan aikaansaamisen fiilis. Nyt armeija on jo pitkällä ja nämä on ihan hauskaa vaihtelua noiden Eldarien jälkeen!

  Rock on...
  -T

  ReplyDelete
 3. Joo, hyvältähän noi kieltämättä näyttävät. Kerroppa vielä millainen se kehittelemäsi pikatekniikka mustan panssarin maalaamiseen on?

  Jaa, teillä on lurkkeja... Tapiolan proggiksena on kaaoskääpiöt. Kun nyt vaan penteleet suvaitsisivat edes saapua, että pääsisi hommiin.

  Thomasin armeija tuli nähtyä tositoimissa nyt kuluneena viikonloppuna. Sijoitus ei kenraalinalulla vielä ollut kummoinen, mutta epäilemättä arvokasta turnauskokemusta karttui roimasti. Pitää kattoa josko itse jaksaisi kirjoittaa jotain turnausraporttia tosta Noppakerhon turnauksesta, oli meinaan sen verran hieno ja hyvin järjestetty tapahtuma, että kyllä ansaitsisi.

  ReplyDelete
 4. Maalaan pelifigujen haarniskat oikeestaan nykyään kautta linjan siten, että mustan pohjamaalin päälle aika huolettomasti Adeptus Battlegrey highlightit, yks tai kaks Badab Black washia, naarmuja ja kevyttä battle damagea mithril silverillä ja vielä yksi washi niskaan. Ei mitään rakettitiedettä mut nopea maalata ja yleisilme siisti, tärkeintä on et panssarit jää mustiksi eikä tummanharmaiksi, kuten yleensä mustaa korostellessa.

  Maalasin eilen Ironcladin ja tänään Drop Podin, joten tonnin armeija on nyt valmiina haastettavaksi. 10 Scoutia odottelee innolla objektiivipelejä!

  -T

  ReplyDelete