November 4, 2019

The Voidsmen ElementThe most thrilling part of Turku Fanatic preparations this year was finishing my Voidsmen Militia. My reserve-based army list called for some fearless ground troops, who would not shy away from adventures and close-proximity raids. The motley group counts as a Mechanicum Adsecularis Covenant, but depicts a section of space adventurers, thrall-servitors and techno-barbarians operating as a rearguard (and occasional breacher crew) under the World Eaters' leadership. When their masters go to work, it's usually better to give the XII Legion some space - what a great chance for some opportunistic treasure hunting in the empty corridors of the besieged starship...

Pari viikkoa sitten järkätyn Turku Fanaticin Horus Heresy -pelit pelattiin 2500:n pisteen armeijoilla, joten mun noin pariin tonniin yltänyttä Armies on Parade -kokoelmaa tuli vahvistaa hiukan turnauskomennusta varten. Reservipohjaisen listan tukipilareiksi kasattiin Adsecularis Covenantin ja Magoksen säännöillä toimivaa Voidsmen-jalkaväkeä, Damocles Command Rhino, Moritat sekä tietysti riehakkaita Rampagereita! Yksiköt jatkoivat myös armeijan avaruussotateemaa ja Rhinosta konvertoitiinkin hengenmukaisesti grav-mallinen.

Servitor-figuista kitbashatut Voidsmen-seikkailijat ovat ehdottomasti mun uudet suosikkifigut - näissä on hyvää 40K-synkeyttä ja kasariscififiilistä! Sekalaisen ryhmän perusajatuksena on siis asteroidimainareista ja avaruusalusten konehuoneiden työväestä muodostunut seikkailijajoukko, joka nyt tukee World Eatereita valtaustehtävissä ja ryövää sitten holvit hiljentyneiden käytävien varrelta...

Karaistuneet avaruuslaivanvaltaajat valmiina seuraavalle tehtävälle.

Mukana on myös puolisotilaallisiin avaruuspukuihin pukeutuneita tutkimusmatkailijoita. Space Hulkien syövereissä saattaa joskus tarvita lisävaloa ja haulikkoa...

Veteraaniliiton miehillä on jo merkkarityyliin monia bionisia irtoraajoja muistuttamassa täpärästi suoritetuista keikoista. Kiiltävänmustat kupolikypärät on vuoltu tasaisiksi Skitarii-päistä, kroppina taas on käytetty mainioita Genestealer Cult Neophyte Hybrids -osia.

Miehistöön on liittynyt myös pari geenimuunneltua teknobarbaaria, jotka ovat omaksuneet nucerialaista kulttuuria World Eaterien gladiattorirituaaleista. Yksi lähitaisteluspesialisteista suojelee vakituisesti Voidsmenien ikivanhaa kirstunvartijaa, joka osallistuu edelleen itsepäisesti tehtäviin.

Lisää brutaaleja kolosseja raskain asein.

Retkikunnan johtajana toimii kenties marsilaista alkuperää oleva teknopappi. Voidsmen-ryhmä toimi turnauksessa kaiken kaikkiaan hyvin ja sillä on paljon erilaisia käyttötarkoituksia, jotka tuovat joustavuutta muutoin Space Marineista koostuvan armeijalistan pelaamiseen.

Yksi World Eaterien tunnusyksiköistä ovat kaksintaisteluihin erikoistuneet Rampagerit. Monien muiden spessuryhmien tapaan ne on turhan kalliita pisteissä käytettäväksi kilpailullisesti, mutta tuovathan ne armeijalistaan ihan hyvää, pehmeää tematiikkaa ja aina siistin lähitaisteluyksikön! 

Oman viiden miehen ryhmäni kasasin Heresy-muoviboksien ylijäämäosista ja Warmachine-rangen Khador Doom Reavereista, joiden varustus oli musta sopivan gladiaattorihenkinen. Ne ovat myös mittasuhteiltaan vähän GW-tuotantoa sirommat, joten kaverit näyttävät siltä, että mahtuisivat oikeastikin power armourin sisään. Ryhmään tuli konvertoitua myös yksi Chaos Warhound -ajokoira lisämausteeksi.

HQ-puolelle pisteitä täyttämään rekrytoitui Legion Moritat Consul jump packilla ja parilla plasmapistoolilla. Sankari on juuri sellainen mielenkiintoinen yksikkö, joka on aika haastava pelata, mutta päästessään oikeaan paikkaan se tekee mittavaa tuhoa ja kykenee dramaattisiinkin suorituksiin. Dynaamisessa gunslingerissa on hyödynnetty Kromlechin bionisia jalkoja ja kypärämallia. Pitää varmaan tehdä tälle kaveriksi Destroyereita käytettäväksi silloin tällöin Rampagerien tilalla.

Myös Grav Command Rhinolle lisättiin vähän Kromlechin osia, tarkemmin sanottuna Extra Armour -sivupellit ja katon lautasantenni. Tein eteen ja taakse turbiinisuuttimet Stormraven Gunshipin osista ja lisäsin eteen Land Speeder -tyylisiä sensoreita ja antenneja.

Tarinankerronnallisista syistä skimmerille tuli myös maisemoitu flying base, johon sain myös pari meteoriittia leijumaan. Painottomassa tilassa operoiva komentovaunu piiloutui yleensä deployment zonen takakenttään ohjaamaan reservitoimintaa ja kuumottelemaan vastapuolta Orbital Strikella. Toivottavasti pian tulee taas lisää pelimahdollisuuksia!


No comments:

Post a Comment