August 23, 2015

Survivor Series: The Fallen Freeblade

Survivor Series is War Head's squad building challenge, inspired by Blanchitsu and the joint brilliance of the gentlemen of Iron Sleet.  Our models don't necessarily belong to any specific army, and might not be represented by an existing set of rules; the atmosphere is all that counts. A loose theme to tie all the individual squads together is 'survivors'. Are you ready?


Squad by Teemu
Sir Erasmus Dashington was an Imperial Knight who met his match on the rust plains of Ktharr. While aiding the Emperor's forces in a mining sector civil war, Dashington confronted an immense Chaos Knight that had sworn allegiance to the rebel army. Dueling through the debris of the industrial city of Khomorro, the war machines laid each other low again and again, but both of the contenders refused to give in. Finally Dashington felt his chainblade rendered useless and realized he could no longer best the Knight adversary's daemonic essence in ferocity. Storming to the point-blank range, the Imperial Knight fired his Melta Destroyer and found his mark. Dashington's Knight was engulfed in the massive explosion caused by the haunted warp-reactor of the Chaos Daemon Engine.


Even with his Knight lost, Erasmus Dashington was ultimately able to survive the duel. He, and what remained of his personal guard, were left in the heart of the ruined city, swarming with hostile forces. It would be a long walk home.


Ehdotin ryhmänrakennushaastetta jengille keväällä, sillä ajattelin sen olevan hauska tsemppaus tuotteliaaseen figukesään ja myös jotain, mikä toivon mukaan haastaisi ja inspiroisi kavereita kokeilemaan jotain uutta. Silloin tällöin on kivaa tehdä vaan figuja vitriineihin sen sijaan, että yrittää aina täyttää joitain armeijalistan slotteja pelejä varten. 

Itse aloitin projektin keräilemällä projektiboksiin persoonallisia metallifiguja ja erilaisia aiheeseen sopivia osia. Halusin erityisesti käyttää kaikkia vanhoja erikoisuuksia myös Citadel-malliston ulkopuolelta. Itsensä Sir Dashingtonin taisteluvarustukseen kuuluu kustomoitu leijonakoristeinen Boltgun sekä muinainen Storm Shield, jonka heraldiikka juontaa juurensa entisaikojen Unification Wareihin. Osittain bioninen käsi on myös vanha sotamuisto. Figu kuuluu alunperin muistaakseni WarZone-peliin. 
Imperial Knight tähystää tasangolle. Freeblade-ritarin tunnusväreinä ovat musta ja keltainen mikä näkyy sotilaallisina raitatunnuksina Dashingtonin rinta- ja olkapanssareissa. Persoonallisesta figusta oli hauska lähteä kehittämään omaa juttua ja Imperial Knightit on vielä olleet aiheena aika koskematon. Laitoin ryhmän johtohahmolle 40-millisen alustan, koska vähän isommat baset tuo miniatyyreihin tietynlaista vakuuttavuutta ja 'auktoriteettia'. Tämän huomaa hyvin esimerkiksi uusille 32-millisille baseille asetetuista Marineista, jotka näyttää ihan sellaisenaan vanhoja versioitaan isommilta vain alustan tuoman vaikutelman ansiosta.

Ritarin kypärä roikkuu repun sivussa, ruosteaavikon kuumuudessa sitä ei kuitenkaan jaksa pitää koko aikaa...

Dashingtonin oppi-isä Lord-Commander Casteau on myös vanha Freeblade-ritari, mutta on sittemmin omistanut elämänsä Keisarin sanan levittämiselle ja lähetystyölle. Ryhmän vanhin jäsen tuo kokemuksen ääntä ja uskon voimaa taistelukentälle ja toimii myös ritarin neuvonantajana. Nykyään vanhus kantaa papinkaapua, mutta käyttää edelleen keltamustaa panssariliiviä vaatimattoman vaatteensa alla. Casteau menetti vasemman kätensä puolustaessaan marsilaista fregattia avaruustaistelussa, minkä jälkeen Adeptus Mechanicus palkitsi sankarin hienomekaanisella rautanyrkillä.

Uskollinen matkasauva kuuluu varustukseen. Pyhä vesi ja kirjoitukset kulkevat repussa sinne, mihin saarnaajakin.

Korpraali Nantz liitettiin Dashingtonin vartiostoon Ktharrin puolustusvoimista ja tämä oli ensimmäinen paikalla pelastamassa uutta mestariaan Imperial Knightin hylystä ritarien tuhoisan kaksintaistelun jälkeen. Rykmentin erikoisuuksiin kuuluu ryhmien erikoisaseina käytettävät rumpulippaalliset Boltgunit, joita käytetään joustavasti tulitukiroolissa sekä kevyenä panssarintorjunta-aseena.

Steel Legion -figut on sellaisenaankin todella makeita ja vaihdoin vain Lasgunin raskaampaan Bolteriin. Figun asento kielii hyvin aseen painosta. Yksi alkuperäisiä inspiksiä nappiin oli vanhan Cityfight-kirjan kansikuva, jossa Cadialainen kaupunkitaistelija räiskii Bolterilla lonkalta.

Myös korpraalin kypärään on maalattu Freeblade Knightin tunnusvärit.

Dashingtonin henkivartija 'Hound' kiiruhtaa takaisin maastontiedustelutehtävältä. Vanhat Priest- ja Missionary-figut on niin sairaan siistejä ja oli hauska saada ne vihdoinkin käyttöön jossain temaattisessa projektissa. Vaihdoin molempien pappismiesten kantamat lipputangot vaatimattomampiin esineisiin; Casteaun kohdalla matkasauvaan ja Houndilta suitsukenuijaan. Lojaali henkivartija on jo menettänyt oikean kätensä ja silmänsä herransa puolesta. Pääase on tätä nykyä vakiintunut Plasma Guniksi.

Repussa kulkee lisää kättä pidempää.

Cablelingit ovat taitava mekaniikkokaksikko ja jotain kaukaista sukua kaartin laajasti rekrytoimille Ratlingeille. Pienet mutta uskolliset rasvanäpit pitävät huolta Imperial Knightin mekaniikasta ja ritarin henkilökohtaisista taisteluvarusteista. Kokonsa ansiosta mekaanikot pääsevät fiksaamaan sotakoneen monimutkaisia laitteistoja moottoriston uumeniin ja panssarilevyjen väliin. Figut on musta tosi hauskoja, mutten muista tarkalleen ovatko ne WarZone- vai Chronopia-mallistosta.

Askeettisiin tunikoihin pukeutuneet Cablelingit kantavat myös keltaista tunnusväriä.

Reitti näyttää selvältä, mutta aseenkantaja on valmiina ojentamaan Power Greatswordin Sir Dashingtonille, mikäli tarve vaatii.

Casteau seuraa valppaana ryhmän tunnustelijana toimivaa korpraali Nantzia.

Imperial Knight Erasmus Dashington vartiostoineen valmiina ylittämään ruosteaavikon. Survivor Series on alkanut ja jatkoa seuraa!


3 comments:

 1. Tyylikästä ja hieno idea. Olisko display base heille myös tulossa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti! En usko että teen näille alustaa, vaikka monella muulla osallistujalla sellainen on kyllä työn alla. :)

   Delete
  2. Tee vaan, taustalle tuhoutunut ritari :)

   Delete