December 6, 2011

Beachfight Alliance

Viidakkoäksönin aika! Pelasimme vastikään neljään mieheen jännittävän Fantasy battle-ottelun. Hesen örkkiarmeijakunta oli rantautunut Southlandsien eteläkärjessä sijaitsevan Keisarikunnan siirtomaakaupungin hietikoille ja peloton palkkasoturiarmeija jalot suurhaltiat rinnallaan kokosi rivinsä torjuakseen vihernahkojen hirviömäisen hyökkäyksen. Jostain sademetsän uumenista paikalle ilmestyi myös kaukonäköisen Slannin lähettämä liskomiesosasto, joka vaikutti myös saapuneen kohtaamaan örkkien valloittaja-armeijan. Ihmisten ei auttanut kuin luottaa muinaisiin olentoihin...

Kummallisen väriset linnut lehahtivat lentoon Southlandin viidakon latvustoista, kun muinaiset liskosoturit saapuivat luolastoista ja metsän reunasta rannikolle soittaen rumpuja ja simpukankuorista tehtyjä torvia.

Örkkien Redfang-heimon maihinnousuosasto oli rantautunut laivoista ja alkoi täydellä tohinalla pystyttää sotakoneita viholliskaupungin puolustusten nujertamiseksi. Taustalla hirviömäinen Arachnarok ui rantaan puolustajien kauhuksi.

Hesen hillitön örkkiarmeija koostui tällä kertaa lähes pelkästään metallisista figuista, ainoastaan hirviöt olivat muovia. Ebay lienee haukannut aika ison osan örkkien rahakirstusta mutta jumalauta tässä porukassa on asennetta ja ihmettelemistä!

Goblinit oli huolittu retkelle vain sotakonemiehistöksi.

Ericin palkkasoturiarmeijassa oli jos jonkinlaisia aarteenetsijöitä ja onnenonkijoita, jotka olivat saapuneet Southlandeille rikkauksien ja seikkailun perässä. Nämä karaistuneet eränkävijät käyttivät matsissa Halflingien sääntöjä, jotka sopii hyvin ranger-yksikön luonteeseen.

Republikaanikaarti marssi armeijan etunenässä taisteluun kirstunhoitaja (Paymaster) Ratcliffen johdolla. Pikemenitkin olivat Dogs of War-armeijalistasta.

Suurhaltiat tulivat vahvistamaan ihmisten rivejä ja oikeaa laitaa taistelussa örkkejä vastaan. Taustalla olevaa siirtokuntakaupunkia tulisi puolustaa viimeiseen saakka.

Värikäs liskomieskohortti murtautui puurajan lävitse hiekkatantereelle aukion keskeltä heti ihmisvarustusten vasemmasta laidasta. Kiväärimiehet olivat lentää takamukselleen Stegadonin jyristellessä bambutiheikön lävitse. Käytin nyt ensimmäisiä kertoja Skinkkejä ja "Fog Wraiths" ratsuväkirykmenttiä.

Hese sai aloittaa ja lähetti hirviöosastot etulinjaan tavoitteenaan murtaa meidän linjat raa'alla voimalla.

"Easy now, lads! There's enough a pay for all of us!"

Keksimme että olisi siistiä, jos örkeillä olisi mukana kaapattu laivatykki. Yksi Hesen Big bosseista raahasi tykin laivasta ranta-asemiin ja toimi sen miehistönä käyttäen normicrew'n sääntöjä. BOOM!

Redfang tribe oli tuonut mukanaan peikkoja, jotka soutivat laivat merten yli örkkien puolesta. Hesen Trollit on tehty esimerkiksi vanhoista ja uusista River trolleista, Ogre Kingdom Gorgereista, sekä vanhoista vuorijätti-figuista.

Mun Apina antoi palaa heti ekalla vuorolla ja loitsi irresistible forcella taivaankantta ravistelevan Cassandoran komeetan ja katosi taianomaisessa räjähdyksessä kentältä Ericin kiväärimiesten iloksi. Komeetta antoi odottaa itseään kolmisen vuoroa ja iski sitten kenttään vieden mukanaan läjän örkkejä ja skinkkejä. Bananas!

Giant lähetettiin metsäpolulle ensimmäisenä väijytysten varalta. Ammuimme tätä raivokkaasti puhallusputkilla ja nuolilla mutta Jessen leijonasotavaunujen piti lopulta käydä viimeistelemässä päälle käyvä jätti.

Kameleonttiskinkit näyttivät tietä muulle liskoarmeijalle.

Vanhat figut ovat pienempiä eikä niillä ole värikkäitä suomuja, joten ne maastoutuvat paremmin! Vaihdoin oneposer-skinkeille vähän aseita ja asentoja jotta rykmenteissä olisi enemmän eloa.

Mun Salamander jahtasi pelin ajan Hesen Trolleja, jotta voisin liekittää niiden regeneration-kyvyn tiehensä. Tämä yksilö on ollut poikkeuksellisen säyseä eikä ole safkannut vielä ainuttakaan kaitsijaansa parin matsin aikana.

Örkkien ryöstäjä- ja tutkimusarmeijakunta marssii viidakkopolulla.

Arachnarok oli nopeutensa turvin ensimmäisenä käsirysyssä ja ajoi mun Skinkkimunkit kultaelementaaleineen alas vuorenrinteen pyhätöstä. Toi hämis kuuluu mun arkkivihollisiin...

Jesse loitsii suurhaltiamaagilla taikaverkkoa sitomaan Hesen pääjoukot, eli shamaanin johtamat Savage Orc Big 'unzit. Kuristava lumous onnistuikin liimaamaan rykmentin paikalleen kriittisessä vaiheessa ja nitistämään siinä sivussa pari vihernahkaa.

Palkkasoturi ansaitsemassa roposiaan! Pikemenit ajavat Trollit karkuun.

Samurait kyllästyivät katselemaan Arachnarokia linjoissaan ja hyökkäsin sen kimppuun Temple Guardilla, Oldblood-kenraalilla ja Saurusratsuväellä. Chop!

Hesen kenraali oli toisella laidalla taistelua, johdattaen kärkiryhmää uhkaavasti kohti kaupunkia.

Juopunut jättiläinen joi liskojen saket ja murskasi mun ratsuväkiryhmän, mutta Samurai Retainerit näyttivät lopulta miten oikeasti tapellaan!

Hesen armeijan lipunkantaja haastoi Ericin esitaistelijan kaksintaisteluun, mutta örkit ajettiin karkuun ennen kuin kumpikaan ehti iskeä kuolettavia haavoja toisiinsa.

Yhtäkkiä Samurait kuitenkin havaitsivat Muinaisten kulta-aarteita palkkasoturien jaloissa ja pullottavissa taskuissa ja rysähtivät näiden kylkeen vaatimaan aarteitaan takaisin. Allianssin luottamus horjui uhkaavasti!

Fiilistelimme, että ryhmänjohtajan piti tulla sovittelemaan tilannetta heittämällä onnistunut LD-testi. Esitaistelija tulikin kovistelemaan Saurus-päällikköä, mutta feilasi checkinsa ja menetti päänsä epäonnistuneen neuvottelun seurauksena. Ericin rykmentissä oli kuitenkin toinen sankari eli kenraali-kuvernööri Ratcliffe, joka onnistui sovittelussa ja palautti kullat sen oikeille omistajille. Rauha palasi littoutuneiden välille!

Stegadon tappoi jengiä ja saavutti lopuksi sotakoneasemat. Hiisien nuolenheittäjät ampuivat kuitenkin ensin pari ammusta sen kovaan nahkaan.


Hesen Savage Orc-zuluissa majaili mun liskomiesten vihaama Savage Orc shaman. Tätä varten olin varustanut Oldblood-kenraalini bane headilla, eli taikakallolla, johon oli kaiverrettu arkkivihollisen nimi ja joka antaisi suunnattomat voimat taistelussa kyseistä kelmiä vastaan. Sauruspäällikkö lähtikin kunniakkaaseen rynnäkköön kolmeakymmentä villiörkkiä vastaan haastaakseen shamaanin, mutta Hesessä ei ollut miestä ottaa kaksintaistelua vaan shamaani luikki pelkurimaisesti takalinjoihin. Oldblood kuoli kunniakkaasti ylivoimaa vastaan vihollisillensa nauraen! Bushido!

Lopulta örkkien iskuvoima kävi vähiin pelottomien puolustajien edessä ja sotapäällikön oli pakko soittaa vetäytymiskäsky. Peikot työnsivät laivat rannasta ja villiörkit heristivät nyrkkiä koskemattomalle kaupungille. Redfang-heimo palaisi vielä Southlandeille...

Good company. Kiitti hurjasta pelistä!

1 comment:

  1. Hyvin otettu kuvat, antaa sellasen vaikutelma et olis mukana tuol metsäs :) *thumbs up*

    ReplyDelete