January 21, 2014

Maul away

Olli on tunnettu hassusta tavastaan intoutua rakentelemaan armeijoihinsa monta samanlaista unitia, josta tulee helposti kokoonpanon tunnistettava teemaelementti. Oli kyse sitten Killa Kan -armeijan yhdeksestä kolisijasta tai Death Korpsien loputtomasta Infantry Squad -paljoudesta, kokonaisuudet on aina yksilöllisiä ja jäävät mieleen. Joskus muistuttelen, että kannattaa maalata armeijaan muutakin kuin Boltgun-Marineita, sillä jengillä on sitten vähän mielekkäämpää sotia!

Toisaalta toistuvat yksiköt on teemamielessä kyllä makeakin juttu ja olin aika fiiliksissä, kun Olli lähetti kuvan kolmesta Maulerfiendistä, jotka oli laittanut kasaan Black Legion -divisioonaansa varten. Tästä tuli heti mieleen fluffi-idea Abaddonin mustan ristiretken "Hounds of the Despoiler" -Task Forcesta, arkkipahiksen nopean toiminnan raskaista panssarijoukoista. Myös aiemmin maalatut Terminatorit sopivat teemaan!

Nämäkin figut syntyivät tehokkaasti liukuhihnalta parin työpäivän ohessa. Olli teki pikku konffeja konepetoihin, väänteli niitä vähän liikehtivämpiin asentoihin, lisäsi lonkero-osista hännät ja muokkasi esimerkiksi yhdelle avonaisen kidan. Kaatunut Space Marine -patsas yhden Maulerfiendin tallottavana on aika pähee panostus.

Wiuh, wauh ja washit. Chaos-figujen kultaisten trimmien tekeminen on monesti niiden maalausprosessin aikaavievin osuus.


Kun metallit olivat kondiksessa, saattoi Black Legionin tunnnusväriä syventää washeilla.

Vaaleista lihaosista syntyi kivasti kontrastia rautaiselle yleisilmeelle. Figujen mahassa olevat aukot Olli maalasi hehkumaan samaan tapaan tulisina kuin armeijansa Power Weaponit.

Sitten baset, samaan punertavan ruskeaan hiekkateemaan kuin Ollin muillakin Black Legion - ja World Eaters -napeilla. Sittenhän niitä voi joskus yhdistellä. Luvassa on muutenkin melkoinen kaaoksen kevättalvi, kun kulttimarinejengejä alkaa valmistua pikku hiljaa. Niillä pitää sitten pelata jotain makeita teemapelejä Fight Clubilla, saa tulla haastamaan!

Valtava rautakolossi etsii saalista.

Yksi Abaddonin iskujoukkojen "Cerberus"-muodostelman kolmesta Maulerfiendistä.

Ristiretken etujoukot valmistautuvat haasteisiin! Seuraavaksi Olli palaakin jälleen hetkeksi toisen legioonan pariin...


1 comment:

  1. Katselin näitä eilen ja komeaa jälkeä on. Näitä vastaan olisi joskus siistiä päästä mittelöimään omilla Word bearereilla.

    ReplyDelete