September 17, 2011

Fistful of Attitude

Sain eilen ensimmäisen Rust Hulk-Paladinin maaleihin! Valitettavasti mun kamerasta loppui akku kriittisellä hetkellä enkä päässyt hehkuttamaan projektin etenemistä blogiin vielä eilen... Tänään kuitenkin viimeistelin puolitoista Marinea lisää ja fiilis armeijaprojektista on tosi hyvä. Kun figuja on näin vähän, ei ahdista ollenkaan maalata yhtä figua koko iltaa, eikä armeijan valmistumiselle missään aikataulussa ole muutenkaan paineita. Työkaveri kuitenkin starttasi myös Grey Knight-armeijan ja vielä oikeastaan juuri samalla listaidealla, joten ne kyllä pitää koettaa päihittää ja saada Rust Hulk-armeija ekana kentälle!

Tämän figun tein Clint Eastwoodin iättömät länkkäriroolit mielessä. Figun tarina on mulle just kuin perinteisestä spagettiwestern-leffasta, jossa kaksi kovanaamaa varaa hiekkakaupungin pääkadun eeppiselle kaksintaistelulle. Vaikka Paladinien ampumateho ei ole huikea, halusin kuitenkin tehdä yhden täntyylisen figun. Lähitaisteluase pitää kai vielä jotenkin laittaa alustaan vaikka kiveen iskettynä, jotta nappi on wysiwyg-säännön mukainen. Tai ehkä laitan tiimikaverille ylimääräisen aseen, jonka gunslinger on ojentanut sivuun ammuskelun ajaksi...

Poncho on väsätty green stuffista. Mietin hetken, että olisin tehnyt jotain siksak-kuvioita tai symboleita siihen, mut musta se olisi ehkä ollut liikaa. Tarkoitus on kuitenkin vain saada figuihin länkkärihenkeä eikä tehdä mitään Meksiko-Marineita. Yksivärisenä se sopii hyvin armeijan rähjäiseen tunnelmaan, fiilis on vähän sama kuin uusimman Transformers-leffan Megatronin resuisessa viittahupussa.

Pistoolikotelot ovat kaksi kertaa sama bitsi jonkin 40k-örkkisquadin tarvikesprueista. Koska koteloita on vain oikealle puolelle, vuolin toisesta aseen pistoolikahvan varovasti irti ja liimasin sen vastakkaiselle puolelle. Vanhalle sivulle sculptasin iskurin ja muut tarvittavat yksityiskohdat stuffista. Näin syntyi ikään kuin peilikuva bitsistä ja sain malliltaan ja yksityiskohdiltaan matchaavat holsterit molempiin reisiin.

Kokeilin tässä ensi kertaa Tamiyan ja Vallejon weathering-puutereita ja pulvereita. Pitää kuitenkin vielä lukea teoriaa ja harjoitella efektin käyttöä lisää, musta tuntuu etten ole vielä sisäistänyt tekniikkaa kunnolla. Näitä on kuitenkin hauskaa lisäillä jälkikäteen kun perusmaalaus on käytännössä valmis. Viimeistelyvaihe on muutenkin kaikista palkitsevin osa maalausta, kun figu viimein herää eloon.

Lisäfotoja ja muita kuvakulmia sitten ryhmäotoksissa. Jatkoa siis seuraa, mulla on aika hyvä boogie tän projektin kanssa! Hox, lisäsin vielä yhden ryhmäkuvan kundeista jotka viimeistelin tänään, eli pieni ryhmä alkais olla jo taisteluvalmis.
4 comments:

 1. Mahtavaa settiä. Noi kulumat on pirun hyvin toteutettu, ukot on mahtavan näköisiä ja värimaailma kohdillaan. Jes.

  ReplyDelete
 2. http://massivevoodoo.blogspot.com/2009/10/tutorial-overview.html
  Tossa on erittäin hyvä plogi, missä on mainioita tutoja sekä pigmenttejen käytöstä sekä muista kivoista kikoista.

  ReplyDelete
 3. Päivän löytö tämä blogi. Hyvältä näyttää armeija tähän mennessä ja allekirjoitan täysin ton alemman kirjotuksen grey knighteista ja turnauksista tällähetkellä. Itsekin päädyin kyllä Grey knightien houkutuksiin ja olen tässä ideoinut henchmen pohjaista kaaoskultistiarmeijaa. Vähän tuntuu kyllä, että kaikilla on jonkunlainen Grey knight armeija työn alla. :)

  ReplyDelete
 4. Kiitti viesteistä jätkät. Vaikuttais tosiaan siltä että Grey Knight-kirja on onnistunut herättämään porukan mielenkiinnon monipuolisuudellaan. Onhan siinä mahdollisuuksia rakentaa niin massaa kuin vähälukuista eliittiäkin, oli sitten enemmän tai vähemmän tosissaan pelitehon näkökulmasta. Ehkä Codexien pitäis olla juuri tällaisia (paitsi äärimuodoissaan vähän paremmin balanssissa...)

  Joku ilta pitäs taas ehtiä ottamaan maalausiltaa ja -miittiä. Päivistä vaan loppuu tunnit kesken...

  ReplyDelete