September 15, 2011

Dirty Dozen

Roanoke heitti lapionsa sivuun ja polvistui keltaiseen hiekkaan toverinsa vierelle. Tämän suojanaamarin naarmuisista, pölyttyneistä linsseistä heijastui tumma taivas ja horisontin täydeltä elotonta aavikkoa. Mies veti maskin kasvoiltaan henkeään haukkoen ja nuolaisi rohtuneita huuliaan. Hän otti käteensä toisen löytämän, himmeästi hohtavan kivisirun.

"Mitä sä teet? Käsky on kerää löydöt kapseleihin toimitusta varten!" Vanhempi kaivaja tivasi pelonsekaisesti, puristaen edelleen käyrävartista hakkua käsissään.
"Turpa kii, mä haluun vaan kattoo..." Roanoke sähähti ja toi sirun lähemmäs rokonarpisia kasvojaan. Siinä kämmenellä oli heidän oljenkortensa, viimeisen kymmenen elinvuoden olemassaolon tarkoitus ja yhä harvenevista löydöistä koostuva elämäntehtävä.
"Roak hei, ne voi palaa millon vaan... Viedään se jo kärryyn..."
"Tajuutsä mitä tästä saa jos me viedään tää Majalle? Mä en oo syöny viikkoon, saati velipoika, mä pystyn vaihtaan meidän löydön mihin vaan."
"Mun löydön-" vanhempi korjasi varovasti. Tämän suojanaamarin alta valuva leukaparta tärisi. "Mut jos ne saa tietää... Viivästykset... Oo kiltti ja anna se takasin." Roanoke naurahti ja veti naamarin takaisin kasvoilleen.
"Jos tiiät oman parhaas, et lavertele sanaakaan työnjohtajalle tai niille." tämä tokaisi ja tunki kivensirun rintataskuunsa. "Jos haluut pitää valtimos ehjinä..." 

Roanoke painotti vimeistä lausetta ja kääntyi lähteäkseen, mutta pysähtyi oitis kun varjo lankesi kaksikon ylle. Hetken vaikutti kuin polttava aurinko olisi pimentynyt ja kaivuupaikan ylle olisi laskeutunut yö, mutta suunnaton varjo liikkui kuin ruosteinen teräsvuori ja astui kaksi raskasta askelta kalliorinteeltä. Vanhus pudotti hakkunsa ja valui uikuttaen maahan. Ontto nauru kumisi jättiläisen kypärän takaa, kun tämä veti pitkäpiippuisen tuliaseen haarniskaansa kytketystä lonkkakotelosta. 
"Vai viikko muonatta..." tämä rohisi, yskäisten karheasti lauseensa päätteeksi. Valtava haarniskoitu soturi astui kypärän visiirilinssit kiiluen lähemmäksi. Kaivaja horjahti taaksepäin puristaen rintataskuaan ja katsoi valtavaa aseenpiippua kuin silmästä silmään.
"Tässä sulle vähän purtavaa!"Sain siis hiljattain inspiksen uudesta 40k-armeijasta, jonka ajattelin vähän Fantasy Battle-projektien inspiroimana tehdä täysin fiilistelypelien ja yksittäisten miniatyyrien ehdoilla unohtaen turnaukset ja tehopelaamisen hetkeksi. Grey Knightit olivat melko helppo valinta, sillä niillä on aika makea codexi, figumäärät armeijassa eivät päätä huimaa ja se on myös yksi niistä parista 40k-armeijasta jota mulla ei vielä ole. Oman taannoisen Daemonhunter-projektin hylkäsin ja myin osina eteenpäin jo joitakin vuosia sitten.

Kyhäsin pian armeijalistarungon ja päivittelin sitä silloin tällöin saadessani uusia ideoita. Pitää kuitenkin mainita, että figuja tehdessäni olen kyllä mennyt täysin fiiliksellä eri asevaihtoehtojen kanssa, ne vain pitää jotenkin sovittaa listaan. Listan scratchbuild-teema kuitenkin antaa aika paljon anteeksi ja figuja voi kevyesti counts-assata eri rooleissa. Tarkoitus ei kuitenkaan ole pelata loputtomiin ihan samanlaisella listalla. Kokoonpanon pisteet eivät ole vielä ihan tarkat, mutta pari upgradea tiputtamalla pääsee helposti tasapistemääriin. Tämänhetkinen lista esillä postauksen lopussa.

Päätin kehittää armeijalle taustan ja teeman, jonka perusteella figut lopulta toteutettaisiin. Tästä kerroinkin tarkemmin aikaisemmassa postauksessa, mutta itse fluffi tai taustatarina on jäänyt vielä julkaisematta. Alla siis hiukan armeijataustaa vähän vapaammin ilmaistuna.

Rust Hulk warband on jäänne jostakin unohdetusta toisen tai kolmannen polven Space Marine-jaostosta, joiden erottaminen päälegioonista pantiin täytäntöön Horus Heresyn jälkeen. Jaoston erityisosaamisena pidettiin puolustussodankäynnin lisäksi tutkimusristiretkiä, joita joukko-osasto suoritti silloisen ihmisen imperiumin laitamilla ja sen rajojen takana. Yksi tällainen matka vei komppanian joukkoja kaukaiselle Quartuksen planeetalle. Tutkimusosasto raskaine eliittijoukkoineen laskettiin kartoittamaan taivaankappaleen kuivaa kamaraa.

Jaoston Techmarinet alkoivat käydä vaihtokauppaa alkuperäiseen ihmisasutukseen kuuluvan teknoklaanin kanssa. Tämä väki ei ollut kuullut imperiumista aiemmin, mutta otti tulijat vastaan arvokkaina vieraina ja näiden hengelliset johtajat toimivat muukalaisten oppaina planeetalla. Yhdessä nämä tahot tekivät yllättäen löydön täysin uudesta energianlähteestä, joka säteili planeetan kallioperästä. Lukemat Marsin priimusten kojeissa olivat ennennäkemättömiä ja joukot pystyttivät väliaikaisen kenttälaboratorion löydön analysoimiseksi. Peruskalliosta ja vuorten onkaloista kaivetusta malmista oli mahdollista rikastaa uskomattoman vahvaa metalliainesta, jolla oli mystisiä ominaisuuksia. Retkikunnan tutkimusjoukkoja johtanut Forgefather nimesi löydön Quariumiksi.

Samaan aikaan puhkesi kuitenkin raju warppimyrsky, joka ei ainoastaan vanginnut Marinejoukkoja planeetan pinnalle, vaan myös tuhosi näiden avaruusproomun ja viestiyhteydet muihin keisarillisiin joukkoihin. Retkikunta jäi pitämään planeettaa hallussaan ja varjelemaan löytöään, joka tulisi mullistamaan ihmiskunnan sodankäynnin muukalaisrotuja vastaan. Sen valtavat voimat ja puhdas energia kiehtoivat Techmarineita, mutta myös muut näkivät Quariumissa mahdollisuuden. Yksi näistä oli retkikunnan sotilaskomentaja kapteeni Craven.

Warppimyrskyn hellittäessä otettaan Techmarinet valmistautuivat yhteydenottoon laivaston muiden osien ja imperiumin lähetysasemien kanssa. Kommunikointi kuitenkin keskeytyi, kun Cravenin johtama osasto veteraanisotureita rynnäköi laboratorioon. Forgefather näki oitis synkän ahneuden langenneen veljensä sielussa ja koetti lähettää hätäviestin. Kapteeni kuitenkin avasi tulen ja tappoi yksiköineen Adeptus Mechanicuksen kasvatit. Planeetan luonnonvarat olisivat rajalliset ja imperiumin sotilasmahti kuluttaisi sen oitis loppuun. Craven julisti kaiken viestinpidon keisarillisiin ryhmittymiin kielletyksi. Löytö kuuluisi ainoastaan hänelle.

Vaikka Quariumin tutkimus oli edelleen kesken, onnistuivat Cravenin seuraajat valjastamaan sen energian aseteknologiassaan. Aineen vaikutus oli kuitenkin niin vahva, että kytkettynä Marineiden haarniskoihin tai sisäisiin elimiin se antoi näille suunnattomat voimat. Aika kuitenkin näytti, että sillä oli edelleen keskeneräisenä jalosteena kuluttava vaikutus ja uljaan jaoston soturit tulisivat rappeutumaan varjoiksi entisestä loistostaan. Kyvyistään juopuneet veteraanit eivät välittäneet. Heidän tuli saada lisää.

Kapteenin joukkojen miesvahvuus ei kuitenkaan riittänyt tuotantoprosessin pyörittämiseen. Avunpyynnöt eivät tulleet kysymykseen, mutta veteraanit keksivät myös toisen luonnonvaran Quartuksen pinnalla. Alkuperäisen ihmispopulaation kohtalo oli jättää asumuksensa ja astua pakkotyöhön vallan- ja voimanhimostaan sokeutuneiden muukalaisten puolesta. Näiden julma tyrannia ulottui lähes koko planeetan halki.

Kapteenin sisäpiiri voimistui entisestään ja nämä oppivat yhä uusia tapoja valjastaa Quariumin voimat hyödykseen. Vailla Techmarineita näiden haarniskat, linnoitukset ja sotakoneet peittyivät ruosteesta ja niiden säänpieksemät rungot narskuivat hiekkamyrskyjen jälkien jäädessä huoltamatta. Planeetta oli kuitenkin heidän. Ja samoin sen rikkaudet.

Pari kuvaa etenevästä rakennus- ja konvertointiprojektista. Sain idean tähän kaveriin toissailtana kesken lauseen ja mun piti ihan keskeyttää sanomani ja kirjoittaa idis muistiin. Osassa figuista pyrin tuomaan länkkärimeininkiä esiin vähän enemmän, niin muut voivat olla scifistisempiä. Pelissä lasso käyttää Nemesis Force Halberdin sääntöjä, eli +2 initiative kun hahmo aloittaa taistelun jo vähän kauempaa.

Yeehaww. Joukot on kasattu osittain sprueista ja osittain puretuista figuista, eli ne ovat maalattuine ja maalaamattomine osineen tässä vaiheessa vielä melkoisia tilkkutäkkejä. Lopullinen maalaus kuitenkin tasoittanee sekaista vaikutelmaa. Ketju on askartelukettinkiä, jota sain Nikolta pätkän.

"Negative on airstrike? Again? You guys are killing us!" Laitoin pariin figuun pari säästämääni Vanilla Marine terminator shoulder padia vähentääkseni vähän Grey Knightien ylenpalttista koreutta. Noihin saa myös jonkin freehandin.

Kenttäpuhelimen tein vanhasta boltgunista. Antennit ja haarniskan savupiippu ovat kaikki eripaksuisista Plasticard-putkista.

Puhelimen johto luikertelee repun radiotaskuun, josta lähtee myös lähettimen antenni.

Yhdistääkseni lookkia henchmaneihin tein myös tälle kaverille liehuvan huivin. Lookki kaasunaamarin kanssa tuo vähän Turtlesit mieleen...

Okei. Näin ne tankit rikotaan! Vedetään kuitenkin nyt raja ja sovitaan et tämä on isoin ase armeijassa.

Lisäkuva henchmen-porukasta. Näitä on niin hauska väsäillä et taidan tehdä vielä ainakin toisen samankokoisen poppoon eri asevaihtoehdoilla.

Sneak peekia armeijan Heavy Support-osastoon... Lock and load.OVERLORDS DEPARTMENT (1495)

Desperado Colonel Craven (Kraigo)        275

2 Rust Enforcers "Slaver twins" (Paladins)            110
-Halberd & Hammer
- Storm bolters & Grenade belts

2 Rust Enforcers "Dirty pair" (Paladins)            110
- Halberd & Hammer
- Storm bolters & Grenade belts

2 Rust Enforcers "Ironbloods" (Paladins)            115
- Falchions & Hammer
- Storm bolters & Grenade belts

2 Rust Enforcers "Lawbringers" (Paladins)            115
- Falchions & Hammer
- Storm bolters & Grenade belts

Rust Hulk Warsuit "Alpha Strike" (Nemesis Dreadknight)    270
- Heavy psycannon
- Nemesis greatsword
- Personal Teleporter

Rust Hulk Warsuit "Fire Judge" (Nemesis Dreadknight)    260
- Heavy Incinerator
- Nemesis greatsword
- Personal Teleporter

Rust Hulk Warsuit "Trigger shift" (Nemesis Dreadknight)    240
- Gatling Psilencer
- Nemesis doomfists
- Personal Teleporter

LOWLINGS AND GUNS-FOR-HIRE DEPARTMENT (266)

Mercenary Gunslinger (Ordo Xenos Inquisitor)    25
- Carapace armour
- Bolt pistol & Grenade belt

Chainhound Beast (Eversor Assassin)        130

8 Mine Gang Militia (Henchmen)            111
- Paymaster (mystic)       
- Pit Officer with Scarifier (eviscerator)
- Cave fiend (death cult assassin)
- 3 Pit Slaves with Cookers (meltaguns)
- 2 Watchers with Longrifles (storm bolters)

5 comments:

 1. Repesin :D Mahtavaa ja inspiroivaa jälkeä. Tulee kyllä väkisinkin fallout-fiilis.

  ReplyDelete
 2. Haha, okei! Mä en ole koskaan pelannut Fallouteja, kokemukset rajoittuu oikeestaan pelien kansiin ja New Vegasin traileriin. Pitäisi kai kokeilla ja katsastaa, jos sieltä löytyis hyviä ideoita. ;)

  ReplyDelete
 3. Tyylikästä fluffia! Päätit sitten jatkaa hyväksi havaitulla renegade marines -linjalla, joskin nämä kaiffarit on kyllä vielä lähempänä kaaosta kuin ne edelliset. ;)

  Komppaan Furinjia. Falloutit ovat parhautta.

  ReplyDelete
 4. Aivan ilmiömäistä konvertointia ja bitsien käyttöä! :D

  ReplyDelete
 5. Toi Dreadknight on jotain aivan järjettömän siistiä. Pitää melkein harkita omien palastelua.

  ReplyDelete