August 9, 2011

Two worlds collide

Bang, päivittelyn aika. Heräilin tänään pitkin päivää ihan tukossa, vaikka tarkoitus oli nousta aikaisin ja viettää pitkästä aikaa kunnon kaupunkipäivä. Veikkaan, että meidän makuuhuoneen tiivisteet falskaa jotenkin, tai taannoinen kurkkukipu pääsi jotenkin evolvoitumaan rasittavaksi nuhaksi. Ottaisin mieluummin kurkkukivun jota saa itse lievitettyä vaikka teellä. Jatkuva aivastelu ja niiskuttaminen eivät oikein sovi maalaamiseen tai pelailuun, toivottavasti tauti menee ohitse jotta kykenee nauttimaan viimeisistä lomaviikoista. Ehdin kuitenkin käydä vähän ikkunashoppailemassa ja uusimassa hiukset!

Huomenna olisi luvassa Storm of Magic megabattle henkilökuntavoimin. Maalailimme Ericin ja Hesen kanssa joukkoja eeppiseen peliin tämän- ja eilisillan, maastot olinkin saanut tehtyä jo reilusti etukäteen. Tarkoitus olisi tän mayhemin jälkeen aloittaa jonkinlainen viidakkokampanja ihan mygamestore.fi-staffin kesken. Siistiä! Mukaan tulee myös vanhasta General's Compendiumista meritaistelusäännöt ja kun liskoarmeija on kyhätty 2400 pisteeseen, alkaa laivojen rakentelu...

Liskoista puheenollen, terveisiä viidakosta! Alla parit Ericin nappaamat kuvat meidän viime päivien tuotoksista. Eric on maalannut lisää mercenaryja Dogs of War-armeijaansa, Mega-Hese laittoi kasaan muutaman uuden hirviöfigun (Cockatrice, Arachnarok, Black Dragon) ja itse duunasin siis Lizardmenejä.

Ericin Dogs of War Paymaster-sankari, joka toimittaa armeijan luotetuinta viraa, eli valvoo palkkasoturien rahakirstua. Tämä äijä on siis melkein yhtä lihava ja rikas kuin mun Slanni. Sankarin kädessä oleva hieno sulkakoristeinen lierihattu jää kuvassa hevosen taakse. Tummasävyisestä panssarista ja Lustria-miljööstä tuli muuten mulle heti mieleen Disneyn Pocahontas-leffan pääpahis. Figu on konvertoimaton Warlord Gamesin metalliblisteri.
Mercenary Dwarf Cannon asemanrakennuspuuhissa. Edu hamstrasi aikoinaan aika läjän vanhoja, kunnollisia metallisotakoneita varastoon ja kanuunat pääsevät nyt Uuden maailman valloitukseen. Sininen väriteema yhdistää armeijan erilaiset yksiköt hyvin yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Hesen uutta monsteri-osastoa. Cockatrice on erikoishyökkäyksensä kanssa melkoinen Slannbane, mun pitää tiputtaa tämä pulu ajoissa jos satutaan eri puolille kenttää huomisessa megataistelussa. Siipihirviön kynsiin jää vähän dioraamamaisessa figussa onneton Arla-lehmä. Figussa on hienoa dynamiikkaa ja Hese onnistui värikkäässä maalauksessa sekä näyttävässä beissauksessa hyvin.
Parempaa kuvaa hirviön kasvoista. Figu oli mun mielestä ehkä Storm of Magic-lisärin ykkösaallon hirviöistä paras ja ainoa joka ei ole muovia. En oikein perustanut Hydrasta ja Manticoresta Heavy metal-tiimin maalaamina mutta olis hauskaa kokeilla konvertoida joskus figuista paremmin Storm of Magic-kirjan taidetta vastaavia. Hirviöiden profiilikuvissa on saatu aika hyvin eri olentojen ja faban fiilis esille.


Mikäs siellä pensaikossa rapisee... Ai no Salamanterihan se siinä! Kun löysin niin hyvät vaihtoehtofigut, tiesin heti että haluan maalata näitä pari kappaletta vaikkeivät ne oikeastaan kuulu mun armeijalistasuunnitelmaan. Nappi on Otherworld Miniatures-firman, metallinen ja vähän fabaykiköitä realistisemman näköinen liskoeläin. Se on tosi hyvän kokoinen Salamander-baselle ja kaikessa veikeydessään tosi mukava maalata.
Mietin hetken väriteemaa tasapainotellen oranssin ja vihreän välillä. Halusin jonkin tulisen sävyn figuun jotta se istuisi paremmin muuhun Lizardmen-porukkaan, mutta toisaalta vihreä väritys olisi käynyt hyvin yksiin figun realistisen lookin kanssa. Päädyin kuitenkin googlettamaan liskokuvia, löysin pari siistiä fotoa  ja maalasin sitten figun samoihin väreihin kuin real-life Fire Salamanderit! Kopioin myös limaisen pinnan ja lakkasin koko liskon gloss varnishilla.

"Moi!"
Kaveri on vielä muoveissa. Pelastin meidän Ropeconin myyntiosastolta toisen Otherworldin Giant lizardin, jolla ilokseni näyttäisi olevan eri asento ja suu kiinni. Kun maalaan toisen Hunting packin, figuissa on siis variaatiota. Näiden pelikäyttö saa vielä odottaa hetken, kunnes avaan uuden skinkkiboksin, sillä mulla on tällä hetkellä vain yksi Runner Salamanderia paimentamaan. 24 figun rykmentistä jää kuitenkin pari yli joten saan ohjastajat Hunting packeille.Skinkkiosastokin valmistui taannoin, samalla tein koko tänhetkiselle armeijalle movement trayt. Kuvasta ei ehkä käy hirveän hyvin ilmi ryhmän yksityiskohdat, mutta ainakin yleisilme. Nämä skinkit kuuluvat erääseen kultaa palvovaan munkkiklaaniin, joka kouluttaa viidakon eläimiä sotakoneiksi ja harjoittaa unohdettua metallimagiaa. Kyseinen klaani kuuluu mun Slannin liittolaisiin ja ne toimittavat erikoisjoukkoja temppelikaupunkien suojelemiseen. Rykmentin takarivissä on neljän basen levyinen unit filler, jossa on portti ja kullansulatuspata. Kun sula kulta valuu putkesta maahan, loihtii Skinkkimaagi siitä valtavia kultaelementaaleja. Koetan saada tarkemman kuvan huomenna pelin aikana.
Pari kultaelementaalia, joita käytän Kroxigorien säännöillä. Pohjana toimivat Ushabti-figut. Halusin saada aikaan fiiliksen, että kulta on vielä sulaa ja taialla animoidut olennot nousevat esiin sen painon alla.
Slann-Shogun Mosumo. Sain viimein hommattua Ropeconin palkintolahjakorteilla kenraalin armeijaani. Duunasin bitseistä ja green stuffista samuraikonversion ja muokkasin myös tuolia hiukan. Kimono on green stuffista ja vyölle laitoin pari katanaa tyylinmukaisesti. Äveriäs maagi istuu rahojensa päällä aarrekirstu toisella ja velkakirja toisella kyljellään. Kypärä on yhdistelmä Tomb King kilpeä, Eldar War walker suojalevyjä, High Elf koristetta, Stormraven bitsiä, green stuffia, muovilevyä ja paperia.
Fluffissa Slannit aina kannetaan paikasta toiseen ja vanhalla figullakin oli Temple Guard-kantajat. Halusin jatkaa tyyliinsopivia perinteitä ja väsäsin ylimääräisistä temppelinvartijoista kunniaosaston. Kuva on tosi tumma mutta onpahan nyt jotain. Sidoin rankojen ympärille oikeaa narua tukielementiksi, mutta se taisi olla vähän liian paksua. Näitä ehdin jo rakennuspäivänä hiukan maalailla. Koska Sauruksilla on vain oikean käden keihäs- ja lipputankokäsiä, käytin toisen puolen Temple Guardeille Bloodletterien käsiä jotta tasapaino säilyisi paremmin. Demoneillakin on suomuja ja käsien koko on about sama.
Figu kokonaisuudessaan. Slannin selkänojaan kiinnitin pari suurta lippua, sillä hahmo toimii myös Army Battle Standard Bearerina. Liput tein tulitikuista, hammastikuista ja battery-tölkistä. Jotta Temple Guard-hommat ei tuntuis liian helpoilta, upotin figuihin näiden kilpiin ja suomuihin ammuttuja nuolia. Nuolten sulat maalaan Hesen örkkifigujen värien mukaan, sillä niistä tulee luultavasti mun vakiovastustajat! Slannia ei ole liimattu kantohärveliin, jotta sen saa tarvittaessa asetettua muualle fiilistelytarkoituksessa ja jotta Temple Guardia voi tarvittaessa käyttää unit fillerinä. Tällöin yksikkö kantaa tietysti aarteita.

Aiemmassa entryssä kertomastani palkkamaalausoperaatiosta tuli valmis oikeastaan aika nopeasti. Sain
niin hyvän startin figujen kanssa, että kaksi täyttä Blood Angel Assault squadia tuli pelivalmiiksi kolmen illan maalaussessioiden aikana. Asiakas oli koonnut ja pohjamaalannut figut valmiiksi ja toimitti esimerkkifigun malliksi väriteemalle ja beissaukselle. Alkuperäinen oli tehty pitkälti drybrush-tekniikoilla, mutta ne eivät oikein sopineet mun maalaustyyliin joten pyysin luvan tehdä työn layeroimalla. Figut ovat normaali Blood Angeleita oranssimpia, mikä näyttää mun mielestä tosi kivalta, erottuu massasta ja niistä tulee hyvällä tavalla vähän kakkos- ja kolmosedikka mieleen.

Ehdotin aluksi, että figuihin valittaisiin jokin selkeämpi kontrastiväri ja Marine-panssarien eri osia maalattaisiin satunnaisesti mustaksi, jotta osastosta tulisi hiukan monipuolisemman näköinen. Mulla oli aika hyvä visio siitä, miten esimerkiksi Jump Packien paneelit, osa olka- ja polvisuojista sekä jotkut muut pienemmät detailit olisivat toimineet mustina. Asiakas halusi kuitenkin todella tavallisen näköisiä, codex chapter-joukkoja joten sen mukaan mentiin! En kuitenkaan voinut olla tekemättä hiukan battle damagea ja ylimääräistä weatheringia sinne tänne jotta joukoista tulisi hiukan sotaisamman näköisiä. Alustat olisin myös tehnyt erilailla, mutta esimerkkifigu saneli säännöt.

Death from above! Valtatie hallussa.
Maalasin erikoisfiguihin parit freehandit, naarmuja ja kulumaa kaikkiin ja muutaman Marinen miekkaan kontrastiksi klassiset kelta-mustat varoitusraidat. Musta figut olisivat toimineet paremmin GW:n dead grassilla, mutta asiakas oli jo beissannut suurimman osan armeijastaan tällä tavallisella punavihreällä ruoholla.
"Brother sergeant, another Daemon Prince sighted!" "It's nothing Marines. Strike from the skies!"
"Eagle-two-Echo advancing to the kill zone. Execute operation Traitor's last breath!"
Squadeissa oli fistikersantit ja tietysti pari Meltagunia per ryhmä.
Vielä yksi bonuskuva, tässä näkyy hiukan paremmin miekan varoitusraidat. Toivottavasti asiakas on tyytyväinen!

1 comment:

  1. Ai kamala kun tuli aamuväsymyksessä revettyä aika pahasti "arla-lehmän" kohtalolle.

    Näyttää kyllä todella komealta tuo slannin rahastusistuin. Odotan mielenkiinnolla sen näkemistä maaleissa.

    Loistava idea nuo mariinien mustat koristekuviot siellä täällä panssarissa. Täytyy pitää mielessä.

    ReplyDelete