August 16, 2011

SHADES OF IRON

"This is Highway-1 Actual reporting on hostile activity, how copy?"
"Vader-1 here, go ahead, brother-sergeant."
"Task Force Iron Giant is withdrawing from combat against a Traitor legion, break. Task Force mechanized victors 2, 14 and 21 are down in grid one-three-delta-niner, please advice."
"Leave the transports for Eagle Wing, Highway-1. What's the status on the objectives?"
"In the Liberators' possession, the enemy is retreating north, break"
"Any intelligence of the Legion?"
"They bear the colours of Perturabo..."

Traitor legion sighted! Kuvassa Obliterator-taistelupari "Flesh Assault" ja Sorcerer-Warsmith Dutrox.

Liberatoreiden Iron Giant Task Force kohtasi tänään petturilegioonan tiedusteluosaston Geryon-maailman raunioituneen teollisuusalueen laitamilla. Luutnantti Prowlin johtama mekanisoitu taisteluosasto havaitsi vihollisen läsnäolon Patriot-satelliittitiedustelun avulla ja lähetti droidin havainnoimaan Kaaoksen joukkojen etenemistä. Prowl jakoi joukkonsa kahteen osastoon, jotka ryhmittyivät raunioiden suojiin valvomaan pommituksilta säästynyttä tieväylää.

Pelasin siis hauskan taistelun Petri Immosen maankuuluja Iron Warrioreita vastaan. Päätimme testata Ropecon-skenaariota, eli pelata sekä baseista, objektiiveista, että kill pointeista samaan aikaan. Petellä oli tänään testauksessa uusi armeijalista, joka on ottanut kaiken irti plasma-aseista unohtamatta kuitenkaan panssarintorjuntaelementtejä. Samanlaista listaa en ole ennen kohdannut ja kokoonpano onkin hauska osoitus siitä, miten fani voi edelleen saada puhkikalutusta kirjasta jotain uutta irti ja murtaa "pakollisia muotteja."

Iron Warrioreiden ensimmäiseen tiedusteluosastoon kuuluikin kaksi Sorcerer-Warsmithia personal iconeilla ja lasheilla, kaksi Marine Siege Engineer squadia plasma guneilla ja Rhino-vaunuilla, kolme ryhmää Rautasoturien Chosen-eliittijoukkoja hampaisiin asti plasma- ja meltaguneilla sekä meltapommeilla aseistettuina, sekä kuusi Obliterator-tykkikolossia. Prowlin kojeet havaitsivat myös demonivoimien läsnäolon...

Liberatorien taistelulinjassa Razorback-vaunut ja Land Raider asettuivat vasempaan laitaan suojaamaan Devastator-Marineiden sivustaa. Näiden eteen ryntäsi Linebreacher-operaattori (Lone wolf). Aloitusalueen toiseen raunioon ryhmittyivät Warthogit (Thunderwolves) joihin liittyi myös armeijan komentaja (Rune priest). Näiden oikealla puolella jyrisi toinen Land Raider-vaunu ja ryhmä Liberator Marineita. Vihollisen onnistui soluttautua Choseneillaan Warthogien eteen ja takaviistoon. Rhinot Warsmitheineen ja Marineineen aloittivat taistelun raunioiden takaa, suojanaan Obliteratorit, joista yhdet kuitenkin jäivät reserviin.

Rautasoturit saivat aloittaa ja startti olikin myrskyisä. Metalli ja teräsbetoni vääntyen näiden eliittijoukot murtautuivat läpi raunioiden seinistä ottaen erikoisaseidensa tähtäimiin Liberatoreiden kärkiryhmät. Toisaalla Obliteratorit etenivät parempiin ampuma-asemiin. Warsmithit nousivat tähystyspaikoille eteenpäin vyöryvissä Rhino-vaunuissa ja valjastivat taianomaiset, demonien korruptoimat magneettiruoskansa. Luutnantti Prowlin onnistui torjua toinen voima, mutta toisen Warsmithin onnistui vetää Warthogit ja luutnantti avoimelle. Iron warrior-yksiköt ympäri kenttää lukitsivat kohteensa ja avasivat tulen lukuisilla Plasma-aseillaan. Kun savu hälveni Dead Burial-yksikön tulituksen jäljiltä, henki pihisi enää yhdessä Warthogissa. Myös Liberatorien komentaja oli kaatunut taistelun alkumetreillä.

Iron warrioreiden ensimmäinen tiedusteludivisioona eteni rautaisella luonteenlujuudella keskikenttään saaden Liberator-joukot ahtaalle. Raskaasti panssaroidut Rhino-miehistönkuljetusvaunut johtivat hyökkäystä.
 Liberator-joukot reagoivat kuitenkin nopeasti. Panssarintorjuntayksikkö Gorehammer otti asemat raunioista ja ampui raketinheittimillään toisen vihollisen Rhino-vaunuista hajalle. Land Raider "Dragonskin" eteni täyttä vauhtia eteenpäin ja tiputti Highway-ryhmän haastamaan toiset Obliteratorit. Näiden meltagun-tulitus onnistui kaatamaan toisen jättiläisistä. Samaan aikaan toinen Linebreacher-operaattoreista laskeutui kuljetusvaunustaan ja iskeytyi raunioista edenneisiin Choseneihin, tappaen kaksi välittömästi. Selvinnyt Warthog-Thunderwolf murtautui näiden ohitse ja rynnäköi edelleen raunioihin asemoituneisiin Choseneihin, riistäen niin ikään kahden vihollisen hengen.

Äkkiä todellisuuden rajat repeytyivät warp-avaruuden läsnäolon tunkeutuessa taistelukentälle. Kaksi Obliteratoria ilmiintyi Liberator Land Raiderin eteen, ottaen koordinaattinsa läheisestä ikonista. Näiden Multi-meltat tuhosivat taisteluvaunun mittavan räjähdyksen saattelemana. Liberatorien selustaan soluttautunut Chosen-ryhmä "Dark Carnage" tulitti plasmakivääreillään kolme jalan kulkevaa vihollis-Marinea kuoliaaksi. Lähitaisteluiden jatkuessa verisessä myllyssä, käytti toinen Warsmitheista Lashiaan pakottaen suuren Liberator-ryhmän vetäytymään. Nämä maastoutuivat lataamaan aseitaan ja korjaamaan magneettipulssista vaurioituneet radiolaitteet. Raunioissa partioineet Obliteratorit rynnäköivät Warthogin kimppuun Choseneiden tueksi, onnistumatta kuitenkaan läpäisemään tämän Storm shield-puolustusta.

Warsmith Iqbal vetäytyi objektiivien läheisyyteen ryhmänsä kärsittyä raskaita menetyksiä.


Panssarintorjuntayksikkö "Gorehammer" ampui uudet raketit matkaan ja onnistui tuhoamaan myös toisen Rautasoturien panssarivaunuista. Ajoneuvonsa tuhosta selviytyneet Kaaosmarinet Warsmitheineen kömpivät yskien ulos tankin palavista sisuksista, mutta näiden kimppuun iski välittömästi toinen Linebreacher, joka silppusi selviytyjät vaivatta ja kääntyi kohti seuraavaa kohdettaan. Land Raider Crusader avasi tulen kohti toista troop-ryhmää, tuhoten valtaosan niistä arsenaalinsa raivoisassa pauhussa. Raunioissa taisteleva Linebreacher-Lonewolf onnistui pakottamaan kaaoksen eliittijoukot pakosalle, mutta yksittäinen Warthog kärsi haavan käsirysyssä Obliteratoreita ja Choseneita vastaan.

Iron Warriorit hurjistuivat kuullessaan toisen komentajansa kuolemasta, tappaen rauniotaistelussa viimeisen Warthog-Thunderwolfin ja plasmakeskityksellä myös toisen Linebreachereista. Jäljelle jäänyt kuitenkin hyökkäsi viimeisen ikonia kantavan yksikön kimppuun, pyrkien estämään demonijoukkojen ilmestymisen. Rautasoturit murjottiin lähitaistelussa kuoliaaksi. Obliteratorien tulituksesta jäi Liberatoreiden oikeaan reunaan jäljelle vain yksi liekinheitin-Marine, joka suojautui raunioon. Vasemman laidan Razorback antoi tälle suojatulta käristämällä lasertykillään toisen lähestyvistä Obliteratoreista. Panssarivaunujen tykistökonsertti jatkui Land Raiderin tulittaessa piiput kuumina kuoliaaksi toisen Iron Warrior-komentajista henkivartioineen. Liberatorit etenivät objektiiveille.

Obliteratorit etenivät vakaasti kohti keskikenttää ja käristivät viimeisen selviytyjän Cerberus-ryhmästä. Tykkikolossien tulitus myös katkoi telaketjut Liberatorien toisesta Razorbackista. Nämä vastasivat tuleen, mutta Obliteratoreita ympäröivät suojakentät ja demonikilvet pysäyttivät kaikki laukaukset. Liberatorien joukot jalkautuvat vaunuistaan ottaen varmasti haltuun vasemman laidan objektiivit.

Cerberus-ryhmän viimeinen selviytyjä ehti juuri näppäillä tiedustelutiedot rakennuksen tuhosta selvinneeseen radiokonsoliin ennen Obliteratorien raivoisaa tulenavausta.
Taistelun lopussa Chosen-ryhmä rynnäköi Liberatorien PST-joukkojen kimppuun, mutta ei onnistunut häätämään näitä asemistaan. Obliteratorit saivat tuhottua molemmat Razorbackit, mutta olivat kaukana Liberatorien hallitsemista objektiiveista. Yksi Chosen-yksikkö yritti vielä kiertää näiden sivustaan, mutta Highway-ryhmä torjui uhan yhteistyössä Crusaderin kanssa. Liberatorit raportoivat tukikohtaan voitokkaasta taistelusta!

Hauska ottelu! Peten lista ei ehkä päässyt käyttämään täyttä potentiaaliaan mun infiltrointiblokkauksen takia, mutta ensimmäinen vuoro oli silti järkyttävä. Mikäli kolmannet Obliteratorit olisivat olleet kentällä, tai toiset eivät olisi tulittaneet Land Raideria vain naarmuttaen maalipintaa, viimeinenkin Thunderwolf olisi luultavasti purrut tomua heti kättelyssä. Kun mun nopeat iskujoukot ja magiapuolustus olisivat olleet historiaa, olisi plasma-armeijan ollut helppo keskittää tulituksensa yhteen mun yksiköistä kerrallaan ja lashata Lone wolfeja kauemmaksi. Nyt pääsin kuitenkin jotenkin taisteluun ja sain viivytettyä oikean laidan tulitukijoukkoja käsirysyssä tarpeeksi pitkään, että sain vasemman puolen objektiivit haltuuni ja vihollisen HQ-valinnat kuoliaiksi. Shokkialun jälkeen aloin heti saalistaa Peten vähälukuisia scoring uniteja, vaikeuttaakseni tämän tehtävää. Kolmannella vuorolla esimerkiksi rynnäköin Lone wolfilla ikonia kantaneen, pienen yksikön kimppuun sen sijaan, että olisin saattanut sillä pakenevan, mutta paljon vaarallisemman yksikön kentältä. Nyt demoni-scoring unit ei ehtinyt peliin ollenkaan. Lopuksi voitin sekä baset, objektiivit, että kill pointit, mutta tämä johtui puhtaasti siitä, että sain iskettyä niin lujaa Peten heikoimpia yksiköitä vastaan ja onnistuin välttämään kriittisen kontaktin Heavy support ja Elite-yksiköiden kanssa.

Joka tapauksessa haastava, humoristinen ja monivaiheinen matsi, jonka alku oli selvästi yksi räjähtävimmistä mitä olen hetkeen kohdannut. Plasmaguneissa on selkeästi vielä poweria, kuten tuli todistettua tänään Iron Warrioreiden ykkösvuoron valoshow'ssa. Now put 'em on safe and let 'em hang...

These colours don't run. Warthogit ovat yleensä olleet yksi mun tärkeimmistä nyrkkiyksiköistä, mutta tässä pelissä ne pelattiin ulos taistelusta ensimmäisellä vuorolla. Jäljelle jäänyt Storm shield-mies onnistui kuitenkin pidättelemään vastustajan Choseneita ja Obliteratoreita parin vuoron ajan.


Razorbackit antoivat tulitukea lascannoneillaan muiden joukkojen edetessä. Kaaoksen raskaat aseet olivat kuitenkin liikaa näille ja toiselle Land Raiderille, jotka kaikki nöyrtyivät Obliteratorien tuhoisan tulivoiman edessä. Vaunut kuitenkin kuljettivat joukot ajoissa objektiiveille, mikä voitti mulle pelin.


Linebreacher Solot, eli Lone Wolfit, tekivät jälleen sen mitä pitikin; imivät tulta, murtautuivat eliittijoukkojen lävitse, tappoivat komentajat sekä scoring unitit ja kaatuivat lopuksi sankarillisesti vieden Kill pointit mennessään. Outstanding, Marines...


Pete oli haalinut melkoiset määrät plasmakivääreitä Iron Warrioreilleen ja saanut kaikki parikymmentä asetta vielä mahtumaan armeijalistaankin. Chosen-yksiköissä oli kaikissa viisi plasma gunia ja meltagun meltapommien lisäksi, eikä siis mitään combi-aseita! Kieroutuneella rakkaudella rakennettu teema-armeija ansaitsisi uuden codexin, olisi hienoa nähdä minkälaisia lisäyksiä uudistus tekisi tähänkin kokoelmaan!


Raketinheittimet tuhosivat kaikki vihollisen ajoneuvot ja puolustivat lopuksi tuliasemiaan lähitaistelussa Iron Warrior Choseneita vastaan.


Obliteratorit olivat jälleen kova pala ja etenkin raunioihin suojautuneina niistä oli vaikeaa tavoitella tappoja vain epävarmoin lascannon-laukauksin. Mun onneksi oblit eivät kuitenkaan osaa vallata objektiiveja. Kiitos Petelle hauskasta matsista!

No comments:

Post a Comment