June 11, 2011

JUNGLE FEVER!

Huhhuh. Pääkaupunkiseudun sääolosuhteet ovat sitä laatua, että tuntuu oikeasti kuin olisi viettänyt viimeisen viikon sademetsän paahteessa. Tämä onkin omiaan jo pitkään jatkuneen viidakkokuumeen potemiseen, kun suunnitelmat seikkailuista Lustrian viidakoiden uumenissa ovat muhineet kallossa kauppamme FB-klubia varten. Sain siis taannoin myymäläpäälliköltämme Juhanilta tehtäväksi järkeillä ja järjestää jonkinlaisen Warhammer Fantasy-aiheisen kampanjan ja tempauksen FB-buumin luomiseksi. Kun GW:n uusin repäisy Storm of Magic julkaistaan heinäkuussa, kampanja tai tässä tapauksessa kerho on hyvä tapa herätellä jengiä uuteen lisäriin ja kannustaa armeijoiden kasaamiseen.

Tänään oli ensimmäinen kerhopäivä ja kaikki sujui kerrassaan hienosti! Olin tehnyt ennakkovalmisteluita jo pitkään esimerkiksi kampanjakartan, oheistarvikkeiden, viidakkomaastojen ja suunnitelmien kanssa, mutta menin silti tuntia aiemmin työpaikalle stressaamaan ja laittamaan kaikkea valmiiksi. Kaikeksi onneksi kaikki osallistujat tulivat paikalle ja klubi saatiin käyntiin. Jungle Fever-kampanja tai Viidakkoklubi jatkuu nyt lauantain kerhopäivinä noin neljän viikon ajan. Ideana on aloittaa porukalla nollasta Fantasy Battle-armeijaprojektit ja pitää hyvällä sakilla hauskaa yhteisen harrastuksen parissa. Kerho yhdistelee armeijanrakennusta ja roolipelielementein maustettuja teemapelejä.

Klubi kasassa. Näille kundeille vedän WHFB-kampanjaa tämän kesän. Hyviä hommia!Tein kampanjakartan klubia varten pari päivää etukäteen. Spraymaalailin korkkitaulun asianmukaisiin väreihin ja pingotin sille GW:n taannoisesta Lustria-kampanjasta jemmaamani kartan. Hiukan liaania koristeeksi Tiimarista, käärme Tarjoustalosta ja muutama ylijäämäpuu Staff-hyllystämme. Soihtu on vessapaperia, pahvirullaa ja vähän smoke & flames-villahöttöä.

Viidakkoklubin tunnus on woodland-huivi, jotka hommasin jokaiselle jäsenelle. Näin saadaan lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta, jokin "oma juttu" ja nämä päässä tai ranteessa saa sit lauantaisin klubipäivinä elvistellä kavereille ja muille asiakkaille. Kerho kun on nyt täyteen bookattu.

Myös mun hyvä frendi Olli ehti piipahtamaan illan aikana ja sain heti tältä pari loistavaa idistä. Parasta kerhoissa on juuri sosiaalisuus; ideoita, vinkkejä ja kannustavaa palautetta on helppo jakaa koko ajan ja yhdessä harrastamisella on valtava vaikutus maalausmotivaatioon ja fiilikseen.
 Sain viimein napattua parit kuvat Lizardmen-figuistani. Tämän armeijan starttaus oli oikeastaan lähtölaukaus koko viidakkosetille ja idealle kerhosta. Paras tapa motivoitua ja saada ideoita on selkeesti itse tekeminen ja harrastaminen. Valitsin Lizardmenit siistien figujen vuoksi, näitä mulla ei ole koskaan aiemmin ollut vaikka aina on tehnyt hiukan mieli. Tein jonkinlaisen armeijalistan figujen ja teeman pohjalta, johon lähdin sitten kasaamaan yksiköitä yksi kerrallaan. Fantasy on mulle kuitenkin puhtaasti fiilistelyä ja hauskanpitoa, missään turnauksissa näitä tuskin nähdään. Alla vähän taustatarinaa.

Mun liskot ovat alunperin kotoisin Nipponin ja Cathayn välisiltä saaristoilta, johon Old Onet säilöivät muinoin valtavat määrät kulta-aarteitaan. Slanni Mosumon joukot asetettiin tuolloin vartioimaan pyhiä esineitä ja valvomaan järjestystä tunnetun maailman itäreunalla. Sittemmin kaaoksen demonivoimat iskivät saarten kimppuun, upottaen kokonaisia linnoituksia kansoineen päivineen, joten Mosumon oli pakko vetäytyä joukkoineen Lustriaan. Mukanaan liskomiehet toivat tietysti kaiken kullan, mikä kaaoksen voimilta saatiin pelastettua. Aarteiden lisäksi Lustrian viidakoihin tuotiin kuitenkin myös kaukomaiden eksoottinen kulttuuri sekä taistelutavat.

Alkuperäissaarillaan Mosumon klaanin liskomiehet vartioivat tulivuorilinnoituksia, joiden vulkaanisiin uumeniin kulta-aarteet ja taikaesineet oli kätketty. Tämän vuoksi kuumista vesistä syntyneiden liskomiesten paksu nahka on hiilenmusta ja suomut kirkkaan oransseja kuin hehkuvat kekäleet.

Aarteenvartijoina Mosumon joukoilla on valtavat rikkaudet ja ne pääsevät käsiksi mitä mahtavimpiin taikaesineisiin. Kaikki joukkojen aseet sekä haarniskat on taottu taialla vahvistetusta kullasta ja niihin on upotettu mittaamattoman arvokkaita jalokiviä. Näin liskomiehet voivat suojella Old onejen perintöä missä ikinä ovatkaan. Majesteettiset rikkaudet hurjien sotureiden yllä herättävät myös kunnioitusta ja pelkoa valloittajakansoissa ja muissa liskomiesten vihollisissa.

Liitin alle muutaman kuvan, jossa liskomiehet ja Ollin maalaamat Tomb Kingit seikkailevat mun ja Johanneksen kasaamassa viidakossa. Kasvatimme yhden kuuman ja sekopäisen yön seurauksena pienen pelipöydällisen viidakkomaastoa, joka nyt toimii Jungle Fever-klubin kerhomaastojen perustana. Metsää ja maastoelementtejä pitää toki tehdä vielä lisää. Kuume ei ota laantuakseen!

Yksikkö Lizardmen Samurai Retainereita (Temple Guard). Verenpunaiseen lippuun on maalattu myyttinen tulikarppi, joka loikkaa tulivuoren kidasta liekkivana perässään. Tämä on yksi idän eksoottisista taruista jonka liskot toivat mukanaan Lustriaan.Komentoryhmän esitaistelija ja lipunkantaja. Duunasin jokaiselle figulle yksilölliset, samuraityyliset kypärät bitseistä, plasticardista ja green stuffista. Mukana on myös sashimon-lippuja ja olkasuojuksia, sekä kumarruksena klassisen samuraitaiteen suuntaan suomuihin ja panssariin iskeytyneitä nuolia.Aarreteeman ylläpitämiseksi tein kultaröykkiön Unit filleriksi rykmentin keskelle. Tämä tekee yksiköstä vähän mielenkiintoisemman näköisen ja säästää multa pari Temple guard-figua konversioihin. Kultaharkot on leikattu spruenpätkistä ja muut aarteet ovat satunnaisbitsejä vuosien varrelta.Rykmentissä on myös sattumia. Skinkkiadjutantti kulkee mukana heilutellen viuhkalla merkkejä muille eteneville ryhmille ja tulitukiosastoille. Näille kavereille kultaiset kypärät ovat liian raskaita, joten päätä koristaa riisihattu.
Eturivin keihäsmiehet on tehty kulkemaan kyyryssä käyttäen hyödyksi liskomaista ruumiinrakennetta ja hännän tuomaa tasapainoa. Tämä tuo kivaa dynamiikkaa figuihin ja saan tehtyä hienon keihäsmuurin yksikön eteen, kun kakkosrivin keihäät pistävät esiin näiden, tavallista matalampien figujen yli. Tacticool!
Rokakabuto the Gold Giant. Myös mun Stegadonit toimivat aarteenvartijoina ja kantavat kultakimpaleita mukanaan taisteluun. Skinkkiklaanien munkit kouluttavat myös dinot sotimaan taisteluasennossa ja teräasein. Figussa on muistaakseni jokin konversio ja siihen taisi mennä green stuffia.

Peliteknisesti yksikkö on Skink Chief Stegadon Ancientin selässä. Chiefin maagisena aseena toimii Stegadon Warspear, mutta ajattelin, että olisi hienoa jos Stega kantaisi keihästä itse. Kori ei enää mahtunut selkään tai oikein pysynyt tasapainossakaan, joten skinkit ja päällikkö parveilevat jalan Rokakabuton ympärillä.
Halusin ehdottomasti, että jokaiseen yksikköön tulee aarteita ja perusidea oli, että raskaimmat taakat laitettaisiin juuri isojen otuksien kuormaan. Tälle tein green stuffista ja random muovinpaloista puisen repun, joka on täytetty kultakimpaleilla (maalattuja pikkukiviä). Selkään jääneet montut, johon Skinkkien hengauslavan olisi tarkoitus kiinnittyä, täytin green stuffilla, jonka maalasin koloihin upotetuiksi jalokiviksi.
Keihäs on muoviputkea, green stuffia ja terä Tyranidin Scything talonista. Yleisvaikutelma on mun mielestä kiva, vaikka maalaus ei ensin ottanut onnistuakseen. Toisen Stegan teen varmaan vaihtelun vuoksi käänteisillä väreillä, eli hiilenmustilla suomuilla ja oranssilla iholla.
Ancient Stegadonilla kuuluisi sääntöjen mukaan olla kaksi Giant Blowpipea, mutten halunnut skinkkien kantavan mitään puhallusputkia maan kamaralla. Mietittiin tätä aivoriihessä ja lopulta Ericin hyvästä ideasta inspiroituneena tein yhdelle Skinkille ruukun, jossa säilytetään helvetin vihaisia ampiaisia. Kun nämä päästetään vapaaksi vihollisen kimppuun, ne pistävät kuin giant blowpipet eli 4D6 Strenght 3 laukausta. Problem solved!
Skinkeissä on sama väriteema kuin muussakin armeijassa. Nämä kaverit on varustettu heittokeihäin, mutta armeijaan tulee myös puhallusputki-skirmishereita. Maalasin Stegadonin miehistölle vähän punaisia sotamaalauksia yksityiskohdiksi.
Vähän Johanneksen kanssa tekemäämme maastoa. Rakensimme ihan liekeissä viidakkoa koko yön ja saimme projektin valmiiksi Juhanin tullessa aamulla duuniin. Päärakennusaineena olivat vaneeri- ja korkkilevy, puurima, finnfoam, erilaiset beissausmateriaalit sekä maalarinteippi.
Kivikasat toimivat hyvin molemmissa peleissä ja niillä on hyvä reunustaa esimerkiksi viidakkoa halkovaa tietä. Käytin koristeeksi GW:n jungle planteja ja pieniä mättäitä Gale Force Ninen syksynomaista foliage-höttöä. Liskomusikantti väijyy kulkijoita.
Bamburunkoiset viidakkopuut ovat sekä helppoja rakentaa, että käyttää pelissä. Alustaan kuumaliimattuina ne eivät kyllä irtoa vahingossa ja suorina runkoina eivät lähde rönsyilemään toiminnan tielle. Tein tarkoituksella selkeät polut viidakon lävitse, jotta pelattavuus ei kärsi liikaa peitteisestä maastosta. Nyt viidakon sisään mahtuu jopa jonkinlainen Hordea pienempi Fantasy Battle-rykmentti.Ollin mahtava Necrosphinx tutkimusmatkailee viidakon halki. Tällaiset vähän näyttävämmät maastot ovat myös hienoja kuvauspaikkoja figuille! Näitä täytyy pitää hyvänä ja korjata tulleet vauriot aina välittömästi.
Tomb Kingien käärmestalkkerit maisemareitillä. Suunnittelin metsät niin, että ne voi yhdistää yhdeksi pitkäksi poluksi tarvittaessa. Etualalla vähän kalliota ja viidakon vaarallisia varjoja.
"Who goes there?!" Erilaiset kasvit ja yksityiskohdat pelaavat mun mielestä hyvin yhteen maastokokonaisuudessa. Liaanit teimme maalarinteipistä, jota pyöriteltiin molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin ikään kuin nyöriksi. Vihreä tunnusväri ja ei muuta kuin puihin apinoiden keinuiksi (Häh?).
Löysin Hobby pointista styroksisen, iloisen norsun ja se oli käytettävä johonkin projektiin. No, tässä iloisen norsun aukio! Tyytyväinen patsas vartioi aurinkojumalille uhrattuja kulta-aarteita, jotka on tietty kirottu ryöstöretkeilijöiden varalta. Yön kreiseinä pikkutunteina keksittiin kaikennäköistä fluffia aarteille. Jos kajoat aarteisiin, muutut luurangoksi, mutta jos kosket norsuun, SUN ÄITISKIN MUUTTUU LUURANGOKSI!
Tomb Kingit huijas ja oli jo valmiiksi luurankoja. Liskomiehet lähetettiin pelastamaan aarteet. Norsun jalustalla muutamia aarteita ja sen juurella skinkkien kasaan lakaisemat, edelliset yrittäjät.
Myös jokin Necrosphinx kävi keulimaan mun Stegadonille. Fat chance!

2 comments:

  1. Todella ihailtavaa paneutumista tuohon kerhotoimintaan. Aivan mahtava tunnelmanluoja tuo karttakin, vaikkei sen hurjempia aineksia siihenkään käytetty.

    Mutta nuo liskomiehet vasta iskivätkin, kuin tuhat samurai-miekkaa. Enpä muista koska olisin viimeksi mielenkiinnolla lukenut yhtään mitään fabaan liittyvää. Upea ja inspiroiva armeija.

    ReplyDelete
  2. Komppaan Furinjia. Faba ei ole kiinnostanut enää pariin vuoteen, mutta tää postaus kokonaisuudessaan hymyilytti.

    ReplyDelete