January 11, 2013

The Greatest Glory

Boom! 2013 sai loistavan alun, kun G&G Armamentin videokilpailu "Your Greatest Gloryn" tulokset julkaistiin alkuviikosta. Koska uutiset tulivat ulos puolenpäivän hoodeilla Taiwanin aikaa, oli mulla herätyskello soimassa aamukuudelta heti kun ne olisivat nähtävillä. Sydän iski kuin sotarumpu kun sivu tuntui latautuvan ikuisuuden ja tiirailin näyttöä varovasti sormien takaa. Puolalaisten kovan tuotesijoittelun omanneen haastajafilkan paineesta huolimatta olimme onnistuneet viemään kilpailuvoiton pääpalkintokategoriassa eli Best Commercial-luokassa!

Viikolla tuli paljon onnitteluita, kiitos niistä! Olemme suunnitelleet maaliskuun matkaa Saksaan palkintoseremoniaan ja tänä vuonna myös vähän isommalla porukalla lähtemistä. Viime vuonnahan Edu edusti meitä, mutta nyt kun uusimme voiton, päätimme että mentäis koko tiimillä. Loistofiilis kovan tsemppauksen päätteeksi!

Video koostui käytännössä viiden kuvauspäivän materiaalista, joista jokaisena kuvattiin yksi kokonaisuus ja teema; syksyinen suspense, kolean kesäinen conditions, tiiviin urbaani teamwork sekä talvinen rush. Viides kuvauspäivä olivat aikaisin aamulla ruuhkattomissa junissa kuvatut matkustuskuvat. Tiiviillä tiimillä pakka pysyi hyvin kasassa ja yhteisön tsemppi ja ryhmähenki oli tosi inspiroivaa.

Kokeilin itse ensi kerran ohjaamista ja sitä, miten siirtäisin käsikirjoituksen filmille. Vaikka mulla oli vahvin idea teemasta ja suunnittelin myös erillisten kuvausten käsikset, kaikki heittivät jatkuvasti omia ideoitaan mukaan ja tarina sekä yksityiskohdat kehittyivät kaiken aikaa. Lopputulos vastaa hyvin sitä visiota mikä meillä oli filkasta alun alkaen, toiminnallinen, värikäs ja tunnelmallinen airsoft-pätkä. Tiesimme viime vuoden kokemuksesta, että efektit ja turha sotaisuus, jota monet ulkomaalaiset räiskintä- ja puukotusvideot viljelivät tänäkin vuonna eivät takaisi kovin hyviä talonsisäisiä ääniä tuomaroinnissa. Nytkin "vaatimattomat" kuulasota-teemaiset videot olivat kärkisijoilla ja luultavasti meidän kokonaisajatus ja teema kiilasivat lopulta etummaisiksi. Hauska kuulla Saksassa, mistä valitsijamiehet diggailivat!

Making of on rakenteilla ja matkaraporttia seuraa, kun piipahdamme historiallisessa Nürnbergissa IWA-messuilla lunastamassa palkinnot. Lämpimimmät kiitokset kaikille, jotka edistivät Train of Thought-filkan valmistumista, tykkäilivät videosta Youtubessa ja levittivät sitä eteenpäin ja luonnollisesti tekijätiimille näyttelijöistä kuljettajiin. Tästä jatkuu!

Lokakuinen uimavarustus... Jälkikäteen ajateltuna well worth it! Palkintorahoista osa on muuten tarkoitus investoida uuteen kameraan ja ensi vuoden skabavideon suunnittelu alkaa varmaan pikimmiten!

1 comment: