May 30, 2014

Blood in the sand

Space Sharkit lähetettiin taas viime viikolla tehtävälle GW:n Armies on Parade -skabaan. Kevät oli tullut keikkuen eikä armeijaan sinä aikana tullut maalattua uusia vahvistuksia, mutta kilpailua varten oli tehtävä mittojen mukainen display-alusta. Niiden rakentaminen ja displayn tarinan miettiminen on aina hauskaa, vaikka tapahtumien jälkeen onkin vähän vaikea keksiä, mihin alustan oikein laittaisi.






























Rakentelut veivät pari iltaa ja maalaaminen suunnilleen saman verran. WIP-kuvia ei tällä kertaa kuitenkaan tätä enempää ole, työskentely vei mennessään! Yhden älypuhelinkuvan muistin napata pohjamaalausvaiheesta.

Displayn teemana oli keisarillinen vuoristotukikohta hiekkaisissa tunnelmissa. Aavikko on perinteinen War Head -klisee, mutta maaston ja ympäristön piti tietenkin matchata figujen alustoihin. Displayn tarinana oli Carcharodonien isku kaaoksen kätyrien valloittamaan tukikohtaan ja regroup-toimet verisen operaation jälkeen.

Hait olivat kutsuneet paikalle ensin päiviä tunnelien uumenissa sissisotaa käyneet Adeptus Mechanicuksen omat kultistit. Nämä tervehtivät pelastusjoukkoja bunkkerista, johon johtivat tunnelit. Pöydän rakennusmateriaaleina toimivat pääasiassa finnfoam ja saumauslaasti, mutta yhdistelin siihen myös Citadelin muovimaastoja. Bunkkerirakennelmat ovat Fortress of Redemption -setistä.

Hiekasta pölyyntyneet rakenteet upposivat ihan näppärästi finnfoamin sekaan. Maalasin lähes kaiken spraymaalein ja kynäruiskulla, lopuksi maastoon lisättiin vain kontrastia dybrushailulla ja washeilla. Siveltimellä maalaaminen on tietty aitoa ja makeempaa, mutta musta se on vähän turhantarkkaa maastojen maalaamiseen ja ruiskuhommat säästivät sekä aikaa, että hermoja.

Armeijassa on myös muita Mechanicus-teemaisia joukkoja.

Tunnelibunkkerin vieressä Drop Pod on syöksynyt sisään hangaarin katon läpi. Fiilistelin, että haiarmeijan tuloon valmistautumaan ehtineet kultistit olisivat ehtineet virittää oviaukoille ja käytäviin kaikenlaisia ansoja ja väijytyksiä sekä linnoittaneet tuliasemia vahtimaan portteja. Ovelat Carcharodonit kuitenkin tekivät ensi-iskun tiedustelijoiden antamien koordinaattien perusteella suoraan sisään. Aiheutuneessa sekasorrossa ja laastipölyn keskellä Drop Podien laud hailerien soittaessa hairokkia Astarteksen iskujoukot tekivät rumaa jälkeä yllätettyjen kultistien keskuudessa.

Myös murtuneiden seinärakenteiden läpi näkyviin sisätiloihin on tehty pieniä yksityiskohtia, kuten ammuslaatikoita, keisarillisia symboleita, tukipilareita, putkistoa ja tietty roppakaupalla veriroiskeita rajujen taistelujen merkiksi. Antti "Hatsi" Halonen jeesasi mua myös laittamaan hiukan valoefektejä pöytään. Purimme oranssina välkkyvistä nappiparistoilla toimivista sähkötuikuista kuoret pois, jolloin niistä tuli pahaenteisesti välkkyviä kattolamppuja. Efekti on aika makea, vaikka ei välitykään valokuvista. Dreadknight-puku on viimeisin lisäys armeijaan.

Kun väijytysasemat oli hävitetty, potkaistiin ovet sisään ja lisää Marineita rymisteli sisään valtaamaan takaisin keisarillista tukikohtaa.

Kun taistelu oli ohi, raahattiin petturit ja kaaoksen viheliäiset palvelijat pihalle ja poltettiin kerettiläisten tavoin. Aika rajua meininkiä, mutta diggailin siitä miten se sopi hyvin 40K:n säälimättömään henkeen; Marinet ovat kuitenkin niitä tarinan hyviksiä. Hiiltyneet ruumiit kasasin pienisilmäisen verkon päälle vanhoista Skeleton ja Zombie-osista ja maalasin sitten tummin sävyin. Myös kokon alle tuli sähkötuikku kytemään kipinänä palaneiden ruumiiden uumenista.

Vuorenrinteen kotkanpesässä tiedustelijat suojasivat maajoukkojen kokoontumista paraatikentälle. Maastoon siroteltiin perinteisiä yksityiskohtia, kuten tynnyreitä, tank trapeja ja ammuslaatikoita. Pari propagandajulistetta toi lisää väriä pöytään.

Mukaan pääsivät lähes kaikki armeijan joukot valmistuvia kaartiliittolaisia lukuunottamatta. Ainoastaan osa Mechanicuksen joukoista (esimerkiksi Magos) jäivät pois, sillä niissä on käytetty muidenkin kuin Citadelin osia. Lisäksi loput Drop Podit eivät mahtuneet pöytään, jonka koon piti olla 24x24".  Forgen raketinheitinpatterit eivät myöskään sopineet hyökkäysteemaan.

Puolustusrakennelmat maalailtiin vikkelästi spraymaalein, washein ja sienituputuksin viimeistelyvaiheessa. Jätin tavarat liimaamatta, sillä siten niitä voi käyttää muissakin peleissä ja pöytä oli vähän turvallisempi kantaa GW:lle.

Jos pöydälle ei enää muuta käyttöä keksi, ainakin siinä saa otettua ihan makeita valokuvia joukoista!

Legendaarinen Ancient Coeus armeijan centerpiecena!

Kehystin mukaan myös pienen taulun, joka kertoi lyhyesti displayn tarinan.

Hauska projekti toi lopulta Sharkeille kolmannen ison kunniamaininnan! Kiitti vielä kaikille äänestäjille ja tukijoille huomiosta ja avusta.

Yks elementti unohtui mainita aiemmissa kuvissa; tunnelit upposivat finnfoam-seinämään, mutta tulostin myös niiden taustaksi paperille loputtomiin jatkuvat tunnelit. Näissä otoksissa efekti jää pahasti varjoihin, mutta tuloksena oli oikeastaan yllättävänkin makea syvyysvaikutelma. Näiden projektien kanssa on aina hauska testailla kaikennäköistä (kunhan deadline ei vie yöunia). Seuraavaa settiä odotellessa!

No comments:

Post a Comment