February 17, 2011

Hammertime

Otin viimein kameran mukaan töihin taltioidakseni pari tämän hetken projektia. Nappasin itse muutaman foton, mutta Eric sattui huippukameroineen paikalle ja saatiin parit makeet lähiotokset. Tuli myös mieleen ajatus ihan kuvauspäivästä, jolloin ottaisi asialliset kuvat kaikista armeijoista ja niiden eri yksiköistä. Olisi kiva ikuistaa figut kuviin niin, että jokin muisto säilyisi jos jonkin armeijan sattuu myymään tai jostain muusta syystä jotkin napeista vaihtaa maisemaa. Samalla voisi kirjoitella syväluotaavampiakin armeijaesittelyjä vähän noiden gear reviewien tyyliin taustatarinoineen kaikkineen.

Duunissa tulee tehtyä paljon figujuttuja jo ihan työn puolesta. En ole vuoteen maalannut tai mallannut kotona mitään, sillä olen siirtänyt kaikki bitzit ja työvälineet projektilaatikoihin liikkeelle. Kun kaikki tavarat ja materiaalit ovat kätevästi saatavilla keskeisellä paikalla, jossa on myös kätevä nähdä kavereita ja vaikka pelata pari peliä samalla, ei tarvetta kodin harrastenurkalle juuri ole. Parempi myös näin, säästääpä säilytystilaa opiskelijakämpän harvoista neliöistä. Toisaalta töissä viihtyy välillä sitten hiukan liiaksikin... Mut sittenpähän on mitä esitellä blogissa!

Tällä kertaa siis vain parit Sneak Peek ja Work In Progress-kuvat tämänhetkisistä projekteista. Kaikki on siis vielä enemmän tai vähemmän kesken, mutta pyrin päivittämään blogia nappien edistyessä.

Uusia Imperial Guard-joukkoja Armageddon teema-armeijaan. Keskeisinä elementteinä tulevat olemaan Ork hunters ja kaartin lentokoneet. Suurin osa jalkaväestä on nyt konvertoitu ja siveltimen alla. Ensimmäisen ryhmän valmistuttua linkitän paremmat kuvat ja armeijalistan kokonaisuudessaan.
Maalaamiani Wave-Serpent kuljetustankkeja ystäväni Fun uuteen Eldar-armeijaan. Mietimme pitkään väriteemaa, mutta näytettyäni suomalaisen huippumaalari Chronon kuuluisat Eldarit mies valaistui ja valitsi violetin päävärin. Kontrastina käytetään sinisiä jalokiviä, lumiteemaisia alustoja ja suuri osa jalkaväen haarniskoista tulee olemaan valkoiset. Tykkitornien aseet on magnetisoitu, jotta niitä voi vaihtaa pelien välillä.


Yksityiskohtia ja energiakentän luovat "evät".
Ketjun "markkinointiosasto" tilasi meiltä kevään messu- ja promotapahtumiin oranssin linnan käytettäväksi esittelypeleissä ja eyecatcherina. Päädyimme kuitenkin työkaverini Ollin kanssa käyttämään oranssia vain tehostevärinä sen sijaan että jokainen tiili olisi maalattu räikein värein. Ideana on jonkinlainen syrjäinen ja puolueeton linnoitus, johon matkaavat velhot voivat pysähtyä lepäämään ja harjoittelemaan. Linnakkeen valtiaassa ja ylitietäjässä on hiukan egoistin vikaa ja hän rakennutti kirjastotornistaan kaikkia muita vartiotorneja korkeamman. Takapihalla on esimerkiksi jätekaivot ja sisäpihalla rivi muinaisten sankarien patsaita.
Linnan avoin sisäänkäynti toivottaa matkaajat ja valloittajat tervetulleiksi. Oikealla seinustalla näkyy onnea tuova aurinkoriimu ja taustalla ylitietäjän parveke.
Solar Rogues-joukkoja liikkeen 40k-armeijaan. Halusin käyttää ketjun brändin väriä joukkojen tunnusvärinä ja nimesin armeijan henkilökunnan inside-läppään viitaten. Joukoiksi valittiin tarkoituksella hieman eksoottisempia yksiköitä, kuten Shotgun Scoutteja, Land Speeder Storm, Ironclad Dreadnought ja Thunderfire Cannon. Tarkoituksena on maalata aluksi 750 pisteen FOC-mukainen armeijalista, jolla henkilökunta voi viikottaisina pelipäivinä pelata asiakkaita vastaan. Olemme työstäneet näitä hiljalleen Ericin kanssa.


Pientä vilkaisua siis kevään projektimaailmaan. Toivon mukaan systeemit edistyvät kesää kohden ja kesälomalla riittää taas aikaa valmiilla hankkeilla pelaamiseen!

Thought for the Day: "I may be bad but I'm perfectly good at it."

February 15, 2011

Friday's Combat Camera

Päivät Helsingissä ovat käyneet yhä aurinkoisemmiksi, on siistiä herätä siihen, että huone täyttyy valosta ja ikkunasta näkyy kirkkaat hanget. Toisaalta pakkanen on aika pureva kombo merituulen kanssa eikä säästä pahemmin ulkona ehdi nauttimaan. Lyhyen koulupäivän jälkeen suunnattiin kouluporukalla jälleen jo kantikseksi muodostuneeseen Chapliniin biljardi-iltapäivään. Otimme muutama viikko sitten tavaksi kokoontua pelailemaan rennosti ja pienistä panoksista (lähinnä Amican ruokalipuista) ja rutiini on lähtenyt hyvin käyntiin. Tein pienen uuden vuoden lupauksen koettaa olla sosiaalisempi koulupiireissä kun tuntui, ettei porukka ympärillä ollut puolen vuoden jälkeen kovinkaan tuttua. Toimii hyvin! 

Illaksi suuntasin Tapiolan Pelikauppaan Espooseen henkilökunnan 40k-megabattleen. Pelattiin 3on3 taistelu rakennusobjectiveista sen kummemmin liittoja fluffittelematta. Meidän allianssissa oli mun Liberator Marinet, Juhanin Red Corsairit ja Villen Necronit, vastapuolella taas Hesen Örkit, Mikan Örkit ja Juhon kaupalta lainaama Deathwing. Mahtava matsi, varmasti vuoden parhaita! Muutto Helsinkiin on muutenkin avartanut paljon mieltä kasuaalimpaan pelaamiseen rennolla meiningillä. Olin aika kilpailuorientoitunut pohjoisessa pelatessa ja myös kaveripeleissä oli päällä jonkinlainen tournament-mindset. Edelleenkin tykkään pelata jotakuinkin tehokkailla kokoonpanoilla, joskaan en anna pelitehon tulla tyylin tielle. Koko harrastus on muutenkin kokenut jonkinlaisen mullistuksen Stadin ja duunin myöntämien resurssien myötä. Tämäntyyliset kaveripelit ovat joka tapauksessa varmasti yksi paras tapa pelata 40k:ta; tai ylipäätään mitään. Kun pizza- ja limutilaus viimein saapui saatettiin peli laittaa aluilleen.

Laitoimme kuntoon aika kookkaan pelipöydän, joka taisi olla mitoiltaan 5x2 standardikokoista Realm of battle-levyä. Tapiolassa on makeita maastoja eri teemoihin ja tälläkertaa valitsimme idyllisen rannikkomaiseman joka päättyi hiiltyneeseen maahan ja raunioihin. Pöydällä oli metsien seassa kolme päärakennusta, bunkkeri, pumppuasema ja öljynporauslautta, joista armeijat kävisivät taistelua. Meidän tiimi oli kokonaisuudessaan paikalla ensimmäisenä, joten saimme aloittaa. Asetimme taktisesti Villen Necronit "tankin" rooliin keskelle ottamaan ja sietämään huomiota sekä rankaisua. Mun ja Juhanin mekanisoidut joukot operoisivat siis sivuilla. Mun kohdalle asettuivat Mikan örkit ja osa Hesen raskaista walkereista, Villeä vastaan sekalainen joukko massaörkkejä ja Juhanin eteen Deathwingin taisteluosasto. 

Asemoin joukkoni aika eteen, metsän suojaan kenraalini Master Chief Areksen (Wolf Lord Thunderwolfilla) johtaman tiimin Warthog Task Force-joukkoja (ThunderWolf Cavalry) sekä pari Razorbackia täynnä Marineita. Kukkulalta taistelua tukisivat pari Land Raideria täynnä erikoisaseistettuja Liberatoreita (Grey Hunters) ja pari kivenkovaa Linebreacher Soloa (Lone Wolf Terminators). Sivustaan laitoin vielä pari Typhoon Land Speederiä. Mun armeija oli aika mitättömän kokoinen horisontissa vellovaa massaa vastaan mutta uskoin määrän korvaavan laadun.

Itse taistelu oli älytön ja monivaiheinen. Otin itse jonkinlaisen kenraalin roolin ja ohjasin taistelutoverieni liikkeitä tietty strategia mielessäni. Omaksi henkilökohtaiseksi tavoitteekseni otin Vapauttaa öljynporauslautan örkkien terrorin ikeestä. Jossain vaiheessa taistelua alettiin käydä joka ilmansuunnassa kun tuntui, että vastapuoli iski kaikki käytettävät reservinsä mun kenttäpuoliskolle. Vihernahkojen loputtomat Deffkopta-ilmavoimat iskivät sivustaan sheikkaillen vaunuja, Snikkrotin kommandot kolistelivat takapeltejä ja valtava Shoota boyz-massa ja etenevät Killa kanit täyttivät kentän etumaastossa. Land Raiderit kuitenkin kestivät ja onnistuin pelaamaan aikaa kärkiryhmille uhraamalla Linebreacherit, jotka kaatoivat mukanaan useita örkkiwalkereita. Liittolaisnecronien Destroyerit onnistuivat tuhoamaan taisteluamiraali Grimklawin (Ghazghkull) kärryn joten sivustani oli hetkeksi turvattu. Väkevin taistelu käytiin kuitenkin öljynporauslautalla jonka ottivat vuoron perään haltuun mun Marinejoukot ja Mikan örkkilaumat. En edes muista kuinka monta chargea ja counter-chargea lautalla tapahtui, awesome! 

Fiilis oli tosi hyvä ja taistelu täynnä ns. movie-momenteja. Jotenkin onnistuimme kuitenkin kampeamaan yhden rakennuksista itsellemme viimeisellä vuorolla ja eväämään loput kaksi vihollisen hallinnalta. Örkit saivat lopulta öljylautan haltuunsa, mutta ajoin kaksi Land Raider-taisteluvaunua muuriksi kiistämään örkki-invaasion kohteella. Tämä tarkoitti voittoa allianssillemme! Mika otti taistelun tuoksinnassa paljon valokuvia joista linkkaan pari tähän. Kokonaan maalatut armeijat valmiilla maastoilla tuovat peliin kaiken sen, mitä turnauspeleistä usein puuttuu; mahtavan tunnelman jolloin taistelun tulokset eivät ole niin väliksi. 

"Can you kill those? I'll handle the rest."
Warthogs and impenetrable swarm battle line take on Ork Walker threat

Redskull Kommandos assault Marine transport rear hatches
Revanssista on jo puhetta...

En ole viime aikoina ehtinyt maalailla juurikaan omia figuja. Lauantai-illan messuhommien jälkeen ja tänään työpäivän päätteeksi olen maalaillut Fun tankkeja taistelukuntoon. Valitsimme violetin väriteeman ja maalausprosessi on nyt täydessä vauhdissa. Koetan opettaa tarpeellisen maalaamisesta ja pelaamisesta kuun loppuun mennessä. Olen aika varma että tällä vauhdilla saamme 1750 pisteen armeijalistan pelikuntoon. Omat projektit saavat odottaa hetken, tulossa on kuitenkin uutta teemakaartia ja lisää tela-ajoneuvoja tulitueksi. ;) Lisäksi toin Sinille lahjaksi muutaman Otherworld Miniaturesin susifigun, jotka poikivat oitis dioraama-idiksen...

Thought for the Day: "He's no good to me dead!"