2/17/2011

Hammertime

Otin viimein kameran mukaan töihin taltioidakseni pari tämän hetken projektia. Nappasin itse muutaman foton, mutta Eric sattui huippukameroineen paikalle ja saatiin parit makeet lähiotokset. Tuli myös mieleen ajatus ihan kuvauspäivästä, jolloin ottaisi asialliset kuvat kaikista armeijoista ja niiden eri yksiköistä. Olisi kiva ikuistaa figut kuviin niin, että jokin muisto säilyisi jos jonkin armeijan sattuu myymään tai jostain muusta syystä jotkin napeista vaihtaa maisemaa. Samalla voisi kirjoitella syväluotaavampiakin armeijaesittelyjä vähän noiden gear reviewien tyyliin taustatarinoineen kaikkineen.

Duunissa tulee tehtyä paljon figujuttuja jo ihan työn puolesta. En ole vuoteen maalannut tai mallannut kotona mitään, sillä olen siirtänyt kaikki bitzit ja työvälineet projektilaatikoihin liikkeelle. Kun kaikki tavarat ja materiaalit ovat kätevästi saatavilla keskeisellä paikalla, jossa on myös kätevä nähdä kavereita ja vaikka pelata pari peliä samalla, ei tarvetta kodin harrastenurkalle juuri ole. Parempi myös näin, säästääpä säilytystilaa opiskelijakämpän harvoista neliöistä. Toisaalta töissä viihtyy välillä sitten hiukan liiaksikin... Mut sittenpähän on mitä esitellä blogissa!

Tällä kertaa siis vain parit Sneak Peek ja Work In Progress-kuvat tämänhetkisistä projekteista. Kaikki on siis vielä enemmän tai vähemmän kesken, mutta pyrin päivittämään blogia nappien edistyessä.

Uusia Imperial Guard-joukkoja Armageddon teema-armeijaan. Keskeisinä elementteinä tulevat olemaan Ork hunters ja kaartin lentokoneet. Suurin osa jalkaväestä on nyt konvertoitu ja siveltimen alla. Ensimmäisen ryhmän valmistuttua linkitän paremmat kuvat ja armeijalistan kokonaisuudessaan.
Maalaamiani Wave-Serpent kuljetustankkeja ystäväni Fun uuteen Eldar-armeijaan. Mietimme pitkään väriteemaa, mutta näytettyäni suomalaisen huippumaalari Chronon kuuluisat Eldarit mies valaistui ja valitsi violetin päävärin. Kontrastina käytetään sinisiä jalokiviä, lumiteemaisia alustoja ja suuri osa jalkaväen haarniskoista tulee olemaan valkoiset. Tykkitornien aseet on magnetisoitu, jotta niitä voi vaihtaa pelien välillä.


Yksityiskohtia ja energiakentän luovat "evät".
Ketjun "markkinointiosasto" tilasi meiltä kevään messu- ja promotapahtumiin oranssin linnan käytettäväksi esittelypeleissä ja eyecatcherina. Päädyimme kuitenkin työkaverini Ollin kanssa käyttämään oranssia vain tehostevärinä sen sijaan että jokainen tiili olisi maalattu räikein värein. Ideana on jonkinlainen syrjäinen ja puolueeton linnoitus, johon matkaavat velhot voivat pysähtyä lepäämään ja harjoittelemaan. Linnakkeen valtiaassa ja ylitietäjässä on hiukan egoistin vikaa ja hän rakennutti kirjastotornistaan kaikkia muita vartiotorneja korkeamman. Takapihalla on esimerkiksi jätekaivot ja sisäpihalla rivi muinaisten sankarien patsaita.
Linnan avoin sisäänkäynti toivottaa matkaajat ja valloittajat tervetulleiksi. Oikealla seinustalla näkyy onnea tuova aurinkoriimu ja taustalla ylitietäjän parveke.
Solar Rogues-joukkoja liikkeen 40k-armeijaan. Halusin käyttää ketjun brändin väriä joukkojen tunnusvärinä ja nimesin armeijan henkilökunnan inside-läppään viitaten. Joukoiksi valittiin tarkoituksella hieman eksoottisempia yksiköitä, kuten Shotgun Scoutteja, Land Speeder Storm, Ironclad Dreadnought ja Thunderfire Cannon. Tarkoituksena on maalata aluksi 750 pisteen FOC-mukainen armeijalista, jolla henkilökunta voi viikottaisina pelipäivinä pelata asiakkaita vastaan. Olemme työstäneet näitä hiljalleen Ericin kanssa.


Pientä vilkaisua siis kevään projektimaailmaan. Toivon mukaan systeemit edistyvät kesää kohden ja kesälomalla riittää taas aikaa valmiilla hankkeilla pelaamiseen!

Thought for the Day: "I may be bad but I'm perfectly good at it."

2/15/2011

Friday's Combat Camera

Päivät Helsingissä ovat käyneet yhä aurinkoisemmiksi, on siistiä herätä siihen, että huone täyttyy valosta ja ikkunasta näkyy kirkkaat hanget. Toisaalta pakkanen on aika pureva kombo merituulen kanssa eikä säästä pahemmin ulkona ehdi nauttimaan. Lyhyen koulupäivän jälkeen suunnattiin kouluporukalla jälleen jo kantikseksi muodostuneeseen Chapliniin biljardi-iltapäivään. Otimme muutama viikko sitten tavaksi kokoontua pelailemaan rennosti ja pienistä panoksista (lähinnä Amican ruokalipuista) ja rutiini on lähtenyt hyvin käyntiin. Tein pienen uuden vuoden lupauksen koettaa olla sosiaalisempi koulupiireissä kun tuntui, ettei porukka ympärillä ollut puolen vuoden jälkeen kovinkaan tuttua. Toimii hyvin! 

Illaksi suuntasin Tapiolan Pelikauppaan Espooseen henkilökunnan 40k-megabattleen. Pelattiin 3on3 taistelu rakennusobjectiveista sen kummemmin liittoja fluffittelematta. Meidän allianssissa oli mun Liberator Marinet, Juhanin Red Corsairit ja Villen Necronit, vastapuolella taas Hesen Örkit, Mikan Örkit ja Juhon kaupalta lainaama Deathwing. Mahtava matsi, varmasti vuoden parhaita! Muutto Helsinkiin on muutenkin avartanut paljon mieltä kasuaalimpaan pelaamiseen rennolla meiningillä. Olin aika kilpailuorientoitunut pohjoisessa pelatessa ja myös kaveripeleissä oli päällä jonkinlainen tournament-mindset. Edelleenkin tykkään pelata jotakuinkin tehokkailla kokoonpanoilla, joskaan en anna pelitehon tulla tyylin tielle. Koko harrastus on muutenkin kokenut jonkinlaisen mullistuksen Stadin ja duunin myöntämien resurssien myötä. Tämäntyyliset kaveripelit ovat joka tapauksessa varmasti yksi paras tapa pelata 40k:ta; tai ylipäätään mitään. Kun pizza- ja limutilaus viimein saapui saatettiin peli laittaa aluilleen.

Laitoimme kuntoon aika kookkaan pelipöydän, joka taisi olla mitoiltaan 5x2 standardikokoista Realm of battle-levyä. Tapiolassa on makeita maastoja eri teemoihin ja tälläkertaa valitsimme idyllisen rannikkomaiseman joka päättyi hiiltyneeseen maahan ja raunioihin. Pöydällä oli metsien seassa kolme päärakennusta, bunkkeri, pumppuasema ja öljynporauslautta, joista armeijat kävisivät taistelua. Meidän tiimi oli kokonaisuudessaan paikalla ensimmäisenä, joten saimme aloittaa. Asetimme taktisesti Villen Necronit "tankin" rooliin keskelle ottamaan ja sietämään huomiota sekä rankaisua. Mun ja Juhanin mekanisoidut joukot operoisivat siis sivuilla. Mun kohdalle asettuivat Mikan örkit ja osa Hesen raskaista walkereista, Villeä vastaan sekalainen joukko massaörkkejä ja Juhanin eteen Deathwingin taisteluosasto. 

Asemoin joukkoni aika eteen, metsän suojaan kenraalini Master Chief Areksen (Wolf Lord Thunderwolfilla) johtaman tiimin Warthog Task Force-joukkoja (ThunderWolf Cavalry) sekä pari Razorbackia täynnä Marineita. Kukkulalta taistelua tukisivat pari Land Raideria täynnä erikoisaseistettuja Liberatoreita (Grey Hunters) ja pari kivenkovaa Linebreacher Soloa (Lone Wolf Terminators). Sivustaan laitoin vielä pari Typhoon Land Speederiä. Mun armeija oli aika mitättömän kokoinen horisontissa vellovaa massaa vastaan mutta uskoin määrän korvaavan laadun.

Itse taistelu oli älytön ja monivaiheinen. Otin itse jonkinlaisen kenraalin roolin ja ohjasin taistelutoverieni liikkeitä tietty strategia mielessäni. Omaksi henkilökohtaiseksi tavoitteekseni otin Vapauttaa öljynporauslautan örkkien terrorin ikeestä. Jossain vaiheessa taistelua alettiin käydä joka ilmansuunnassa kun tuntui, että vastapuoli iski kaikki käytettävät reservinsä mun kenttäpuoliskolle. Vihernahkojen loputtomat Deffkopta-ilmavoimat iskivät sivustaan sheikkaillen vaunuja, Snikkrotin kommandot kolistelivat takapeltejä ja valtava Shoota boyz-massa ja etenevät Killa kanit täyttivät kentän etumaastossa. Land Raiderit kuitenkin kestivät ja onnistuin pelaamaan aikaa kärkiryhmille uhraamalla Linebreacherit, jotka kaatoivat mukanaan useita örkkiwalkereita. Liittolaisnecronien Destroyerit onnistuivat tuhoamaan taisteluamiraali Grimklawin (Ghazghkull) kärryn joten sivustani oli hetkeksi turvattu. Väkevin taistelu käytiin kuitenkin öljynporauslautalla jonka ottivat vuoron perään haltuun mun Marinejoukot ja Mikan örkkilaumat. En edes muista kuinka monta chargea ja counter-chargea lautalla tapahtui, awesome! 

Fiilis oli tosi hyvä ja taistelu täynnä ns. movie-momenteja. Jotenkin onnistuimme kuitenkin kampeamaan yhden rakennuksista itsellemme viimeisellä vuorolla ja eväämään loput kaksi vihollisen hallinnalta. Örkit saivat lopulta öljylautan haltuunsa, mutta ajoin kaksi Land Raider-taisteluvaunua muuriksi kiistämään örkki-invaasion kohteella. Tämä tarkoitti voittoa allianssillemme! Mika otti taistelun tuoksinnassa paljon valokuvia joista linkkaan pari tähän. Kokonaan maalatut armeijat valmiilla maastoilla tuovat peliin kaiken sen, mitä turnauspeleistä usein puuttuu; mahtavan tunnelman jolloin taistelun tulokset eivät ole niin väliksi. 

"Can you kill those? I'll handle the rest."
Warthogs and impenetrable swarm battle line take on Ork Walker threat

Redskull Kommandos assault Marine transport rear hatches
Revanssista on jo puhetta...

En ole viime aikoina ehtinyt maalailla juurikaan omia figuja. Lauantai-illan messuhommien jälkeen ja tänään työpäivän päätteeksi olen maalaillut Fun tankkeja taistelukuntoon. Valitsimme violetin väriteeman ja maalausprosessi on nyt täydessä vauhdissa. Koetan opettaa tarpeellisen maalaamisesta ja pelaamisesta kuun loppuun mennessä. Olen aika varma että tällä vauhdilla saamme 1750 pisteen armeijalistan pelikuntoon. Omat projektit saavat odottaa hetken, tulossa on kuitenkin uutta teemakaartia ja lisää tela-ajoneuvoja tulitueksi. ;) Lisäksi toin Sinille lahjaksi muutaman Otherworld Miniaturesin susifigun, jotka poikivat oitis dioraama-idiksen...

Thought for the Day: "He's no good to me dead!" 

2/10/2011

Shirt Business

Hektinen päivä. Aamulla sängystä noustessa tuntuu aina siltä, et käy opiskelemassa koulussa ne muutamat tunnit ja tulee sitten suoraan himaan jatkamaan unia. Jotenkin se vire kuitenkin iskee aamupäivän aikana ja koulusta päästessä onkin energiaa vaikka mihin. Päätin murtaa tänään palasen läksy- ja projektivuoresta joka on opintojakson alun reippausuhosta huolimatta kasvanut aika mittavaksi. Ruokaostosten ja kokkailun jälkeen repäisin viimein valmiiksi Business Englishin toimeksiannon muodollisesta CV:stä ja työhakemuksesta. Kohdistin harjoitusluontoisen työhakemuksen Pohjois-Amerikan Games Workshop-rekrytointikanavaan, eihän sitä koskaan tiedä!

Illasta tapasin yllättäen uuden kaverini johon tutustuin töiden kautta. Fu on Pekingistä Suomeen vuosia sitten muuttanut perheenisä, jolle vedin taannoin esittelyn figupeleistä duunipaikallani Stadin Pelikaupassa. Mies oli oitis ihan messissä ja onkin käynyt aktiivisesti juttelemassa harrastuksesta ja seuraamassa esimerkiksi henkilökunnan harrastusmiittejä. Aika monta esittelymatsia meni ylitöiden puolelle, mutta kaiken hauskan lisäksi muodostui sattumalta tosi kiva uusi ystävyyssuhde ja kontakti. Fu kuitenkin muuttaa kuun lopussa pariksi vuodeksi Chileen, joten meillä on täysi työ saada uudelle harrastajalle pelikuntoinen armeija kasaan.

Kaveri olikin käynyt tänään ostamassa giganttisen läjän Eldar- ja Chaos-figuja huuto.netistä bongaamaltaan myyjältä. Saatiin hyvä lista aikaiseksi ja alettiin valmistella ensimmäisiä yksiköitä. Fu ei ole vielä kokenut maalaaja, mutta kasasi tänään ensimmäiset figut ja juteltiin pitkästi armeijan tyylistä ja väriteemasta. Koetan opiskelun ja oman Imperial Guard-projektini ohella auttaa ja maalata pari Wave Serpent-panssarivaunua malliksi tulevaisuuteen. Mulla harmittaa jo nyt, että tavattiin niin myöhään ja kohta välissä on kaikki meret ja mantereet. Fun kaikki kokemukset ja näkökulmat elämästä ja esimerkiksi bisneksestä vaikuttavat todella mielenkiintoiselta. Miehellä on esimerkiksi takanaan kahdeksan vuoden palvelus Kiinan asevoimissa ja hän on yksi perustajista Helsingin maineikkaimman verkkopelikahvilan Level 7 takana. Yhteydenpito ei kuitenkaan varmasti lopu maisemanvaihdokseen.

Sit hiukan materialistista hehkutusta! Mulla on kaiken maailman t-paitoja ennestäänkin vaikka muille jakaa, mutten voinut vastustaa kun sain joulun jälkeen mahdollisuuden pistää pari erikoistilausta meneen. Asiahan on niin, ettei Suomesta löydy riittävän mauttomia yankee/propaganda-aiheisia paitoja mun makuun ja muiden kauhuksi. Valloissa veteraanien perustama 7,62 design kuitenkin valmistaa älyttömän makeilla printeillä varustettuja laatupaitoja joita myydään Suomen hintatasoon nähden pilkkahintaan.

Firma ei kuitenkaan toimita ulkomaille, joten jouduimme tilaamaan paidat Yhdysvalloissa asuvan perhetutun kautta. Tilaus saapui parin viikon odottelun jälkeen suoraan postilaatikkoon, nätisti triplapakattuna ja eeppisissä jenkkipostin kääreissä. Yksi paita jäi saamatta luultavasti eioon vuoksi, mutta siitä ei myöskään luonnollisesti oltu veloitettu. Navy SEAL-paita jää siis odottamaan uutta tilausta... mut check this out!


Outstanding Marines... Out-fucking-standing! Ehkä munkin pitäis tehdä muotiblogi.

Thought for the day:
"My Ass Rides In Navy Equipment"

2/09/2011

It's all about the gear

Varusteprojekteja ja -innostuksia tulee ja menee. Veikkaan et monet harrastajat ovat olleet tilanteessa, jossa jokin yksityiskohta tai kuva laukaisee mielettömän inspiksen kasata jokin tietty setti. Toisinaan varusteiden saatavuus tai hinta nousee esteeksi, joiden ylitse äkillinen innostus ei kannakaan. Tällöin voi nurkkiin jäädä jo hankittu rigi ja tasku poikineen. Kaikeksi onneksi hyvän tavaran saa lähes aina kaupaksi.


Itse kamppeiden lisäksi homman suurin koukku mulle henkilökohtaisesti on yhteisöllisyys. Jos settejä kasataan tiimi-impressiona tiiviin jengin kanssa, on motivaatio todella korkealla. Yleensä myös tulokset ovat parhaat, kun juttuja funtsii porukalla. Useamman harrastajan voimin on myös mahdollista mallintaa ryhmää tai eri rooleja yksikön sisällä. Toivon, et pystyisin tästä lähtien luomaan aina settejä, joissa olisi mahdollisuus ryhmäytymiseen esimerkiksi miiteissä, skenaarioissa tai vaikka vain photoshoot-tapahtumissa. Ylipäätään Suomessa on aika vahvat geardopiirit ja mahdollisuuksia vaikka mihin, ainakin jos omat mielenkiinnon kohteet kallistuu länsimaalaisiin (erikois)joukkoihin. Itselläni on tällä hetkellä tekeillä pari valtavirrasta poikkeavaa projektia, joista toinen on vain kahdenkeskeinen impressio vanhan kaverin kanssa. Kesän kuvauskelejä ja skenaarioita odotellessa...


Musta kitlistien kirjoittelu ja varustuksen pohdiskelu on keräilyn alusta asti ollut hauskaa puuhaa. Tunnen monta kaveria, jotka käyttivät esimerkiksi lukion tunteja vihkoihin piirusteluun. Mun takakannet tuntuvat tätä nykyä olevan aina täynnä joko figupelien armeijalistoja tai varustesuunnitelmia jostain tietyistä aiheista tai esimerkiksi erilaisista taskusijoittelusta. Tavanomainen varustelistaus onkin täynnä lyhenteitä joista asiantunteva harrastaja saa selville kokonaisuuden yksityiskohdat. Seteistä voivat kuitenkin olla kiinnostuneita muutkin, joten pyrin monesti itse kirjoittamaan kitlistit selkokielellä tai ainakin siten että välitön googlaus riittää asian ymmärtämiseksi. Näin listauksesta kuvien ohella voi olla hyötyä perehtymättömillekin kiinnostuneille, esimerkiksi geardoalottelijoille, larp/cosplay-harrastajille tai esimerkiksi puvustajille leffaprojekteissa. Lisäksi tunteella kirjoitettu kitlist voi hyvin olla osa varustuksen fiilistä.


Kun suunnittelin välttämättömillä junamatkoilla ja keskustassa kruisaillessa blogiaikeita, tiesin että haluaisin purkaa varustekaapin sisältöä ja impressiokokonaisuuksia myös muualla kuin sisäpiirin keskustelulaudoilla. Blogin ensimmäinen katsaus taisteluvarustuksen keräilyyn ja re-enactment-harrastukseen voisi näyttää vaikkapa tältä.

United States Navy SEAL 
Breacher/Rifleman 


Kyseessä on siis impressio jenkkilaivaston erikoisjoukko SEAL:n sotilaasta 2000-luvun keskivaiheilta Irakissa. Varustus kuvaa sodan aktiivista kaupunkitaisteluvaihetta, joka oli erikoisjoukoille olennainen miljöö niiden toimiessa iskujoukkoina ja luottomiehinä kiperissä tilanteissa. Konfliktin edetessä merkitys korostui ja keihäänkärkenä ovia potkittaessa käytettiin lähes poikkeuksetta saatavilla ollutta erikoisyksikköä. 

Breacher on ryhmässä kaveri, joka tavanomaisen kiväärimiehen roolin lisäksi kantaa räjähteitä ja erikoisvarustusta "murtohommiin", eli avaa ovia ja kulkuteitä sekä tarvittaessa räjäyttelee seiniin oviaukkoja. Ryhmän sisällä rooleja on lukuisia ja ne menevät silloin tällöin ristiin, jolloin vaikkapa tarkka-ampuja saattaisi toimia myös lääkintämiehenä, tai konekiväärimies radistina.


 

Kitlist Frenzy 
Rifleman/Breacher 
USN SEAL 
Irak, 2000-luku 1st Line (vyövarustus) 

Varustevyö 
- Digikameratasku 
- Leatherman 
- Pieni yleistasku tulentekovälineille 
- M4 lipastasku + varmistushihna (toimittaa pistoolikotelon virkaa) 
Reisipaneeli, vasen 
- Horisontaalinen varustetasku, räjähteille ja pussitetulle r-tulilangalle 
- 2x Käsikranaattitasku 
- Karabiineri, vetimissä paracordia 
Reisipaneeli, oikea 
- Sisäänkäännetty lääkintätasku, sisälle tehty kovikkeet niin että tasku pysyy muodossaan. Vetoketjut teipattu kiinni ja pintaan ommeltu velcroa. Paneeli on myös nostettu vyötasolle paremman ulottuvuuden vuoksi, toinen reisiremmi käännetty alle. 
- Valotikkuja 

Vyölaukussa lisäksi teippiä, muutama haulikon patruuna, lääkintätarvikkeita sekä katukaupasta ostettuja rusinoita. Ulkopuolella tussi ja tilapäiskäsiraudoiksi väännetyt nippusiteet. Remmit teipattu nippuun. 

2nd Line (taisteluvarustus/liivi) 

MBSS Plate Carrier taisteluliivi suojalevyillä 
- 4x M4 tuplalipastaskua, yhdessä radio 
- Käsikranaattitasku 
- 9mm pistoolin tuplalipastasku, lipas ja led-valaisin 
- Pieni horisontaalinen yleistasku, räjähdetarvikkeita 
- Karttatasku, haulikonpatruunapaneeleissa kiinni valotikkuja, karabiineri sekä pieni näyteputki todistus-/tunnistusaineiston varalta. 
- Selässä MS2000-infrapunastrobovalo ja pino nippusiteitä 

PACA low-vis luotiliivi 

3rd Line (kantovarustus/reppu) 

Modular Assault Pack 
- Sisässä 3L juomarakko ja lisävaatteita. 
- Kyljessä sorkkarauta, teippiä ja paksummat hanskat nomex-käsineiden päälle vedettäväksi vaikkapa piikkilangan käsittelyä varten. 
- Reppuun kiinnitettynä myös haulikko saranoita, lukkoja ja kettinkiä varten. 
- MAP:n ulkopinnan velcroon kiinnitetty tarrataustainen tasku jossa haulikon patruunoita. Irtirepäistävä ratkaisu siltä varalta, että pumppuhaulikko vaihtaa kantajaa tilanteen niin vaatiessa. 

MICH 2000-kypärä 
- 3-col kypärähuppu, velcroa lisävarusteiden kiinnitystä varten 
- Norotos NVG mount yökiikarin jalkaa varten 
- Cat eyes-nauha, led-valaisin ja alla korvatulpat 
- Kypärälamppu infrapunatoiminnolla 
- Swimmer-mallin headset ryhmänsisäiseen radioon 

Raid* Tricol aavikkomaastopuku kansallistunnuksella 
Merrel Chameleon-kengät 
Polvisuojat, toisessa teipattu veriryhmä 
Khakit Nomex-hanskat 
ESS ICE 3.0 NARO-aurinkosuojalasit 

* Erikoisjoukkojen suosima modaus, jossa takista irroitettu rinta- tai helmataskut jotka on siirretty hihoihin, ulkopintaan ommeltu velcroa merkkien kiinnitystä varten.

M4-rynnäkkökivääri, etukahva, punapistetähtäin, laskettava takatähtäin, laseryksikkö 
P226-pistooli, vara-ase 
Mossberg M500-haulikko

Kyseessä on käytännössä mun kolmas yritys saman esikuvan kanssa, aiemmat ovat olleet selvästi keskeneräisiä puutteellisen panostuksen takia ja usein myös irrallaan teemasta. Tämä projekti alkoi pienestä ideasta uudenvuoden aattona, inspis tuli puhtaasti yksittäisistä varusesineistä kuten nykyään harvinaisesta kypäränpäällisestä. 

Direct Action-meininki ja se tietty fiilis niin pelatessa airsoftia, kuin kuvia tutkaillessakin ovat olleet lähellä sydäntä koko harrastusajan. Grunt-puolella toki päästään tekemisiin raskaiden varusteiden kanssa, mutta erikoisjoukoissa vasta onkin mahdollisuuksia jo niiden tyypillisen ovenpotkijaroolin vuoksi. Näin jälkikäteen ajatellen olen tosi
tyytyväinen lopputulokseen, joskin harmittaa että jouduin kuvauttamaan setin yksin. Silloin tosin asuin vielä pohjoisessa, jossa harrastajakunta on pienempi ja ehkä vähemmän 'fanaattinen'. Jo SEALien suosion vuoksi erottuvan ja 'uskaliaan' Frogman-setin kasaaminen on kuitenkin tajuttoman haastavaa.

Pari sanaa ja seuraavaksi unten maille. Huominen tuo tullessaan ainakin markkinointia, edistyvän figuprojektin ja luettavaksi uuden romaanin. It's all hooah... 

 

Bits and pieces... get some!

Alkuvuosi on tuonut fiiliksen, että olisi pitkästä aikaa siistiä saada ajatuksia ja kuulumisia kirjoitettuun muotoon. Tämä tuotti pikkuhiljaa idiksen jonkinlaisesta päivyristä tai blogista. Vanha livejournal-muuri tuntui niin vaikealta ylittää. Aina postausta LJ:iin suunnitellessa tuntui, että kerrottavaa olisi ihan liikaa ja että pitäisi kirjoittaa tietystä näkökulmasta. Toivon että uusi blogi on henkilökohtaisempi. Automaattista lukijakuntaa ei ainakaan ole samalla tavoin kuin livejournalissa. Toisaalta tulen varmasti kaipaamaan sitä, että vastakaikua tai ainakin yleisöä sanottavalleen sai aina.

Pyrin purkamaan ajatuksia harrastuksista, joiden kuka tahansa läheinen tietää olevan mulle tärkeitä. Valotan erilaisia työ- ja vapaa-ajan projekteja, joita varmasti tulee ja menee enemmän kuin blogia ehtii päivittää. Kerron miten uusi elämänrytmi uudessa ympäristössä on lähtenyt rullaamaan. Jaan mielipiteitä ja heitän ilmoille ajatuksia. Jännittävää nähdä miltä tajunnanvirta näyttää ruudulla. Joka tapauksessa haluan kirjoittaa itselle tärkeistä asioista sekä mielenkiinnon kohteista, esimerkiksi juuri harrastusten näkökulmasta.

Noh, nyt saitti on pystyssä. Toivottavasti sanottavaa riittää.

Thought for the day:
 
“There are only two things that fall from the sky. Manna from heaven and the Airborne Rangers.”