October 30, 2011

Desert Realm

Boom, viikonloppu ja projektia kehiin.

Yhdistimme tänään intistä lomille päässeen Ollin kanssa voimamme ja saimme viimein toisen kuumalankaleikkureistamme toimimaan. Ace!!! Ilmeisesti vika oli sittenkin langassa, vaikka voin kyllä vannoa testanneeni about jokaista rauta- tai kuparilankaa mitä Hobby pointin hyllyssä on. Ehkä lausuimme jonkin taikasanan tai tähdet olivat kohdillaan, tänään kulutettiin kuitenkin taas paristoja foamia sahaillen. Erikoisjoukkojen suosikkityökalun henkiinherätyksen kunniaksi päätettiin tekaista uusi pelipöytä Stadin liikkeelle.

Järjestän 6.11 kaupalla Necrons-julkaisutilaisuuden, jossa uudet figut ja codexi tulevat viimein harrastajien saataville. Ajattelin, että mun mielestä ainakin olisi hauskaa käydä jossain alan liikkeessä selailemassa uunituoretta armeijakirjaa ja nähdä uusia figuja rakennettuina siitä huolimatta, että GW lopetti Black box-promofigutoimituksensa. Pelikaupalle on siis sunnuntaina mahdollista tulla tutustumaan uudistuneeseen armeijaan ja haastamaan talon Necronit joko omilla tai liikkeen joukoilla. Tätä ajatellen kelasimme väsätä pieneksi "yllätykseksi" Necron-aiheisen pöydän joka tulisi sitten tapahtuman jälkeen vakituiseen asiakaskäyttöön. Spoilaan tosin nyt tän ainakin blogia lukevilta vakkareilta... Meidän molempien aikataulut on Ollin kanssa kuitenkin nyt niin tiukat että päätettiin tehdä projekti alusta loppuun illassa, ettei se jäisi puolivalmiina lojumaan ikiajoiksi odottamaan viimeistelyä.

Tällä kertaa siis aika tiivistetty, yksinkertainen pöytä illassa perusmatskuista pelivalmiiksi. Desert Realm in eight hours-setti oli kuitenkin jäädä taltioimatta kun mun kamerasta loppuivat taas paristot kriittisellä hetkellä. Onneksi Ollin iPhone paikkasi pahimmat puutteet. Kiitti hyvästä duunista ja työseurasta!

Keräsin Pelikaupan nurkissa lojuvia Realm of battle-levyjä täysikokoisen pöydän tarpeiksi ja lähdettiin siltä pohjalta liikkeelle. Kiinteäpohjaiset pelipöydät (tai edes puolikiinteät kuten Tapiolan uudessa Sterngradissa) olisivat tosi siistit, mutta koska Stadin kaupassa pöydät kannetaan joka päivä aamulla ulos liikkeestä ja illalla takaisin sisään, pöytien on oikeastaan pakko olla huippukestäviä. Tässä suhteessa Realm of battle-levyt ovat aika ideaalit. Mulla ja Ericillä on kuitenkin pari ideaa miten niistä saisi vähän totuttua coolimmat ja vähemmän muoviset, ehkä palataan asiaan ennen vuodenvaihdetta kaupan toisen asiakaspelipöydän parissa.

Olin pitkään leikitellyt ajatuksella, että koko pelipöydän halkaisisi romahtanut muuri. Nyt laitettiin idea käyttöön ja tehtiin aavikolle synkät, muinaisen Necron-Imperiumin raunioituneet puolustusvarustukset. Tämä voi tehdä peleistä vähän erilaisia, kun vaunut eivät huristelekaan mistä tahansa ja line of sightin hakemisessakin voi staattisella armeijalla olla hiukan tekemistä... Rikotaan taas vähän rajoja. Pienet ampuma-aukot siellä täällä kuuluvat kuitenkin asiaan.

Yleensä Realm of battlen päällä on tapana käyttää erillisiä, siirreltäviä maastonkappaleita mutta koska pelipöydän idea oli tällä kertaa niin keskeinen, liimattiin materiaalit suoraan kiinni pöytään. Jos pelaajat joskus kyllästyvät muurien kiertämiseen, voi levyjä pyöritellä hiukan ympäri ja keksiä jonkin hyvän selityksen sille, miksi muurinpätkät osoittavat vähän eri ilmansuuntiin. Sekä muurinpätkät, että mustat monoliittipatsaat ovat kaikki omilla levyillään ja kuudenneksiä pyörittelemällä voi pöydästä saada muitakin mielenkiintoisia versioita.
Helkkarin Styrox jäi taas kaihertamaan hampaankoloon. Milloinkohan oikein saan iskostettua päähäni sen, että jos finnfoamia tai mitä tahansa muuta materiaalia on saatavilla, pitäis valkoisen perusstyroxin käyttöä välttää viimeiseen saakka. Se on sekä pintatekstuuriltaan ja työstettävyydeltään kurjaa. Kaipa se on sit siitä helposta saatavuudesta kiinni, tätä kun lojuu joka paikassa. Nytkin kaikki muurielementit ovat samasta, selkeästi muurinnäköisestä styrox-palasta, jonka poimin joskus Raunioilta talteen. Tämä olis kuitenkin kannattanut tehdä foamista. Note to self... No, pöytä kuitenkin toimii kokonaisuutena ja kyllä kai siinä pelata kelpaa!
 
Sterngradista tuttuja, näyttäviä, korkeussuunnassa massiivisia maastoelementtejä. Pieni riski niin aktiiviseen pelikäyttöön tulevassa pöydässä, mutta ehkä asiakkaat tajuavat olla varovaisia pelatessaan monoliittien ympärillä. Ericin Demolisher-vaunu "Musta surma" rymistelee muukalaissiviilisaation jäänteiden halki.
Benjamin, joka on yksi kaupan vakionaamoista, jäi vähän auttelemaan meitä liikkeen sulkeuduttua ja veteli styroxin ja foamien päälle maali-hiekka-liima-mössön suojaamaan niitä sprayaukselta. Tällä kertaa jopa styrox kesti käsittelyn aika hyvin. Maalasimme ensin monoliitit ja muurit Army Painterin mustalla ja hiekan saman firman Desert Yellow'lla. Muurien alareunojen weatheringiksi ja hiekan highlighteiksi suihkuteltiin sitten luunsävyä ja lopuksi puhdasta GW:n valkoista. Tie suihkittiin Army Painterin keskiruskealla ja blendattiin sitten vastaamaan paremmin pöydän muita värisävyjä mistaamalla se Desert Yellow'lla. Kiviröykkiöihin käytettiin myös vähän Flames of War-spraysarjan vihertävää harmaata.
Tiehen käytimme muista projekteista yli jääneet korkkilevyt, jotka riittivät pöytään aika justiinsa. Pelaajat voivat sopia käyttävänsä sitä tienä halutessaan, mutta muuten se toimii kivana yksityiskohtana. Ollin väritestiwarru nousi hiekasta moikkaamaan keisarillisia joukkoja.

Kentän yleisilme on tällainen golden paradise beach, mutta jätettyämme rakennelmat tosi synkän mustiksi vain hennolla Adeptus battlegrey-korostuksella, niistä välittyy just oikeanlainen, uhkaava fiilis. Suuret, jylhät rakennelmat ovat aika kunnioitusta herättävän oloisia ja niiden pitkät, synkät varjot varoittavat jostain pirullisesta hiekan alla... Himmeästi hohtavat hieroglyfit olivat viimeisiä hiottuja detaileja.

Taistelukentän värittämiseen käytin Jungle Feveristä ylijääneitä GW:n muovikasveja, jotka kuumaliimailtiin sinne tänne rakennusten ja lohkareiden vierelle. Lisäväriä saatiin Gale Force Ninen makeista syksynsävyisistä beissausmatskuista, joita meni pöytään noin purkillinen. Lisäsin sinne tänne myös vähän Lapista kerättyä jäkälää.

Yksi levyistä on Pelikaupan wanha Lord of the Rings-demopöytä ja siihen kuului Mines of Moria-setin kaivo. Musta se sopi niin hyvin pöytään että päätettiin jättää se niille sijoilleen. Siisti yksityiskohta ja sopii myös pöydän tarinaan, mikä muu vihjais paremmin, että hiekan alla lepää salaisuuksia...
Toivottavasti päästään pian pelaamaan jokin siisti battle report-ottelu uudella kentällä. Laskeskelin huvikseni, että jos pelipöydän voi tehdä noin kahdeksaan tuntiin, voisi vuorokaudessa siis tehtailla kolme täysikokoista pöytää. Pikku torkut siellä ja täällä ja muutamassa päivässä olis pöytiä vaikka muille jakaa! ;)
WAR HEAD-porukka vietti muuten tällaisia karkeloita viikko sitten... Ehkä pientä vihiä tulevaisuuteen.

1 comment:

  1. It is always a journey of war art when I read your blog each time!

    ReplyDelete